Prettycare dammsugare test 

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Prettycare dammsugare är inte ett speciellt känt märke i Sverige och det är faktiskt nyligen vi haft möjlighet att testa deras sortiment och vi måste säga att vi blev överraskade av hur mycket dammsugare man får för pengarna. Därför har märket blivit ett alternativ vi rekommenderar om man vill ha en skaftdammsugare som är lite billigare men ändå är bra nog för att användas i hemmet. Nedan listar vi de två modeller som vi tycker sticker ut som deras bästa alternativ som är väldigt prisvärda sett till motsvarande konkurrenter! 

Prettycare w200 – Bästa köpet

Prettycare w200 är det lite billigare alternativet men trots det så får man väldigt mycket dammsugare för pengarna och är därför det bästa köpet enligt oss. Det är dessutom inte bara vi som tycker om dammsugaren utan det är en bästsäljare på Amazon som har hela 4,1 stjärnor av 5 möjliga med betyg från över 11,000 kunder som köpt dammsugaren. Nedan kommer vi att gå igenom det som vi tycker är viktigt att veta om dammsugaren innan du köper den. 

Mycket kraft för pengarna: Trots att detta är Prettycares billigaste modell så får du ordentligt med kraft, faktiskt så mycket att vi blir förvånade över att modellen bara kostar runt 1800 kr. Sugkraften hamnar på 20,000 pa om man kör på högsta inställningen vilket är mer än många betydligt dyrare alternativ. 

Ett justerbart alternativ: Prettycare kan användas på flera sätt och ställas in ganska mycket vilket ger flera fördelar. Det ena är att du kan ställa in längden på dammsugaren då skaftet är i teleskop så att du alltid kan städa i en position som är ergonomisk för just dig. Den andra delen av denna punkten är att du kan skruva av skaftet helt, sätta dit ett munstycke och använda den som handdammsugare. Det gör att det blir väldigt enkelt att städa uppe på möbler eller varför inte ta med den ut och städa bilen. 

Det är en skaftdammsugare: Om du inte riktigt vet vad det innebär med en skaftdammsugare så ser de lite annorlunda ut om du kollar in bilden ovan. De har även ett par fördelar som vanliga dammsugare inte har. De är påslösa, och har istället en behållare där dammet samlas som du sedan enkelt kan tömma, de är sladdlösa så du behöver inte ha den inkopplad i ett vägguttag och de är smidigare att köra runt i hemmet. Den enda nedsidan är att det innebär att de även är batteridrivna vilket gör att körtiden är begränsad. På standard läget kan du städa i 30 minuter med Prettycare w200, men ställer du upp kraften så får man en körtid på ca 15 minuter.   

Har funktioner som ofta finns på dyrare modeller: Vi tycker att detta är en av de modeller som har mest värde för pengarna på hela marknaden idag då man får en del funktioner som ofta bara finns på betydligt dyrare alternativ. Du får HEPA-filter i dammsugaren vilket gör att luften renas väldigt bra när det far genom dammsugaren vilket är fördelaktigt för allergiker, du får LED-lampor i munstycket för att man enkelt ska se vart man städat och om man missat något och munstycket roterar 270 grader för att man ska komma åt även på svåråtkomliga platser i hemmet och att enkelt kunna vrida munstycket runt potentiella hinder som till exempel möbler. 

Slutsats

Vi tycker att detta är ett riktigt bra köp om man bor i en mindre till medelstor bostad och inte behöver mer än 30 minuters körtid. Du får en dammsugare som har mycket kraft, är välutrustad, modern och kostar väldigt lite. Sett till värde för pengarna så är detta kanske det bästa alternativet på marknaden just nu! 

Prettycare V1 – Mest kraft  

V1 är Prettycares lite finare variant och här får man en modell som med är väldigt välutrustad, ännu mer kraft och fortfarande till ett pris som gör att värdet är väldigt bra! Nedan kommer vi att lista de sakerna som vi tycker gör V1 till ett riktigt bra alternativ. 

Mer kraft: Den största skillnaden mot modellen ovan är att du får betydligt mer kraft med V1 då motorn och batteriet uppgraderats ordentligt. Motorn är på 420 watt och kan producera en max sugkraft på hela 33,000 pa vilket såklart gör städningen mer effektiv på tyngre typer av smuts och på tjockare underlag som till exempel mattor. Här har du tre olika effektlägen där du kan ställa in dammsugaren på 15,000 pa, 25,000 pa och 33,000 pa. Körtiden blir hela 50 minuter på lägsta inställningen och 15 minuter på max.

Mer avancerat filter: Filtersystemet på V1 är med uppgraderat och här får du inte bara ett HEPA-filter utan ett filtersystem som renar luften i 5 steg. 

LED-Skärm: Det billigare alternativet har bara knappar på toppen av dammsugaren, men här får du en LED-skärm som visar dig viktig information och gör det väldigt enkelt att ställa in dammsugaren i rätt läge. 

En mångsidig dammsugare: Precis som med W200 så är det en mångsidig dammsugare där du får med flera munstycken, kan ställa in skaftet tack vare teleskop och kan använda den som handdammsugare. 

Vad är den största skillnaden mellan modellerna? 

Som du redan förstått som är den största skillnaden kraften och körtiden, samt att V1 ser lite mer modern ut med sin LED-skärm. Men det är en sak många glömmer att kolla på och det är vikten på dammsugaren. W200 väger in på lätta 1,35 kg vilket är väldigt lite, V1 är betydligt tyngre med sina 3,8 kg som kommer från den större motorn och batteriet. När man kör runt med dammsugaren så märks det inte speciellt mycket, men när man flyttar undan den eller lyfter den mellan olika våningar i sitt boende så märks det. 

Slutsats

Vi tycker att även detta är en riktigt bra dammsugare för pengarna även om den är det dyrare alternativet. Vi rekommenderar detta alternativ om du bor lite större eller dammsuger tyngre damm som djurhår då det kräver den extra kraften. Bor du mindre så tycker vi att W200 är ett bättre köp.    


Hur testet är genomfört

Vi införskaffade de två modellerna i testet och testade dem i en rak olika situationer och hur de är att använda. Sedan skrev vi denna artikel där vi rekommenderar modellerna i olika situationer.

Prettycare finns även med i vår artikel om: Pretty Tech Dammsugare