Pretty Tech Dammsugare – Test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Om du har läst våra artiklar om Nordvac och Hjemli så kommer du att se likheter med denna dammsugare som heter Pretty Tech som har en hemsida som ser väldigt lik de andra ut och även dammsugaren ser ut på samma sätt. Och kortfattat har vi tyckt att deras produkt är helt okej sett till vad de kostar men att vi hittar andra modeller som ger mer för pengarna. Men omdömen från kunder som köpt produkten har varit väldigt låga och till stor del har det varit på grund av deras kundsupport och service. Som tur är för dig som har vi hittat ett bättre alternativ om man vill ha en dammsugare i denna prisklassen. 

PrettyCare Dammsugare – Ett bättre alternativ 

Vad vi kan se när vi jämför modellerna så är PrettyCare exakt samma dammsugare som Pretty Tech fast till ett betydligt lägre pris när man köper dem på Amazon. (vi länkar till modellerna längre ner i artikeln). Men först kommer vi att recensera deras två modeller. 

PrettyCare W200 – Pretty Tech till ett lägre pris

Prettycare har två olika modeller att välja på och W200 är deras billigare alternativ och ligger på runt 1800 kr vilket är väldigt prisvärt sett till att man får en skaftdammsugare som är både sladdlös och påslös. Det är heller inte bara vi som tycker om modellen utan även kunderna på Amazon som gett W200 4,1 stjärnor av 5 möjliga. Detta trots att det är en bästsäljare som sålt över 11,000 exemplar. 

En bra dammsugare trots ett lågt pris 

Trots det låga priset så tycker vi att man får en bra dammsugare och nedan kommer vi att titta lite närmare på vad du får för pengarna!

Mycket kraft: Trots att detta är Prettycares billigaste modell så får du ordentligt med kraft, faktiskt så mycket att vi blir förvånade över att modellen bara kostar runt 1800 kr. Sugkraften hamnar på 20,000 pa om man kör på högsta inställningen vilket är mer än många betydligt dyrare alternativ. Modellen har en körtid på upp till 30 minuter. 

Har utrustning som vanligtvis inte finns på billigare modeller: Vi tycker att detta är en av de modeller som har mest värde för pengarna på hela marknaden idag då man får en hel del utrustning som ofta bara finns på betydligt dyrare alternativ. Bland annat får du ett dammsugarhuvud som roterar 270 grader, detta gör att man kommer åt även i de trängre utrymmena. Du får LED-lampor i munstycket vilket gör att man tydligt ser vart man städat så att man inte missar något damm. Och du får HEPA-filter vilket är den bästa typen av filter på att rena luften som går genom dammsugaren när du städar. 

Du kan ställa in dammsugaren: Då det är en skaftdammsugare så kan man såklart skruva av skaftet, sätta på munstycket igen och använda den som handdammsugare. Du kan även justera in längden på dammsugaren så att den är i perfekt längd för den som ska använda dammsugaren för stunden. 

Slutsats

Detta är en dammsugare som verkligen slår över sin prisklass när det kommer till prestanda och modellen går att jämföra med konkurrenter som kostar dubbelt så mycket. Vi tycker att modellen lämpar sig bäst för dig som bor i en liten till medelstor lägenhet då körtiden är 30 minuter, bor du större så skulle vi rekommendera modellen nedan istället. 

PrettyCare V1 – Ett kraftfullare alternativ

Vill man ha lite mer kraft och körtid så tycker vi att Prettycare V1 med är ett prisvärt alternativ trots att den kostar nästan dubbelt så mycket som W200. Varför vi tycker att den fortfarande är prisvärd kommer vi att titta lite närmare på nedan. 

Skillnader mot W200

Mer körtid och kraft: En lite mer kraftfull motor och ett kraftigare batteri gör att V1 levererar en maxkraft på hela 33,000 pa och det kombineras med en körtid på upp till 50 minuter vilket vi tycker är riktigt bra! Den extra kraften gör att detta är ett mer lämpligt alternativ för dig som har husdjur och behöver den extra kraften för att enkelt få upp djurhåren.

Mer utrustning: Precis som med det billigare alternativ kan du såklart justera längden, men dammsugaren har fått ännu lite mer utrustning. Filtersystemet är i 5 steg, du får en LED-skärm på toppen av dammsugaren och flera olika munstycken medföljer. 

Slutsats

Bor man lite större eller har husdjur så tycker vi att detta är det bättre alternativet då man får den extra kraften och körtiden. Bor man mindre så tycker vi att man klarar sig bra med det billigare alternativet ovan. 

Pretty Tech vs Prettycare 

Det verkar vara exakt samma dammsugare fast Pretty Tech tar betydligt mer betalt för dem och vi rekommenderar starkt att köpa Prettycare på Amazon då de är väldigt prisvärda. Detsamma gäller om du tittar på Nordvac eller Hjemli som även det verkar vara samma modell. Det företaget verkar sälja dammsugare under ett namn tills de fått för många dåliga recensioner och byter sedan bara namn och drar igång på samma sätt igen.   

Rekommenderad läsning: Dammsugare – Bäst i test


Hur testet är genomfört

Som vanligt så har vi googlat runt och gjort noggrann research för att samla in information. Sedan har vi testat dammsugarna för att sedan skriva denna artikel med rekommendationer för olika ändamål.

Du kanske även till läsa om: Jashen Dammsugare