Tineco Dammsugare Test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Tineco är ett märke som inte är speciellt stort på den svenska marknaden för dammsugare, men när Amazon gjorde intåg för några år sedan så kom det en lång rad nya spännande alternativ och Tineco är ett av dem. Detta är dessutom ett lite finare märke men modeller av det lite dyrare slaget än de vi testat den senaste tiden. Så i denna artikel kommer vi att lista tre riktigt bra dammsugare från Tineco. 

Tineco Pure 1 Air Pro – Bästa köpet från Tineco 

När vi skriver det bästa köpet så menar vi om man vill ha en ren dammsugare då de andra två alternativen på listan är modeller som även kan moppa och fyller lite en annan funktion. Och faktiskt har vi blivit lite överraskade över hur bra Tineco Pure 1 Air Pro är då vi inte kände till speciellt mycket om märket tidigare. Modellen hamnar i mellanprisklassen för skaftdammsugare och vi tycker att den presterar väldigt bra sett till vad den kostar. Nedan kommer vi att lista de sakerna som är viktiga att känna till om modellen innan man köper en. 

Det är en skaftdammsugare: Detta innebär att modellen är en trådlös dammsugare och istället är den batteridriven, inte har någon dammsugarpåse utan har istället en behållare där dammet samlas och är en 2-i-1 dammsugare. Det innebär att man kan montera av skaftet och använda bara toppen av dammsugare som handdammsugare för att enkelt kunna städa lite mer svåråtkomliga platser.

En lättviktsmodell: Trots att modellen är modern och har mycket teknik så väger den väldigt lite med sina 2,25 kilo vilket gör att den är väldigt smidig att städa runt i hemmet med och det är inga problem att bära den mellan olika våningar eller plocka undan dammsugaren när man inte använder den.

Ordentligt med kraft: Trots en låg vikt så har modellen fått rikligt med kraft och den är faktiskt designad för att vara extra effektiv när man städar djurhår. Kraften kommer såklart i grunden från en kraftfull motor men dammsugarens cyklonsystem som separerar dammet och luften inne i dammsugaren garanterar att man får högre kraft när man dammsuger. Den enda nedsidan vi kan hitta är att körtiden är av det lite kortare slaget på grund av kraften och hamnar på 30 minuter vilket gör att modellen inte lämpar sig för större bostäder. 

Tillbehör: Till dammsugaren får du med flera olika munstycken som är anpassade för att dammsuga olika ytor. Du får med ett borstmunstycke, ett spaltmunstycke, ett litet vanligt munstycke, men det som gör att dammsugaren är väldigt effektiv även på mattor med djurhår är att det vanliga munstycket man kommer att använda för de stora ytorna är motoriserat.  

En modern dammsugare: Det är inte bara en dammsugare som presterar bra utan den är även modern i designen. På utsidan är den väldigt elegant i den vita färgen och den har en LED-skärm på toppen som ger dig all viktig information och gör det enkelt att ställa in dammsugaren när du städar. Men det slutar inte där, utan Pure 1 Air Pro har även fått ett system som gör att dammsugaren själv kan känna av vilket underlag du städar på och anpassa sugkraften därefter. Det finns fler dammsugare som har denna funktion, men det är få gånger det faktiskt fungerar bra. Tineco är ett av de alternativ som löst det och vi tycker att systemet fungerar väldigt bra när vi testat dammsugaren. 

Slutsats

Detta är utan tvekan en riktigt bra dammsugare som presterar väldigt bra för sin prisklass och slåss mot de bästa modellerna. Den enda nedsidan vi hittar med modellen är att den har en lite kortare körtid med sina 30 minuter, så bor man större så bör man kanske titta på en annan modell. Men för dig som bor i en lägenhet så är detta en riktigt bra dammsugare som klarar av att suga även de tyngre typerna av smuts som djurhår och kattsand. Vi rekommenderar köp! 

Du kanske vill läsa om: Einhell dammsugare

Tineco Floor One S5 Pro 2 – Tineco Lyxmodell  

Okej, så för de som känner till Tineco sedan innan så är detta det alternativ de flesta hört talas om och det är inte en vanlig dammsugare utan den kan även moppa samtidigt som man dammsuger. Som du ser i rubriken så är detta Tinecos lyxmodell och är i den övre prisklassen och då det är en riktigt vass modell så är det inget som förvånar och vi tycker faktiskt att man får vad man betalar för med Floor One S5 Pro 2, förutsatt att man är i behov av moppfunktionen. Nedan tittar vi lite närmare på det som är viktigt med modellen! 

