Trådlös Dammsugare – Bäst i Test 

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

De senaste åren har trådlösa dammsugare blivit allt mer populära och det är kanske inte så konstigt då batteritekniken blivit betydligt bättre. Det har gjort att trådlösa dammsugare har fått betydligt längre körtid och kraftresurser som är jämförbara med många traditionella dammsugare med sladd. Så självklart har vi skrivit en topplista med de bästa trådlösa dammsugarna på marknaden! 

Prettycare V1 – Bäst i Test

Om du läst flera av våra artiklar så har du med stor sannolikhet stött på PrettyCare tidigare och det är ett märke som vi tycker väldigt mycket om! Och anledningen är simpel. De gör helt enkelt dammsugare som presterar långt över sin prisklass och konkurrerar med dammsugare som kostar flera tusen mer. V1 är Prettycares flaggskepp och här får du en välutrustad trådlös dammsugare med ordentligt med sugkraft för väldigt rimliga pengar. Nedan kommer vi att titta lite närmare på vad du får med modellen!

Ordentligt med kraft: Jämfört med andra modeller i samma prisklass så får du både ordentligt med kraft och en ganska lång körtid vilket gör att dammsugaren fungerar bra även om du bor lite större. Motorn är på 420 watt och kan producera en max sugkraft på hela 33,000 pa, vilket såklart gör städningen mer effektiv på tyngre typer av smuts och på tjockare underlag som till exempel mattor. Då modellen har tre olika kraftinställningar som man enkelt kan byta mellan så varierar även körtiden. På lägsta inställningen som är 15,000 pa sugförmåga så kan du städa i hela 50 minuter och på 33,000 pa som är max blir körtiden 15 minuter. Som tur är behöver man inte köpa med den högre inställningen på de stora ytorna utan det behövs bara på mattor eller vid tyngre typ av smuts. 

Ett avancerat filter: Filtersystemet på V1 är väl tilltaget och du får inte bara ett HEPA-filter utan det är 5 olika filter som luften går igenom innan den kommer ut på andra sidan och filtren fångar upp damm och allergener ner till mikroskopisk storlek.

LED-Skärm: På V1 får du en snygg och smidig LED-skärm som sitter på toppen av dammsugaren. Den visar all viktig information och gör det enkelt att ställa in och hålla koll på vilket läge man kör med. 

En mångsidig dammsugare: Då det är en trådlös dammsugare så så blir den även betydigt mer mångsidig än traditionella dammsugare. En stor del av det är att man kan montera av skaftet och använda den som handdammsugare, men du får även med flera olika munstycken som underlättar städningen på olika ytor och det går att justera längden på skaftet tack vare att det har teleskopdesign. 

Slutsats

Är man på jakt efter en trådlös dammsugare som klarar av även lite tyngre typer av smuts, har lång körtid och ett bra pris, då är detta det bästa alternativet! Vi rekommenderar köp!

Prettycare W200 – Billig Trådlös Dammsugare

Prettycare w200 är lillebrorsan till V1 och modellen är inte riktigt lika kraftfull och välutrustad. Med det sagt så är det svårt att hitta en trådlös dammsugare där man får mer för pengarna då denna modell kostar ungefär hälften av vad modellen ovan kostar. Och trots detta så får man ändå en hel del av de bra sakerna och det är kanske därför modellen har fått 4,1 av 5 möjliga stjärnor i kundbetyg på Amazon med hela 11,000 recensioner. Precis som med modellen ovan så kommer vi att titta lite närmare på de sakerna du får med dammsugaren. 

Mycket kraft för pengarna: Modellen inte är inte lika kraftfull som vår testvinnare, men sett till vad dammsugaren kostar så lämnar den sina konkurrenter i samma prisklass bakom sig. Max sugkraft ligger på 20,000 pa vilket räcker för det mesta. Undantag är lite tjockare mattor och den kan ha problem med lite tjockare djurhår på mjuka underlag. 

Körtid: Även körtiden är lite kortare och hamnar på 30 minuter på den lägre inställningen och 15 minuter på den högsta. Detta gör att dammsugaren lämpar sig bättre för de som bor lite mindre och kanske inte har ett helt hus att städa. 

Ett justerbart alternativ: Precis som med det dyrare alternativet ovan så kan W200 användas som handdammsugare om man skruvar av skaftet, du kan enkelt justera längden genom teleskopfunktionen och du får med ett extra spaltmunstycke och en borste för städning av olika ytor och svåråtkomliga platser.    

