Hoover Dammsugare Test 

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Hoover är ett märke som inte riktigt slagit igenom på den svenska marknaden ännu, men de blir allt mer populära. Det är inte så konstigt med tanke på att deras dammsugare är väldigt läckra, smart designade och självklart dammsuger de väldigt bra! Så vi har tittat igenom deras sortiment och testat fram några riktigt bra modeller som är bra köp för dig som konsument. Vi vill även tillägga att detta inte är samma märke som gör Henry Hoover som vi testat tidigare, utan ett annat märke. Nedan hittar du vad vi anser är de bästa köpen från Hoover Dammsugare. 

Hoover XP01 15011 Test – Hoover Dammsugare Bäst i Test

Detta är vad vi anser är Hoovers bästa dammsugare och det är en modell där det finns väldigt mycket att tycka om. Det är inte den billigaste dammsugaren på marknaden på långa vägar, men vi tycker absolut att priset vägs upp av dess prestanda och smarta design. Jämfört med modeller av samma prestanda är den till och med väldigt prisvärd. Nedan kommer vi att titta lite närmare på de saker som vi tycker är viktiga att ha koll på! 

Stora kraftresurser: När det kommer till kraftresurserna så är XP01 en av de mest kraftfulla dammsugare som vi testat och det säger en hel del med tanke på hur många dammsugare vi testat vid det här laget. Och det är två anledningar som gör att kraften är så hög. Det första är en motor på hela 800 watt vilket är väldigt högt effektmässigt och ofta hittar man bara den typen av motorer på grovdammsugare. Den andra anledningen är vad Hoover kallar MulticyclonTechnology, vilket kortfattat betyder att man lagt mycket energi på att förbättra luftflödet genom dammsugaren vilket i sin tur leder till högre sugförmåga. Detta är en punkt som många lite mer okända märken förbiser och lutar sig  bara på en större motor, men Hoover har verkligen tänkt på helheten med XP1.

Det är en lite mindre dammsugare: Trots en stor motor och ordentlig sugförmåga så är modellen ett lite mindre alternativ vilket vi tycker om väldigt mycket. För fördelarna är att den blir väldigt smidig att köra runt när man städar, den kräver inte så mycket plats vid förvaring och den blir lättare att bära runt mellan olika våningar i hemmet. Trots detta får man en sladd på 9 meter vilket är fullt tillräckligt för de flesta utan att behöva byta kontakt allt för ofta. 

Den har dammbehållare: Hoover har satsat på att göra påslösa dammsugare vilket innebär att man slipper dammsugarpåsen. Istället finns det en plastbehållare där dammet samlas som man sedan bara tömmer när den börjar bli full och sedan är det bara att städa vidare. 

Tillbehör: För att förenkla städningen så får man med ett gäng olika munstycken som är anpassade för olika underlag och städuppdrag. Du får tre stora munstycken där ett är ett traditionellt golvmunstycke, ett är för mattor och sedan ett med borste. Sedan får man två mindre alternativ där ett är ett spaltmunstycke för trånga utrymmen och det andra är ett mindre borstmunstycke.      

Slutsats

Om man är i behov av en riktigt kraftfull dammsugare som klarar alla städuppgifter på alla typer av underlag så tycker vi att Hoover XP1 15011 är ett riktigt bra köp då den är bra prissatt till prestandan du får och dessutom är det en väldigt fräck dammsugare. 

Hoover KS50 Pet Test – Ett Billigare Alternativ 

Detta är ett billigare alternativ från Hoover och vi tycker att detta är ett alternativ som passar bra för dig som inte behöver riktigt lika mycket kraft och finesser som man får med XP1! Med det sagt så är detta med en kompetent dammsugare och nedan kommer vi att titta lite närmare på vad du får med modellen. 

Kraft: KS50 har fått en motor på 600 watt vilket kanske låter lite jämfört med XP1s 800, men egentligen är 600 bra med kraft och över medel för en dammsugare. Och då modellen som namnet antyder är till för att kunna städa upp djurhår som kräver lite mer kraft så finns det bra kraftresurser även med denna modell.

Kompakt design: Modellen har inte fått riktigt samma fräcka utseende som modellen ovan och är faktiskt ännu lite mindre till storleken och vikten hamnar på 4,5 kg. Men man får samma påslösa system med en dammbehållare som man tömmer istället för dammsugarpåse. 

Flera munstycken: Precis som med XP1 får du lite olika munstycken som följer med som är till för olika uppgifter. Ett vanligt munstycke för hårda golv, ett för mattor, turbomunstycke och ett par mindre alternativ för lite mer trånga utrymmen. 

Slutsats

Detta alternativ är betydligt billigare än vår testvinnare ovan och den har inte riktigt lika mycket utrustning och lite mindre kraft. Med det sagt så är även detta en dammsugare som presterar och den fungerar väldigt bra även på mattor där det ligger djurhår vilket för de flesta dammsugare är den svåraste uppgiften de ställs inför. Vi tycker det är ett riktigt bra köp och dessutom till ett lågt pris!

Hoover HF522SFP Test – En prisvärd skaftdammsugare 

Nu skiftar vi blad lite och tittar på en skaftdammsugare från Hoover som vi tycker är ett alternativ som är ett bra köp. Hoover har många olika dammsugare av denna typ, men vi tycker att det finns bättre alternativ mot deras andra alternativ men här har vi hittat en modell som presterar väldigt bra i sin prisklass. Precis som med modellerna ovan så kommer vi att titta lite närmare på det som är viktigt för dig som potentiell köpare att ha koll på. 