En våt/torr dammsugare: Denna typen av modell kallas våt/torr dammsugare vilket innebär att den både kan städa torra saker som damm och smuts, precis som en vanlig dammsugare. Men den kan även städa upp saker som är vått tack vare att den även moppar. 

Sladdlös: Även denna modell är sladdlös och drivs istället på ett uppladdningsbart batteri. Modellen har heller ingen dammsugarpåse utan en dammbehållare som man tömmer och systemet för vattentankarna är väldigt smidig för att man lätt ska kunna fylla på tanken som förser rullborsten med vatten och tömma tanken som samlar upp det smutsiga vattnet. 

Kraftresurser: Många modeller som har både mopp och dammsugning har lite lägre kraftresurser, men S5 Pro sticker ut lite här genom att ha ordentligt med kraft och är ganska likvärdig Pure 1 Air Pro i sugförmåga när vi jämför modellerna. Precis som alternativet ovan så är körtiden lav det lite kortare slaget och hamnar på 35 minuter. 

iLoop-Smart Sensor-teknik: Detta är namnet på den teknik som gör att dammsugaren själv kan ställa in sugförmåga, mängd vatten och hur snabbt borsten ska snurra när man städar. Vi tycker att funktionen fungerar väldigt bra och anpassar allt efter de behov vi stöter på när vi städar. Men man kan stänga av det och själv ställa in dammsugaren som man vill ha den. 

En snygg modell: Modellen är väldigt snygg i sin design och färgkombinationen är elegant. Modeller ser modern ut med en skärm på toppen som ger all viktig information till användaren när man städar. 

Slutsats

Denna typ av dammsugare är inte för alla, och den lämpar sig för de som har mycket hårda golv som man både vill dammsuga och moppa ofta. Modellen lämpar sig inte för mattor eller heltäckningsmattor utan då är en vanlig dammsugare ett bättre alternativ. Om detta är en modell som passar till dina behov sätter vi en stark köprek då det är en ruskigt bra våt/torr dammsugare! 

Du kanske vill läsa om: Våtdammsugare – Bäst i Test

Tineco iFloor 3 Plus – Ett prisvärt alternativ 

Även detta är en våt/torr dammsugare fast till ungefär halva priset av modellen ovan och vi tycker att detta kanske är ett bättre köp för de flesta då man får mycket av förmågan till ett betydligt lägre pris. Och då det är en typ av dammsugare som fler borde ha hemma då man sparar 50% av tiden jämfört med att först dammsuga sedan moppa separat så tycker vi att denna prisvärda modell är minst sagt välkommen på marknaden. Precis som med de andra modellerna kommer vi nedan att titta lite närmare på vad du får med modellen. 

Kraftresurser: Tineco iFloor 3 Plus är inte riktigt lika kraftfull som sin storebror som vi recenserade ovan, men den suger bra och sett till priset får du mer kraft per krona med detta alternativ. Modellen är dessutom tystare i drift och gör den till ett bra alternativ om man har det väldigt lyhört hemma. 

Körtid: Likt de andra modellerna på listan så är körtiden av det kortare slaget och denna modell klockar in på 25 minuters körtid. Precis som sina syskon så är denna dammsugare sladdlös och behöver laddas upp och påslös så det inte behövs några dammsugarpåsar. 

Självrengöring av borsten: Borsten som sitter i munstycket blir såklart smutsig när man städar med Tineco, men med ett enkelt knapptryck så rengör modellen själv borsten så att du slipper. Det medföljer även en extra borste om man behöver byta ut den som sitter i munstycket från början. 

Design: Modellen har en snygg och stilren design precis som alla andra Tineco dammsugare vi testat. Du får dock inte den snygga LED-skärmen med iFloor 3 men det hade vi inte väntat oss med tanke på det lägre priset, och vi snarare gillar att man istället lagt mer resurser på att göra en billigare modell som städar riktigt bra. 

Slutsats

Vill man ha en dammsugare som både suger och moppar så är detta det bättre köpet från Tineco. Visst, den är inte riktigt lika kraftfull, men skillnaden är inte så stor som priset anger och klarar man sig med 25 minuters körtid så får du en riktigt bra och prisvärd modell med Tineco iFloor 3 Plus. 

Hur testet är genomfört

Tineco är ett nytt märke för oss som vi upptäckt på Amazon och vi testade ett gäng av deras olika modeller och kom fram till att de tre alternativen i denna artikel var de bästa. Så vi skrev denna artikel och rekommenderar de olika modellerna beroende på vilka behov du som konsument har.   

Rekommenderad läsning: Dammsugare – Bäst i test