Har funktioner som ofta finns på dyrare modeller: Vi tycker att detta är en av de modeller som har mest värde för pengarna på hela marknaden idag då man får en del funktioner som ofta bara finns på betydligt dyrare alternativ. Du får HEPA-filter i dammsugaren vilket gör att luften renas väldigt bra när det far genom dammsugaren vilket är fördelaktigt för allergiker, du får LED-lampor i munstycket för att man enkelt ska se vart man städat och om man missat något. Munstycket roterar 270 grader för att man ska komma åt även på svåråtkomliga platser i hemmet och att enkelt kunna vrida munstycket runt potentiella hinder som till exempel möbler. 

Slutsats

Sett till värde för pengarna är som sagt W200 svårslagen. Om du inte behöver städa djurhår och bor lite mindre så är detta det bästa köpet bland de trådlösa dammsugare vi testat! Vi rekommenderar köp!

Tineco Pure 1 Air Pro – Trådlös Dammsugare Lyxalternativ 

När det kommer till lyxalternativen så är Dyson alltid med och slåss om förstaplatsen och vi har bara bra saker att säga om deras dammsugare. Så bra, att de fått en egen artikel där vi testat alla deras modeller och listat de bästa. Den hittar du här! Men då de även är väldigt dyra så anser vi att vi hittat ett riktigt bra alternativ som kostar betydligt mindre och det är Tineco Pure 1 Air Pro som är en ganska ny dammsugare för oss, som vi nyligen testat. Faktum är att vi blev förvånade över hur bra modellen är då det är ett märke vi inte kände till speciellt mycket om märket tidigare. Modellen ligger i mellanprisklassen för trådlösa dammsugare och vi tycker att den presterar väldigt bra sett till vad den kostar. Nedan kommer vi att lista de saker som är viktiga att känna till om modellen innan man köper en. 

Det är en modern dammsugare: Precis som de andra alternativen på listan så är det en modell av typen skaftdammsugare. Det innebär att du kan montera av skaftet och använda den som handdammsugare om du har behov av det, den är påslös och har istället en behållare där dammet samlas och Pure 1 Air Pro har verkligen fått en snygg och läcker design. På toppen av dammsugaren hittar man en snygg LED-skärm som ger dig viktig information, men det som verkligen får modellen att sticka ut bland sina konkurrenter är att den själv kan känna av vilket underlag den kör på och själv justera kraften. Vi har stött på denna funktionen på ett flertal andra modeller, men på Tineco så fungerar det väldigt bra, vilket inte är så vanligt.  

En lättviktsmodell: Trots att modellen är modern och har mycket teknik så väger den väldigt lite med sina 2,25 kilo vilket gör att den är väldigt smidig att städa runt i hemmet med och det är inga problem att bära den mellan olika våningar eller plocka undan dammsugaren när man inte använder den.

Ordentligt med kraft: Trots en låg vikt så har modellen fått rikligt med kraft och den är faktiskt designad för att vara extra effektiv när man städar djurhår. Kraften kommer såklart i grunden från en kraftfull motor men dammsugarens cyklonsystem som separerar dammet och luften inne i dammsugaren garanterar att man får högre kraft när man dammsuger. Den enda nedsidan vi kan hitta är att körtiden är av det lite kortare slaget på grund av kraften och hamnar på 30 minuter vilket gör att modellen inte lämpar sig för större bostäder. Detta är lite synd på en annars ruskigt bra trådlös dammsugare.  

Tillbehör: Till dammsugaren får du med flera olika munstycken som är anpassade för att dammsuga olika ytor. Du får med ett borstmunstycke, ett spaltmunstycke, ett litet vanligt munstycke, men det som gör att dammsugaren är väldigt effektiv även på mattor med djurhår är att det vanliga munstycket man kommer att använda för de stora ytorna är motoriserat.   

Slutsats

Jämfört med de andra modellerna på denna listan så är Tineco det dyraste alternativet. Men trots det så är det fortfarande en modell i mellanprisklassen och precis som de andra alternativen på listan så slår den över sin prisklass. Den enda nedsidan med modellen är att körtiden är på 30 minuter men klarar man sig på det så är detta en riktigt bra trådlös dammsugare! 


Hur testet är genomfört 

Vi har testat en lång rad olika dammsugare av denna typ sedan tidigare och trådlösa dammsugare är bara ett annat begrepp för sladdlösa dammsugare. Därför kunde vi enkelt sammanställa de bästa dammsugarna vi testat och skriva denna artikel där vi rekommenderar de olika alternativen efter olika behov.