Jashen Dammsugare Test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Om du läser artiklarna på vår sajt regelbundet så har du säkert märkt att vi i flera av de senaste artiklarna recenserat dammsugare är lite billigare. Denna artikeln är på samma spår och vi har testat två olika modeller från det lite okända märket Jashen. Läs vidare för att se om de lever upp till förväntningarna! 

Jashen D18 Dammsugare Test – Deras billiga modell

Jashen D18 är en dammsugare som är en sladdlös skaftdammsugare som man kan få till det låga priset på 1900 kr. Modellen har mycket utrustning som man ofta finner på lite dyrare modeller vilket vi tycker om. Nedan kommer vi att lista de sakerna som vi tycker är viktigt att hålla koll på med Jashen D18. 

Sugkraft och körtid: Tack vare en ganska kraftfull motor och ett bra lithium-ion batteri så har D18 en sugkraft på 17,000 kpa vilket är bra sett till många andra modeller som hamnar i ungefär samma prisklass, men kan såklart inte jämföras med de dyrare alternativen som finns på marknaden som till exempel Dyson eller Samsung. Körtiden hamnar på 30 minuter så vi tycker att den lämpar sig för lite mindre bostäder, om man inte vill köpa till ett extra batteri så att man kan byta när det första tar slut. Bytet går enkelt och snabbt. 

HEPA-filter: Alla dammsugare har någon form av filtersystem som renar luften som går genom dammsugaren för att fånga upp mikropartiklar, allergener och bakterier. Jashen D18 har fått ett av klassen HEPA 11. HEPA är den bästa typen av filter, men 11 är en lite lägre klass av dem, men vi tycker att det är väldigt bra att man får ett HEPA11 med tanke på hur lite dammsugaren kostar.  

Tillbehör för att förenkla städningen: För att göra städningen så enkel som möjligt så får man med ett spaltmunstycke för trånga utrymmen, ett munstycke med borste och det vanliga stora munstycket för golv. Till det sistnämnda munstycket får man två olika borstar som monteras i munstycket. Den ena är designad för hårda golv och den andra för att förbättra städresultatet på mattor. Detta var något som vi tyckte om och det var märkbar skillnad när man körde på mattor mellan de olika borstarna. 

Inställningsbar: Modellen har ett skaft med justerbar längd, så att alla i familjen kan använda den i en behaglig position att städa i om man inte är väldigt lång för den går inte att fälla ut riktigt så långt som vi skulle önskat. Då det är en skaftdammsugare kan skaftet monteras av och sedan kan man använda själva huvudet av dammsugaren som en handdammsugare. 

LED-Lampa: Detta är en funktion som blir allt mer vanlig, men det är sällan man hittar det på modeller i denna prisklass. Det är att det finns en LED-lampa i munstycket. Detta är något vi gillar väldigt mycket då det gör att man enkelt kan se vart man städat även om det är i lite mörkare vrår man kör dammsugaren, som till exempel under möbler, i garderoben eller liknande platser.  

Slutsats

Detta är en dammsugare som sett till sitt pris är en riktigt bra modell, även om den inte kan jämföras med de modeller som kostar dubbelt så mycket. Vi tycker däremot att det finns ett alternativ som är något mer prisvärt då den är något billigare och har lite mer kraft. Det är PrettyCare Dammsugare och klickar du på namnet i blå text så kommer du till en artikel där vi recenserat deras modeller. Med det sagt tycker vi fortfarande att Jashen D18 är ett bra som är prisvärt. 

Jashen F16 Test – Jashen Dammsugare Med Mopp 

Detta alternativ är en lite annorlunda modell då det är en dammsugare med mopp. Denna typen av dammsugare är betydligt dyrare och F16 har en prislapp på runt 4000 kr. Det låter mycket för ett märke som är lite billigare, men för denna typen av dammsugare så är det fortfarande ett prisvärt alternativ som jämfört med sina konkurrenter inte är dyr. Nedan kommer vi att lista de sakerna som är viktiga för dig att känna till. 

Vad det är för något: Okej, så denna punkten bör vara med då alla inte vet riktigt hur denna typ av dammsugare fungerar. Men kortfattat så är det en dammsugare som suger precis som vanligt, men den släpper även ut vatten och moppar sedan upp det igen så att man får en väldigt effektiv städning med både dammsugning och moppning i samma produkt. Även denna modell är sladdlös och lämpar sig perfekt för dig som ofta får fläckar på golven från till exempel husdjur som går in med kladdiga fötter. 

Sugkraft och körtid: Sugkraften är väldigt bra för att vara denna typen av dammsugare, vilket ofta inte är fallet då många av konkurrenterna lutar sig mer på moppfunktionen. Men jämför man med vanliga dammsugare i samma prisklass så är den inte riktigt lika kraftfull, men det är inget vi hade förväntat oss då moppen med måste få plats. Körtiden är däremot riktigt bra tack vare att modellen har fått två batterier (som medföljer). Det ena är till sugfunktionen och det andra till moppen. Körtiden är upp till hela 70 minuter, men går ner lite om man skruvar upp effekten som kan ställas in i flera olika lägen. 

Självrengörande roller: Det är rollern i munstycket som ger möjlighet till moppning och av förklarliga skäl blir den såklart smutsig när man använt Jashen F16. Men modellen har fått ett system som själv rengör rollern och sedan torkar den vilket gör att den alltid är ren och fin när man ska använda den och det är ingen risk att den börjar lukta mellan användningsfällena.

Snygg design: Kanske inte den viktigaste punkten, men vi tycker att Jashen har en snygg design som dessutom ger en kvalitetskänsla när man använder dammsugaren. Den har fått en modern LED-skärm som ger dig all viktig information om vilket läge du kör i och hur mycket vatten som är kvar i tanken. 

Vem ska undvika denna typen av modell: Okej, så denna typen av dammsugare är inte för alla. Modellen lämpar sig inte för mattor så om du har mycket mattor eller heltäckningsmatta i delar av ditt hem så är en vanlig dammsugare mer lämpad för dig. Men har du mycket hårda golv, oavsett typ så är en dammsugare med mopp ett ypperligt alternativ.         

Slutsats

Om detta är en typ av dammsugare som passar in i ditt hem, så tycker vi att Jashen F16 är ett riktigt bra köp som är prisvärt, städar bra och har lång körtid. Städar du mycket mjuka underlag som heltäckningsmatta så rekommenderar vi en vanlig dammsugare istället och de hittar du här: Dammsugare bäst i test


Hur testet är genomfört

Vi är alltid på jakt efter nya dammsugare att testa och vi upptäckte märken Jashen på Amazon. Så vi fick tag i de två modellerna ovan i artikeln, testade dem och skrev sedan dessa två recensioner så att du som kund ska kunna göra ett köp som passar in till just dina behov. 

Rekommenderad läsning: Hoover dammsugare test