Dammsugaren Henry från Numatic – Test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Dammsugaren Henry eller Henry Hoover som den kallas internationellt är en av världens mest sålda dammsugare. Vid en första anblick kanske det verkar lite konstigt då den ser lite rolig ut men vi måstes säga att vi verkligen gillade Dammsugaren Henry och inte bara för utseendet. Det är en väldigt väl presterande dammsugare som är väldigt robust trots sitt lite roliga utseende. Vi har testat Henry i två olika storlekar och beskriver nedan varför vi tycker de är grymma alternativ! 

Dammsugaren Henry HVR 160 – Det mindre alternativet

Detta är det lite mindre och mer kompakta alternativet i Henry sortimentet, med det sagt så är det fortfarande en ganska stor dammsugare som tar en del plats. I konstruktionen är den väldigt välbyggd, robust och kan användas både i hemmet men även på lite mer utsatta platser som i källare eller garage. Vi älskar utseendet på dammsugaren henry och tycker det är en snygg och lite lekfull design som är ganska rolig. 

Funktioner

Man får med en del olika tillbehör, men om man inte är insatt så kan det vara lite svårt att veta vilket som är designat för vad då instruktionsboken nästan bara har bilder och få faktiska instruktioner. Men det medföljer flera olika munstycken för olika underlag och vi tycker att de funkar bra när vi testat dem. Modellen har även ett bra filtersystem som kallas HEPA-Flow som renar luften väldigt väl! Strömsladden är på 10 meter och lägger man på dammsugarens längd så får man en väldigt bra städarea utan att behöva byta kontakt.

En sak som gjort en del kunder förvirrade är om det är en påslös dammsugare eller om det är en modell där påse ska användas. Svaret kommer i två och det är att den kan köras utan påse, men det är inte att rekommendera då man kommer att behöva rengöra filtret väldigt ofta om man gör det. Istället bör man köra med dammsugarpåse, på HVR 160 är de väldigt stora så du behöver byta väldigt sällan. 

Städresultat

När vi hade listat ut vad alla munstycken hade för uppgifter så städade dammsugaren henry HVR 160 väldigt bra på alla underlag. På golv fick den med sig allt på första körningen och på mattor tog den upp allt utom riktigt tunga typer av skräp så som små stenar på de tjockaste mattorna. HVR160 har fått en ordentlig motor och det märks på städresultatet! 

Slutsats

Vill man ha en grym dammsugare med ett roligt och läcker utseende så är Numatic Henry HVR 160 en väldigt bra kandidat. Vi förstår varför det är en av världens mest sålda dammsugare. Även om HVR 160 är en rejäl dammsugare som är ganska stor så finns HVR 200 som vi skrivit lite mer om nedan som alternativ.  

Dammsugaren Henry HVR 200 – Det större alternativet

Detta är HVR 160s storebror i Dammsugaren Henry serien och de är verkligen lika varandra, så lika att vi inte behöver gå igenom alla sakerna som vi gjorde på 160 då de är samma när det kommer till prestanda och utseende. Så vad skiljer dem åt? 

Skillnaden mellan Dammsugaren Henry HVR 160 och 200

Den största skillnaden är storleken på dammbehållaren. HVR 160 har en kapacitet på 6 liter vilket är väldigt mycket sett till de flesta vanliga dammsugare, men 200 har 50% mer kapacitet och har hela 9 liter. Så med det större alternativet kan du byta påse ännu mer sällan. Den större storleken har såklart även gjort 200 lite tyngre än sin lillebror även om skillnaden inte är speciellt stor. 

Vilken Henry är rätt för dig? 

Om man ska ha dammsugaren hemma så är HVR 160 valet som de flesta kunder gör och är väldigt nöjda. 200 ser man oftare på arbetsplatser eller om man har väldigt stora ytor hemma där man grovdammsuger. 

Så vi rekommenderar 160 för dig som ska städa hemmet. Se pris här

Och 200 för dig som ska städa på arbetsplatsen.  Se pris här

Dammsugaren Henry för barn – Leksak

För den unga städfantasten finns även dammsugaren henry som leksak och den passar verkligen som leksak då det lite barnsliga utseendet gör att även de riktiga modellerna ser ut som leksaker. Det ser nästan ut som man gjort en riktig dammsugare av en leksaksmodell istället för tvärtom, och vi gillar det! 

Leksaken kommer med sugfunktion och rekommenderas från 3 år. Modellen drivs på batterier. 

Slutsats

Leksaksdammsugare är ett kul sätt för barn att känna sig involverade i skötseln av hemmet och med en dammsugare som ser ut precis som den föräldrarna använder så är det upplagt för succe! Vi har sammanställt en lista med fler dammsugare för barn här. 

Vanliga frågor om dammsugaren Henry

Som vanligt i våra artiklar så har vi sammanställt ett gäng vanliga frågor som personer googlar och besvarat dem nedan. 

Vad är skillnaden mellan Henry Hoover HVR160 och HVR200? 

Skillnaden är storleken. HVR200 är den större modellen som har hela 9 liters dammpåsar medans HVR160 har 6 liter, vilket är även det är stort. Även vikten är lite tyngre på 200 även om skillnaden är ganska liten. Vi rekommenderar den stora modellen för arbetsplatser och industrier medans den lilla passar väldigt bra i vanliga hem. 

Är Numatic Henry bra? 

Svar ja! Numatic har tillverkat en dammsugare som är extremt stryktålig till ett bra pris, dessutom så städar dammsugare väldigt bra på alla underlag. 

Var köper man Henry dammsugaren? 

Vi rekommenderar att köpa den på Amazon då de har alla Henry modellerna att välja på. 

Vad är skillnaden på Henry och Hetty? 

Som dammsugare är de exakt samma produkt, men de har olika utseenden. Hetty är rosa och har ögonfransar. 

Hur länge håller en Numatic Henry?

Hur länge en Henry kommer hålla påverkas av många olika saker, till stor del av vad du städar och hur du sköter om den. Men Numatic har blivit väldigt populära just för sin höga kvalitet och robusta konstruktion. Modellen har en garanti på 2 år, men livslängden på många gånger längre än så. 

Varför använder städfirmor Henry? 

Anledningen är dels den höga kvalitet vi nämnde ovan, men även den stora kapaciteten i dammbehållaren och dess goda städförmåga på alla typer av underlag. 

Slutsats Dammsugaren Henry

Vill man ha en dammsugare som presterar lika bra som den är fräck att titta på så är Henry för dig! Dessutom är kvaliteten hög, man kan städa på mer utsatta platser och den kommer att hålla länge. 


Hur testet är genomfört

Vi införskaffade båda modellerna av Henry och testade dem mot varandra på sättet som vi vanligtvis gör: 

  • Sugförmåga på både hårda golv och mattor
  • Om den klarar djurhår
  • Ljudnivå
  • Hur långt dammsugaren når
  • Hur lätt den rullar
  • Användarvänlighet 
  • Och jämför funktioner och kapacitet mot pris

Sedan skrev vi denna artikeln med vad vi kommit fram till

Rekommenderad läsning: Hoover dammsugare