Portabel Dammsugare – Bäst i test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Är du på jakt efter en portabel dammsugare som är smidig att ta med sig och flytta runt så har du kommit till rätt artikel. Här kommer vi att lista de bästa portabla dammsugarna i olika modeller så att du kan välja ut den modell som passar in bäst i just ditt liv. 

PrettyCare W200 – Portabel dammsugare bästa köpet 

Prettycare w200 är en modell som finns med i väldigt många av våra artiklar vid det här laget och det är inte så konstigt då vi tycker att det är det överlägset mest prisvärda köpet när det kommer till denna typen av dammsugare. Detta är en skaftdammsugare vilket innebär att den är både sladdlös och påslös vilket gör den perfekt för dig som köper en dammsugare som är enkel att ta med sig och då man laddar upp den i förväg kräver det heller inte att man har tillgång till elektricitet under själva dammsugningen, utan bara när man laddar upp PrettyCare. Det är dessutom inte bara vi som tycker om dammsugaren utan det är en bästsäljare på Amazon som har hela 4,1 stjärnor av 5 möjliga med betyg från över 11,000 kunder som köpt dammsugaren. Nedan kommer vi att gå igenom det som vi tycker är viktigt att veta om dammsugaren innan du köper den. 

Mycket kraft för pengarna: Trots att detta är Prettycares billigaste modell så får du ordentligt med kraft, faktiskt så mycket att vi blir förvånade över att modellen bara kostar runt 1800 kr (i skrivande stund finns det även en kupong på länken nedan som ger 500 kr rabatt). Sugkraften hamnar på 20,000 pa om man kör på högsta inställningen vilket är mer än många betydligt dyrare alternativ som man hittar på marknaden. Då modellen är batteridriven så har modellen begränsad körtid och den hamnar på 30 minuter i ecoläget. Skruvar man upp effekten på max så kan man städa i 15 minuter, men vi tycker bara att det behövs på mattor eller vid städning i hallen där grus ibland hänger med skorna in eller runt kattlådan. 

Ett justerbart alternativ: Prettycare är en mångsidig dammsugare och det som kanske sticker ut mest för dig som vill ha en portabel dammsugare är att man kan montera av skaftet och använda bara huvudet som handdammsugare. Det gör att du får två modeller i samma portabla dammsugare.    

Har funktioner som ofta finns på dyrare modeller: Vi tycker att detta är en av de modeller som har mest värde för pengarna på hela marknaden idag då man får en del funktioner som ofta bara finns på betydligt dyrare alternativ. Du får HEPA-filter i dammsugaren vilket gör att luften renas väldigt bra när det far genom dammsugaren vilket är fördelaktigt för allergiker, du får LED-lampor i munstycket för att man enkelt ska se vart man städat och om man missat något och munstycket roterar 270 grader för att man ska komma åt även på svåråtkomliga platser i hemmet och att enkelt kunna vrida munstycket runt potentiella hinder som till exempel möbler. 

Slutsats

Vill man ha en portabel dammsugare som är mångsidig och kan användas som en vanlig skaftdammsugare så är detta dammsugaren för dig. Att den dessutom är billig jämfört med konkurrenterna med samma prestanda gör den väldigt prisvärd och därför blir den portabel dammsugare bäst i test. 

Bissell Pet Hair Eraser – Liten portabel dammsugare bäst i test

Även Bissell finns med på en hel del av våra listor vid det här laget och deras Pet Hair Eraser är en modell som vi gillar väldigt mycket. Detta är en handdammsugare vilket gör att den är betydligt mindre än vanliga dammsugare och därmed är den portabel och enkel att ta med sig. Även denna modell drivs på batteri som man laddar upp i förväg innan man ska städa. Denna typ av dammsugare är dock inte designade för att städa stora ytor som hela golv, men den gör sig extremt bra på mindre ytor eller i tillfälliga bostäder som husvagnar. 

Mångsidig städförmåga: Modellen fungerar även till lite tuffare städuppdrag som i bilen, på tjocka mattor och som namnet antyder är den designad för att klara av djurhår. Det är något positivt då djurhår är ett tyngre damm som ofta kan vara svårt att suga upp med svagare modeller. Förmågan att klara av även de tuffare städuppdragen kommer till stor del från en motor som är väldigt kraftfull för att vara denna typ av dammsugare, men även från att man får med tre olika munstycken som är anpassade för olika underlag och uppdrag. Ett munstycke är motoriserat, ett är för känsligare underlag som textiler och såklart får du även ett som är designat för hårda ytor. 

