Grundig Dammsugare – Test 

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Grundig är ett märke som inriktat sig på att göra skaftdammsugare och många känner kanske igen märket för att deras billigaste modeller finns i Lidls butiker. För att reda ut om det är ett märke som lever upp till förväntningarna så har vi testat Grundigs sortiment och kommer nedan att lista deras två bästa modeller och längst ner kommer vi att lista ett alternativ som vi tycker är ett betydligt bättre köp.

GRUNDIG VCP 5030 – Grundig 3-i-1 Dammsugare – Grundig bästa dammsugare

VCP5030 är den modell som vi tycker är det bästa alternativet från Grundig. Det är en så kallad 3-i-1 dammsugare vilket gör att den kan dammsuga, moppa och torka samtidigt, men självklart kan även funktionerna köras separat. Och för ett rätt låg prislapp får du denna kompetenta och mångsidiga produkt vilket även gör den till ett prisvärt alternativ. Nedan kommer vi att titta lite närmare på de sakerna som är viktiga för dig att hålla koll på. 

Sugkraft: Detta är som vanligt kanske den viktigaste punkten och här tycker vi att Grundig VCP 5030 presterar ganska bra. Många dammsugare som har inbyggd moppfunktion har ofta lite lägre sugkraft, men VCP 5030s dammsugningsförmåga lever upp till sin prisklass vilket faktiskt är lite förvånande då det är en 3-i-1 produkt. 

Körtid: Körtiden kunde enligt oss varit lite längre, men med 45 minuter klarar man av de flesta normalstora bostäder. Det är värt att tillägga att 45 minuter är när man kör på den lägsta av tre kraftinställningar, men man klarar sig bra på den inställningen bortsett från mattor eller om man ska suga upp något tyngre som exempelvis kattsand. Då får man skruva upp effekten. 

Moppen: Det vanliga munstycket har ett fäste där du enkelt sätter fast mopp-munstycket när du vill göra båda sakerna samtidigt. Vill du bara dammsugare kan du köra utan den delen på munstycket. 

Tillbehör: Utöver moppmunstycket så medföljer det ett spaltmunstycke, ett 2-i-1 munstycke och laddningsstationen som du ser på bilden ovan. 

Funktioner: Precis som de flesta skaftdammsugare så kan du montera av skaftet och använda den som handdammsugare uppe på möbler. Modellen har även fått LED-lampor i munstycket för att man enkelt ska se dammet när man städar och inte missa något. 

Slutsats

Vill man ha en dammsugare av den här typen som både kan dammsuga och moppa så tycker vi att Grundig är ett kanonköp! Om man bara är ute efter en modell som kan dammsugare så tycker vi att det finns bättre alternativ där man får mer sugkraft för pengarna.

Grundig Sladdlös Dammsugare VCP 3830 Test – Grundig 2-i-1 Dammsugare 

Detta är ett betydligt enklare alternativ från Grundig som inte har någon mopp-funktion utan är en vanlig skaftdammsugare. Att den kallas 2-i-1 dammsugare innebär att man kan skruva av skaftet och använda själva huvudet på dammsugare som handdammsugare. Nedan listar vi det du behöver känna till om modellen. 

Kraft: Modellen är betydligt billigare än VCP 5030 och därför är den inte riktigt lika kraftfull. Modellen har tillräckligt med kraft för att göra det rent och fint på hårda golv när det kommer till vanligt damm, men tyngre smuts som kattsand och djurhår får den problem med. 

Körtid: Körtiden på denna modell är på 40 minuter så det är en modell som lämpar sig för lite mindre bostäder, så bor man lite större så bör man kanske titta på en annan dammsugare att köpa. 

Tillbehör: Precis som med modellen ovan får du med flera munstycken, i detta fall ett spaltmunstycke och ett munstycke med borste vilket kommer väl till pass när man använder modellen som handdammsugare.

Slutsats

Grundig är ett lite billigare alternativ när det kommer till skaftdammsugare och även om vi tycker att Grundig VCP 3830 är en helt okej dammsugare så tycker vi att det finns ett alternativ som är betydligt mer prisvärt i denna prisklass. Det kommer vi att presentera nedan. 

Du kanske vill läsa om: Tineco Dammsugare

Prettycare Dammsugare – Bättre än Grundig sladdlös dammsugare 

Vi tycker inte på något vis att Grundig gör dåliga dammsugare utan faktum är att det är helt okej dammsugare till ett ganska lågt pris. Dessutom tycker vi att VCP 5030 fyller ett behov om man vill ha mopp i modellen man tänkt köpa. Men om man vill ha en modell som bara dammsuger i den lägre prisklassen så är Prettycare den bästa modellen på marknaden idag. Den är inte bara billigare än Grundigs alternativ utan även mer välutrustad och nedan kommer vi att titta lite närmare på varför vi tycker att den är ett bättre köp. 

Mer kraft: Här får du mer kraft, hela 20,000 pa. Detta är den bästa kraften per krona på marknaden idag. 

Samma utrustning till ett lägre pris: Även här får du ett borstmunstycke, ett spaltmunstycke och möjligheten att använda dammsugaren som handdammsugare. Modellen är självklart även sladdlös och påslös precis som Grundig. 

Modern design: Modellen ser även mer modern ut i designen och har fått utrustning som LED-skärm, lampor i munstycket vilket bara mopp-modellen från grundig har och det märks att Prettycare har lagt ner tid på att designa dammsugare. 

Det enda den gör sämre

Den enda punkten där vi inte tycker att denna modell är ett bättre alternativ är när det kommer till körtiden som är lite kortare, men då den även är mer kraftfull behöver du inte skruva upp kraften lika ofta och det jämnar ut körtiden så skillnaden blir ganska liten. 

Slutsats

Vi tycker att om man vill ha en dammsugare av denna typen av det billigare slaget så är detta det bästa alternativet på marknaden idag. 


Hur testet är genomfört

Vi testade en rad olika dammsugare från Grundig och valde ut de två modeller som vi tyckte var deras bästa alternativ. Därefter skrev vi denna artikel och rekommenderade modellerna för olika behov och ett alternativ som vi kommit fram till är mer prisvärt.

Rekommenderad läsning: Dammsugare bäst i test