Electrolux pure d8,2 silence – Test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Electrolux är ett av de mest populära märkena på marknaden och det är inte så konstigt då de gör riktigt effektiva produkter och är kända för sin höga kvalitet. Electrolux pure d8,2 silence är inget undantag och vi ser att det är populär dammsugare bland konsumenter genom hur många som köper en genom våra länkar. Modellen har även goda betyg i tester och vi älskar dammsugaren. Och det finns mycket att älska och nedan tittar vi lite närmare på vad som gör Electrolux Pure D8,2 till ett riktigt bra köp! 

Electrolux Pure D8,2 Silence Test 

Först och främst kanske vi bör reda ut vad det är för typ av dammsugare. Som du ser på bilden är det en traditionell modell med sladd och dammsugarpåse men i en modern och elegant design. Modellen har även en hel del nya finesser som vi kommer att titta närmare på nedan. 

Ordentligt med kraft: Det finns många dammsugare som är kraftfulla på marknaden idag, men Electrolux ger dig mycket kraft från en motor som är mindre och mer strömsnål än de flesta konkurrenter som har samma styrka. Detta sker genom att dammsugaren är väldigt väl optimerad när det kommer till hur luften strömmar genom dammsugaren när man städar. Bättre och mer effektivt luftflöde innebär mer kraft. Det har dessutom en fördel till, vilket leder oss till nästa punkt. 

En extremt tyst dammsugare: Vi har skrivit en hel artikel om de tystaste dammsugarna på marknaden och faktum är att Electrolux Pure D8,2 Silence är det tystaste alternativet på marknaden idag. Och man har lyckats göra det utan att tumma på kraftresurserna. Ljudnivån hamnar på väldigt låga 57 dB vilket är lägre än ljudnivån på en normal konversation. Många kanske inte tycker att detta är den viktigaste punkten vid en första anblick, men efter att vi använt dammsugaren tycker vi att den är extremt behaglig att dammsuga med jämfört med mer högljudda modeller och är något som vi kommer att vilja ha på framtida dammsugare.

En smart dammsugare: Precis som i alla andra branscher där allt mer funktioner automatiseras så händer samma saker bland dammsugare. En sådan funktion är att allt fler dammsugare har system som själv känner av vilket underlag man städar på och anpassar kraften därefter. Pure D8,2 Silence känner av om den dammsuger på hårda golv eller på mattor och anpassar kraften för att städresultatet ska bli så bra som möjligt utan att du själv behöver göra något. Och vi måste säga att systemet till skillnad från många konkurrenter fungerar väldigt bra och faktiskt gör att dammsugningen blir enklare. Men vill man så kan man såklart stänga av funktionen och själv justera kraften efter behag. 

Design: Om du tittar lite mer noggrant på bilden så kan du se att modellen ser lite annorlunda ut vid handtaget. Vi var först lite skeptiska till designen när vi såg dammsugaren, men efter att ha använt den så ändrade vi oss. Handtaget är skönt och smidigt att hålla i när man städar och man får ett komfortabelt grepp. Att dessutom ha knapparna på handtaget gör städningen enklare och gör att man slipper böja sig för att justera dammsugaren. 

Tillbehör: För att göra dammsugaren än mer effektiv så får man med tre olika munstycken. Det första är ett munstycke som är för de stora ytorna i huset som golv och mattor. Det har fått en ny design som enligt Electrolux gör att mer damm sugs upp. Man får även med ett munstycke som är för känsliga golv och ett munstycke som är utformat som en borste som är till för svåråtkomliga platser.  

Miljön i fokus: För varje år som går så ökar fokuset på miljön allt mer och det är något som Electrolux tagit till sig och de har faktiskt lagt tid på att göra Pure D8,2 så miljövänlig som möjligt. Det innebär att 55% av dammsugaren är tillverkad av återvunnet material och att när det är dags att kassera dammsugaren kan 90% av den återvinnas. Även kartongen som den kommer i är tillverkad i återvunnet material.  

Hur dammsugaren är att använda 

Eftersom detta är en modern dammsugare i traditionellt utförande är den väldigt enkel att använda och fungerar precis som dammsugare alltid gjort. I med strömsladden, tryck på startknappen och sedan är det bara att börja dammsuga. Städresultatet är väldigt bra på alla ytor vi testar dammsugaren och den klarar av även de lite tjockare mattorna och tyngre typer av smuts som kattsand eller djurhår. Men det som sticker ut mest är hur tyst den är när man kör med den, även när effekten automatiskt skruvas upp när man kör över mattor. 

Slutsats

Detta är en riktigt bra dammsugare som passar för de flesta. Den städar bra, är tyst, modern och ett miljömedvetet val. Vi sätter en stark köprekommendation!  Hur testet är genomfört

För denna artikeln har vi inte behövt göra något nytt test då vi redan testat modellen sedan tidigare. Då vi sett att det är en populär modell som människor söker efter recensioner på så tycker vi att den förtjänar en egen artikel där vi publicerar all information vi har om dammsugaren.

Se alla de bästa dammsugarna här.