Bra filtersystem: Många lite mindre dammsugare av detta slaget har sämre filtersystem, men med Bissell får du ett högkvalitativt system i 3 steg som renar luften som går genom dammsugaren väldigt väl. Detta är extra fördelaktigt när man dammsuger mer utsatta ytor där mycket olika typer av partiklar ofta samlas. 

Slutsats

Har man stora ytor att städa så är inte Bissell dammsugaren för dig utan då är någon av de andra modellerna på listan mer anpassade för uppdraget. Men är du på jakt efter en liten smidig portabel dammsugare som är väldigt enkel att förflytta så är detta rätt modell för dig. Den är kraftfull, klarar även tuffare städuppdrag, du får tre olika munstycke och allt till ett riktigt bra pris. Vi säger köp! 

Philips Power Pro Compact – Portabel dammsugare med sladd bäst i test

Detta är en traditionell dammsugare från Philips. Det innebär att den har sladd och en vanlig dammsugarkropp vilket gör den till den modell som kanske är minst smidig att flytta runt av modellerna vi har med på denna lista. Men om en vanlig dammsugare är den typen av dammsugare man är ute efter så tycker vi att detta är det överlägset bästa alternativet då den som namnet antyder är kompakt och lite mindre. Fördelen med modellen är att den har sladd vilket gör att du kan städa stora ytor utan att behöva bry dig om att ladda upp den och såklart gör det även att man får mer kraft. 

Stor motor: Motorn är på hela 650 watt vilket är väldigt mycket jämfört med många konkurrenter i samma storlek och prisklass, speciellt de som kommer från de lite finare märkena där man även lägger tid på att optimera luftflödet för att få upp sugkraften än mer. Kombinationen av dessa två saker gör att Philips presterar bra på alla underlag, mattor inkluderat och modellen klarar av mattor, djurhår och kattsand utan några problem alls. 

Välutrustad: Detta är en lite dyrare modell och därför är den även välutrustad. Modellen är påslös vilket inte så vanligt på traditionella dammsugare, men något vi tycker om väldigt mycket då man slipper krabba med nya dammsugarpåsar. Istället tömmer man bara dammbehållaren när den blivit full. Den har även fått ett bra filtersystem som renar luften på 99.9% av alla allergener. 

Slutsats

Detta är en ganska liten dammsugare som trots sin storlek har extremt bra prestanda. Modellen är en traditionell dammsugare vilket gör att den inte riktigt lika smidig att ta med sig som de andra modellerna, men om man vill ha en vanlig dammsugare så är detta det mest portabla alternativet. Vi sätter köprekommendation! 

Black & Decker PD1200AV-XJ – Portabel dammsugare 12 v

Detta är en lite annorlunda dammsugare som passar perfekt för dig som vill ha en portabel dammsugare att anväda i båten eller i bilen. Anledningen är att den drivs genom att man pluggar in den i 12 V uttaget. Modellen är inte designad för att städa stora ytor utan dess styrka är ett lågt pris och att kunna städa svåråtkomliga platser. Den är lite mer specifik i sin design än de andra modellerna och begränsad i sitt användningsområde. 

Smidig modell: När man startat dammsugaren så är den väldigt smidig att använda. Mycket är tack vare den längre dammsugarslangen på 1,5 meter som är väldigt medgörlig och böjbar. Det gör att man kommer åt även i de trånga utrymmena. 

Kraftresurserna: Detta är den svagaste modellen på listan och det är inget som förvånar då det är så med 12v dammsugare. Men den klarar av damm bra och även lättare grus. 

Slutsats

Detta är en dammsugare som är designad för att städa bilar genom att man pluggar in den i cigarettuttaget vilket den gör bra. Så vi rekommenderar som ett bra alternativ för dig som har 12v uttag tillgängliga där du tänkt städa förutsatt att det är en mindre yta. Annars rekommenderar vi någon av de andra modellerna på listan. 


Hur testet är genomfört 

Vi har vid det här laget testat extremt många olika dammsugare och behövde inte göra några nya tester för att kunna skriva denna artikel. Utan vi sammanställde gamla tester och rekommenderade de bästa portable dammsugarna i olika kategorier i denna artikel. 

Rekommenderad läsning: Dammsugare – Bäst i test