Skaftdammsugare: För dig som inte riktigt vet vad en skaftdammsugare är så är det kanske bra om vi går igenom det först. Det är dammsugare som är designade med ett skaft där ena änden har munstycket och i andra änden sitter motor, dammbehållare och batteriet. Det innebär att denna typ av dammsugare är både sladdlösa och påslösa.

Kraft: Kraften på denna typ av dammsugare går inte riktigt att jämföra med vanliga dammsugare som modellerna ovan då de kan ha större motorer tack vare kontinuerlig strömtillförsel från vägguttaget. Men HF522SFP har jämfört med sina konkurrenter i samma prisklass fått ordentliga resurser i form av en motor som snurrar med hela 100,000 rpm. För att göra städningen än mer effektiv så är munstycket motoriserat vilket gör att städningen blir mer effektiv trots en svagare motor. 

Körtid: Av ovanstående anledningar så blir tiden man kan städa med dammsugaren begränsad och med lägsta kraftinställningen så kan du städa i 45 minuter innan du behöver ladda dammsugaren igen. Ökar man effekten så går den tiden ner ganska mycket så vi tycker att detta är dammsugare som lämpar sig bäst för dig som bor lite mindre och inte behöver bry sig så mycket som hur länge du kan städa. 

Lätt design: Även detta är en lättare dammsugare och vi är förvånade över att den väger så lite som den gör med tanke på att den ändå har den mängd kraft den har. Modellen väger in på 1,5kg och det är den modell vi testat med mest kraft i förhållande till vikt.  

Användarvänlig: Modellen är enkel att använda och väldigt mångsidig. Man får med ett flertal olika munstycken precis som med de andra modellerna ovan, men HF522SFP skiljer sig genom att kunna användas på två olika sätt. Du kan sätta på det munstycke du känner för och använda dammsugaren som vanligt, men du kan även montera av skaftet och använda den som handdammsugare med vilket munstycke du vill. Detta gör att du får en väldigt användarvänlig och mångsidig dammsugare. 

Slutsats

Vill du ha en Hoover skaftdammsugare så tycker vi att det är den här modellen du ska köpa. Jämfört med deras andra modeller av denna sort tycker vi att det finns bättre alternativ på marknaden som är mer prisvärda. Men här har de hittat en prisklass där de levererat den bästa modellen. 

Du kanske vill läsa om: Einhell Dammsugare

Hoover HGO330HC Hydro Pro Test – Hoover Robotdammsugare

Vi har även testat HGO330HC som är Hoovers robotdammsugare. Detta är en ganska billig robotdammsugare, men trots detta är det en 2-i-1 modell vilket innebär att den både dammsuger och moppar golvet. Nedan tittar vi lite närmare på modellen och dess funktioner! 

Kraft: Trots ett lågt pris så tycker vi att Hoover städar bra och det är såklart till stor del att den har tillräckligt med kraft för att få med sig smuts och damm upp. Sedan hjälper så klart moppfunktionen till lite extra om den skulle missa något med själva sugningen. På hårda golv som klinker, laminat, trä och stengolv så gör den ett riktigt bra jobb, men på mattor är den inget vidare och där gör moppen ingen nytta. Men det ska sägas att det är få robotdammsugare som gör ett bra jobb på mattor och det är verkligen inget vi hade räknat med till ett så lågt pris. 

Navigation: Hela grejen med en dammsugare kör av sig själv är man ska behöva göra så lite som möjligt själv och då krävs ett bra navigationssystem. Hoover har sensorer som känner av terrängen och bromsar in vid potentiella hinder och ändrar riktning. Vi tycker att modellen klarar av att undvika krockar väldigt bra. Däremot kan den ibland missa någon yta här och där, men än en gång så tycker vi att den gör ett bra jobb för sin prisklass och man kan inte jämföra den med modeller som kostar 3 gånger så mycket. 

Teknologi: Till modellen ingår det en fjärrkontroll för att kunna styra och ställa in hur den ska köra och när den ska köra. Du kan även ladda ner en app och ansluta den till din telefon och styra den därigenom. Har du Google Home eller Alexa så kan man ansluta dem till dem med. Vi har testat fjärrkontrollen och appen vilka vi tycker fungerar väldigt bra, men vi har inte testat Google Home eller Alexa men det borde inte vara några problem alls att få det att fungera bra! Du kan ställa in olika zoner som du vill ska städas oftare, när Hoover ska köra och starta den om du känner för det. 

Slutsats

Kan man se förbi att modellen kommer att missa någon fläck här och där så tycker vi att detta är en riktigt bra modell i sin prisklass! I denna prisklassen missar alla robotdammsugare lite och vi tycker att Hoover är det bästa alternativet om du inte är villig att lägga till ett par tusenlappar till för en bättre modell.         

Hur testet är genomfört

Hoover var ett nytt märke för oss och vi började med att gå igenom deras sortiment på Amazon där vi noggrant kollade deras betyg och läste recensioner. Sedan valde vi ut de dammsugare som verkade mest attraktiva att testa, testade dem och valde ut de fyra modellerna som vi tyckte var bäst för olika behov och rekommenderade dem i denna artikel.

Du kanske även vill läsa om: Tristar Dammsugare