Einhell Dammsugare Test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Einhell har ett bra gäng olika dammsugare men håller sig främst till grovdammsugare är till för lite hårda jobb. Vi har testat många av deras modeller och kommer i denna artikel att recensera de modeller som vi tyckte var bäst vilket är två grovdammsugare samt deras skaftdammsugare som är ett rätt billigt alternativ sett till vad det är för dammsugare.

Einhell TE-SV 18 – Einhell skaftdammsugare 

Så vi väljer att börja med deras skaftdammsugare som verkligen är i den billigare kategorin och är konkurrent till ganska många modeller som vi testat den senaste tiden.  Modellen kostar strax över tusenlappen och nedan kommer vi att titta lite närmare på vad du som konsument faktiskt får med dammsugaren! 

En skaftdammsugare: Det innebär att modellen är sladdlös, påslös och drivs på batterier istället för att vara inkopplad i vägguttaget. Det gör även att man får en mindre och smidigare dammsugare som är väldigt enkel att använda. Man kan även montera bort skaftet på dammsugaren och använda den som handdammsugare om man skulle vilja.   

Viktigt att känna till: Okej, så denna punkten är lite annorlunda från andra dammsugare vi testat och vi har den för att det inte ingår något batteri till TE-SV 18 utan man får köpa till det separat. Anledningen till att det är såhär, är att Einhell gör en lång rad olika produkter som skruvdragare, såg, borrmaskiner etc, och batterierna passar mellan alla olika produkter de säljer. Det gör även att vi inte kan ange någon körtid då det varierar kraftigt mellan deras olika batterier. Det minsta ger 18 minuter och det största ger 80, men det finns en lång rad olika alternativ däremellan. Klicka på Amazon länken nedan för att se alla alternativ.    

Kraftresurser: Det finns helt okej med kraft Einhell sett till prislappen förutsatt att man redan har ett batteri, men behöver man köpa till det så finns det mer kraftfulla alternativ för pengarna man får betala. Den kan heller inte jämföras med de betydligt dyrare modellerna. Modellen har två körlägen, ECO och Boost där skillnaden är rätt stor i kraft men i Boost så minskas körtiden markant.

Tillbehör: Till Einhell får man med en del tillbehör både för att man ska kunna byta ut delar när de blir dåliga med även fler munstycken för att göra städningen enklare. Det ingår: 1x motoriserad borste, 1x förlängningsrör, 1x långt flexibelt fogmunstycke, 1x kombinationsmunstycke, 1x vägghållare, 1x metallgaller-förfilter, 1x vikbart filter. 

Slutsats

Okej, så vi rekommenderar köp på modellen om man redan har ett Einhell-batteri och är i behov av en mindre skaftdammsugare som är enkel och smidig att städa med. Har man inte batteriet sedan tidigare så tycker vi att det finns mer prisvärda alternativ och då skulle vi rekommendera att ta en titt på PrettyCare dammsugare genom att klicka på den blåa texten. 

Einhell TC-VC 1815 S – Bästa köpet från Einhell

Är du i behov av en dammsugare som kan användas både inomhus, i garaget, på byggarbetsplatsen och är stryktålig så tycker vi att TC-VC 1815 S är det bästa köpet Einhell har att erbjuda, om man inte är i behov av extremt mycket kraft och då har vi nästa modell i artikeln åt dig. Nedan tittar vi lite närmare på vad du får med denna dammsugare. 

Våt och torr dammsugning: Detta är en modell som inte bara kan suga upp damm och skräp utan även kan suga upp saker som är fuktiga och till och med ren vätska utan att det skadar dammsugaren. Det är denna funktion som gör den till ett riktigt bra alternativ för grova arbeten i källare, på byggen eller i garaget. 

Mycket kraft: Denna typen av dammsugare har normalt mer kraftfulla motorer och TC-VC 1815 är inget undantag utan har fått en motor på hela 1250 watt vilket räcker för att städa upp det mesta. Allt från grova sågspån, små stenar till vanligt damm. 

Storlek: Behållaren på modellen hamnar på 15 liter vilket är fullt tillräckligt för jobb runt huset och man kan egentligen bara behöva en större modell om man har den på en arbetsplats. 

Blåsfunktion: Om du har något som blivit blött och snabbt vill torka det så kan du använda modellen till att blåsa det torrt och med bara ett enkelt knapptryck så sprutar modellen ut luft istället för att suga in den. Det gör att den även kan användas som lövblås eller för att blåsa rent konstgräs. Vill man använda den ute så behöver man dock köpa till en förlängningssladd för att kunna komma runt i trädgården.   

Slutsats

Detta är en riktigt prisvärd dammsugare som klarar av det mesta. Den är kraftfull, kan suga upp fukt, blåsa och är väldigt stryktålig. Vi rekommenderar köp. 

Einhell TC-VC 1930 SA – Ett större alternativ 

På många sätt är TC-VC 1930 SA väldigt lik modellen ovan och det är ganska få saker som skiljer modellerna åt. Detta är en lite mer kapabel dammsugare men för de flesta är den överdimensionerad, i alla fall om man tänkt använda den hemma. Istället för att gå igenom dammsugaren igen, så kommer vi på denna modell lista de sakerna som gör att den skiljer sig från TC-VC 1815. 

Den är större: Slang, sladd och tillbehören man får till är samma som med modellen ovan, men detta är ett alternativ som har betydligt större behållare. Närmare bestämt dubbelt så stor och ligger på hela 30 liter.  

Mer kraft: Med denna modell är motorn på hela 1500 watt och därför är dammsugaren lite mer kraftfull. Men på de saker vi testat den på så har vi inte hittat något som 1930 kan suga upp som 1815 inte kan. 

Den kostar mer: Faktiskt ganska mycket mer och då vi inte tycker att man får mer prestanda för pengarna gör att den inte riktigt är värd prisskillnaden. 

Slutsats

Detta är inte ett lika bra köp som modellen ovan men det är en minst lika bra dammsugare. Den kostar betydligt mer och vi tycker bara att det är värt det om man är i behov av den större behållaren då det är den enda skillnaden som vi faktiskt känt av när vi testat dammsugaren. 


Hur testet är genomfört 

Einhell är ett märke som vi sneglat på tidigare och vi har testat några modeller innan. Så vi beslutade oss för att testa alla deras bästa modeller och sedan skriva denna artikel där vi listar de tre modeller som vi tycker är deras bästa efter olika behov.