Sängdammsugare – Bäst i test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Sängen är den enskilda plats där de flesta människor spenderar mest tid och sover man sina 8 timmar varje natt så blir det hela 56 timmar i veckan. Därför är det självklart att sängen måste vara en plats som är ren och fri från damm, allergener och kvalster. Extra viktigt är det om man har allergier och lätt blir irriterad. Som tur är har vi testat fram den bästa dammsugaren för sängen så att du kan städa den extra noggrant.  

Varför ska man ha en dammsugare för sängen?

Detta är en produkt som inte alla är i behov av, men för vissa är det en extremt viktig sak att ha i hemmet. Den vanligaste orsaken att man skaffar en är på grund av kvalster och modellen i denna artikel är samma som vår testvinnare bland kvalsterdammsugare. Men det kan även vara på grund av dammallergi, att man har mycket djurhår eller under pollensäsongen där en del kan smita in när man har dörrar eller fönster öppna. Kortfattat ska man ha en sängdammsugare för att hålla klimatet där man sover hälsosamt. Vi rekommenderar även att man byter lakan var 7e till 10e dag om man är i behov av denna typen av dammsugare.   

MaxxMee – Bästa dammsugare för sängen

Denna dammsugare är specifikt designad för att användas när man städar bort damm, allergener och kvalster från sängen men fungerar lika bra på kuddar, mattor eller andra mjuka möbler. Vi vill vara tydliga med att detta inte är en dammsugare som fungerar i hela hemmet utan är till för de mjukare ytorna där mikropartiklar ofta samlas. Självklart kan man använda vanliga dammsugare till denna typen av uppdrag, men då de är större, klumpigare och oftast inte har anpassade munstycken så är de inte lika effektiva. 

Hur MaxxMee fungerar

Först är det som en vanlig dammsugare och det är bara att sätta i kontakten och köra igång. Men det är flera saker som händer och gör att modellen skiljer sig mycket från vanliga dammsugare och de sakerna kommer vi att lista nedan. 

UV-lampan startas: När du starta MaxxMee så startas även en UV-lampa som lyser över ytan samtidigt som du dammsuger. Anledningen till detta är att uv-strålar dödar kvalster vilket gör att man får med mer upp och de som stannar kvar dör. Enligt MaxxMee så dödar lampan hela 99,9% av alla kvalster. 

Vibrationsplattan drar igång: När du dammsuger så startar det en vibrationsplatta som sitter på undersidan av dammsugaren som man håller mot ytan man städar. Den är till för att skaka loss det damm och allergener som finns i lakanen för att de ska bli enklare att suga upp. 

HEPA-filter: Har du läst flera av våra artiklar har du säkert stött på HEPA-filter tidigare då det är något vi ofta tjatar om. Men det är av en god anledning. HEPA är den typ av filter som renar luften bäst och med MaxxMee får du ett HEPA-13 filter som renar luften på 99,9% av alla kvalster och andra mikropartiklar som flyger genom dammsugaren. Detta gör att modellen även är ganska skonsam att använda om den som städar själv är allergiker, även om det är rekommenderat att någon annan utför själva dammsugningen. 

Den är påslös: Under tiden du dammsuger så samlas damm och kvalster upp i en behållare istället för en dammpåse. När du städat färdigt så tömmer du bara ut den på en lämplig plats och rengör behållaren. Volymen på behållaren är 0,3 liter vilket är fullt tillräckligt för att städa sängen flera gånger om innan den blir full. 

Slutsats

Vill du ha en prisvärd och riktigt bra sängdammsugare så är MaxxMee enligt oss det bästa valet. Den är kraftfull, har både vibrationsplatta och uv-lampa samt så slipper du dammsugarpåse. Vi rekommenderar köp! 


Hur testet är genomfört

Vi har testat fram MaxxMee tidigare och då denna typ av städning är samma som i vår artikel om kvalsterdammsugare så var den en självklar modell att rekommendera även här. Så inga nya tester har genomförts.