Tristar Dammsugare Test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Tristar är ett märke som har varit med ganska länge och de gör en lång rad olika elektronikprodukter för hemmet, allt från riskokare till dammsugare. I denna artikel kommer vi att titta lite närmare på tre dammsugare som vi anser är de bästa alternativen Tristar har att erbjuda!  

Tristar Aspirapolvere Multicyklon – Bästa alternativet från Tristar

Tristar har en hel del olika dammsugare i sitt sortiment, men detta är vad vi anser är det bästa alternativet de har att erbjuda. Och faktum är att man får väldigt mycket värde för pengarna med Aspirapolvere i form av ny teknik, bra med kraft och fräck design. Nedan kommer vi att titta lite närmare på de saker som är viktiga att känna till med modellen! 

En modern dammsugare: Tittar man på bilden så ser man att detta är en dammsugare som minst sagt är fräck i designen, med snygga färger i form av silver, svart och inslag av grönt. Men det är inte bara dammsugarens utseende som är modernt utan även tekniken som sitter i. Modellen är påslös och har istället en dammbehållare som man enkelt tömmer när den blivit full, HEPA 13 filter som renar luften och cyklonteknik för förbättrad sugförmåga.

Väldigt mycket kraft: Du har cyklontekniken som vi nämnde ger mer kraft, men modellen har även fått en riktigt kraftfull motor. Motorn är på hela 700 watt och kombinerar man det med cyklonteknik och optimerat luftflöde så har du all kraft du kan tänkas behöva för att städa upp alla typer av damm och smuts som hittas i hemmet. 

Lågt pris: Som du ser får man en kapabel dammsugare som är modern i både design och funktion, så det är kanske lite förvånande att dammsugaren är billig jämfört med andra modeller av samma prestanda. Dammsugaren kostar strax under 1300 kr.

Hur modellen är att använda

På hårda golv är städresultatet perfekt och vi tycker inte att det är alls konstigt att modellen har högsta klassificering här. På tunnare mattor är resultatet med bra, men på de lite tjockare mattorna så tycker vi inte riktigt att den är lika vass och till stor del är det för att man inte får med ett munstycke som är anpassat för just det uppdraget. Det är något man får med många konkurrenter, men med Tristar Aspirapolvere får man endast med ett extra munstycke och det är en borste.

Slutsats

Du får väldigt mycket dammsugare för pengarna med modellen och egentligen så är enda gången vi inte tycker att det är ett bra köp om du har mycket mattor för det är modellens svaghet. Däremot klarar den av lite större och tyngre typer av smuts och damm vilket gör att modellen lämpar sig bra för dig som även dammsuger på lite mer utsatta platser som i källare eller garage och inte bara inne i din bostad. 

Tristar SZ-1920 – Ett billigare alternativ 

SZ-1920 är en traditionell dammsugare som är i den lägre prisklassen och modellen kostar under 1000 kr. I skrivande stund har 439 köpare av modellen gett 4 av 5 stjärnor i betyg på Amazon så det är inte bara vi som tycker att det är ett köpvärt alternativ. Nedan kommer vi att titta lite närmare på de viktiga sakerna att hålla koll på.    

Kraft: Även denna modell har fått en motor på 700 watt men här känns dammsugaren inte riktigt lika kraftfull när vi använder den. Och det är för att man inte lagt lika mycket tid på att optimera luftflödet och att den inte har cyklonteknik. Men modellen är även billigare än sin storebror ovan och med lite billigare dammsugare så är detta nästan alltid fallet. Med detta sagt så tycker vi att det finns tillräckligt med kraft för de flesta normala städuppdrag i hemmet. 

Design: Detta är traditionell dammsugare och ser inte lika futuristisk ut som Aspirapolvere och har traditionell uppsamling av dammet med dammsugarpåse. Sladden mäter 6 meter vilket inte är så långt, men tack vare att slangen och skaftet är lite längre så får man ändå en städradie på 8 meter vilket är fullt tillräckligt för de flesta.   

Hur modellen är att använda 

Enkel och smidig om man ska vara kortfattad då det är en lite mindre dammsugare vilket gör att den är enkel att flytta runt när man städar. Precis som modellen ovan så är den riktigt bra på hårda golv, men på mattor tycker vi inte att den presterar speciellt bra och håller alternativet ovan högre. Även här medföljer bara en ett extra munstycke i form av en borste. 

Slutsats

Om man inte har så mycket mattor och vill komma undan lite billigare så är detta en prisvärd dammsugare som suger upp det mesta på hårda underlag. Men med mycket mattor så hade vi tittat på en annan modell istället. 

Du kanske vill läsa om: Tineco Dammsugare

Tristar SZ-2000 – Tristar skaftdammsugare

Du har säkert märkt att denna typen av dammsugare blivit allt mer populära de senaste åren och Tristar har faktiskt ett flertal skaftdammsugare på marknaden. Detta är den modell som vi tycker är deras bästa alternativ och nedan tittar vi lite närmare på vad du får med modellen. 

Kraft: Kraften hamnar på 15,000 kpa vilket egentligen inte är speciellt mycket. Men det är fullt tillräckligt för att det ska bli fint på hårda golv tack vare cyklontekniken i dammsugaren. Körtiden hamnar på formidabla 45 minuter i eco-läget, men på maxstyrka så lite mer än halveras det till 20 minuter. 

En modern dammsugare: Denna typ av dammsugare är det senaste på marknaden och därför finns en del ny och smidig teknik även i Tristars alternativ. Modellen är sladdlös och drivs istället på batterier som man laddar upp mellan städningarna, den även påslös och har istället en dammbehållare som man tömmer och det går att skruva av skaftet och använda dammsugaren som handdammsugare om man vill. 

Hur modellen är att använda

Precis som de andra modellerna från Tristar så presterar den bra på hårda golv där resultatet blir riktigt bra, men har problem med mattor. Modellen är smidig att använda och vi gillar funktionaliteten i att kunna använda den som handdammsugare, men det är inte något som är unikt för Tristar utan något som nästan alla skaftdammsugare är kapabla till.

Slutsats

Vi tycker att detta är en rimligt prissatt dammsugare där man får vad man betalar för och då det är en lite billigare modell så kan man inte räkna med att den ska klara av precis allt som de dyrare modellerna kan. Men du får en modell som är mångsidig, gör ett bra jobb på hårda golv och har en bra körtid, till ett rimligt pris. 

Hur testet är genomfört 

Vi läste recensioner om Tristar dammsugare för att hitta de modellerna vi fann intressanta och sedan införskaffade och testade vi dem. Sedan skrev vi denna artikel med de tre modellerna som vi ansåg vara de bästa alternativen och rekommenderar dem för olika behov.     

Rekommenderad läsning: Pretty Care Dammsugare