Dyson Dammsugare Test – Bästa Modellerna

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Du har säkert hör namnet Dyson förut som de flesta andra och känner till att de gör premium dammsugare. Dysons V-serie är ganska dyra men de är väldigt genomtänkta, man får mycket tillbehör och de städar otroligt bra! V-serien är skaftdammsugare vilket innebär att det bara är ett skaft där dammsugar kroppen sitter uppe vid handtaget. De flesta skaftdammsugare är även sladdlösa och är därför väldigt smidiga att använda, däremot så har de begränsad stadtid just för att de går på batterier. I denna artikeln går vi igenom de bästa modellerna från Dyson, lite om företaget Dyson och vad man bör tänka på innan man köper en. 

Är du intresserad av att se vår lista över alla de bästa dammsugarna på marknaden så kan du klicka dig vidare här. 

Dyson Dammsugare Bäst i Test

Dyson Cyclone V11 Absolute sladdlös handhållen dammsugare Recension – Dyson Lyxmodell och Bäst i test

Dysons skaftdammsugare i sin senaste upplaga imponerar verkligen inom allt vi har testat den på. Men man får betala för premium och detta är den dyraste dammsugaren i testet och riktar in sig på hem där man är villig att lägga mycket pengar på sin dammsugare.   

Det märks att Dyson har velat visa konkurrenterna var skåpet ska stå när de designat V11 Absolute då man både satsat på en väldigt fräck design utan att minska på städ egenskaperna. 

Fräck Design

Vi har under detta testet gått igenom många produkter från Dyson och de satsar verkligen hårt på designen vilket vi tycker är kul då dammsugare ofta ser ganska tråkiga ut. Självklart är Cyclone V11 inget undantag. Produktfamiljen med skaftdammsugare lanserades redan 2015 med en modell som hette V6, och efter det har ingenting varit som innan. Med den modellen kom en ny konstruktion att bli standard för Dysons skaftdammsugare och det är att motorn sitter högt upp på skaftet och handtaget har ett pistolgrepp.

V11 har utrustats med en display som är positionerad på huvudenheten så man lätt kan se den. På den kan du se hur mycket laddning som är kvar samt snabbt se när du med knappen ändrar effekten. Dessutom så har Dyson konstruerat V11 så den själv räknar ut hur mycket batteri som är kvar beroende på hur du vanligtvis använder dammsugare. Den gör det genom 3 mikroprocessorer som är placerade i städ munstycket som hela tiden registrerar hur du använder dammsugaren varje gång och räknar ut hur mycket körtid som finns kvar baserat på tidigare användning. Skärmen visar även när du behöver byta eller rengöra filtret. 

Jämfört med sin föregångare som är motorn 20% mer kraftfull och har en förmåga på hela 125,000 rpm. Med en smart lösning med tre spridare så får du mer kraft utan högre ljudnivå. 

Då detta verkligen är en premium dammsugare så får du med flera olika tillbehör för att underlätta din städning. Har du även High Tourque-munstycket påkopplat så ställer dammsugaren in sugkraften själv efter vilket underlag du städar på och hur smutsigt det är.  

Skönt grepp och smidig tömning av dammbehållaren

Dammbehållaren är likt sin föregångare konstruerad upprätt i samma vinkel som röret och på toppen av dammsugaren för att tömning ska bli så enkelt som möjligt för dig som användare. Det har även gjort susen för balansen i dammsugaren som känns väldigt stabil när man kör med den. Även greppet bidrar till stabiliteten och vi tycker att pistolgreppet är helt kanon både för stabilitet och komfort.   

Munstycken

Hela sju olika munstycken ingår och de är designade för olika användningsområden, men det ställer även lite mer krav på dig som användare att ha rätt munstycke till rätt situation. Men du byter snabbt och enkelt mellan de olika munstyckena när du behöver. Den enda situationen där vi inte tycker v11 är optimal är i väldigt små utrymmen där den ibland har svårt att komma åt oavsett munstycke.

Flera olika lägen

Sugkraften är som vi nämnt ovan väldigt stark vid max kraft i Boost-läget, men då kan man inte köra speciellt länge utan får nöja sig med strax över 5 minuter. Men det är väldigt få platser som är så smutsiga att behöver utnyttja det. Mellanläget eller Auto-läget som det kallas räcker nästan alltid och då kan du köra hela 30 minuter. Om du ska städa något som inte är speciellt smutsigt men ändå vill köra över det med din dammsugare kan du köra eco-läget och då kan du hålla på i runt 1 timme innan batteriet tar slut. När du har slut på ström tar det 4,5 timmar från tomt till full laddning igen. 

Slutsats Dyson Cyclone V11 Absolute

Vi tycker Dyson V11 är en super dammsugare vars enda svaghet är väldigt trånga utrymmen. Men för en riktigt premium dammsugare får man betala ett premiumpris och det är ingen billig modell. Men vill man ha en av de bästa modellerna på marknaden så rekommenderar vi V11 då den suger väldigt bra, man får med många olika tillbehör, den är smidig att använda och ser dessutom väldigt fräck ut med sin futuristiska design. Vi tycker detta är den bästa Dyson dammsugaren.  

Det är inte bara vi som tycker om modellen och du kan läsa fler Dyson V11 recensioner här.

Fördelar:

 • Stark sugförmåga
 • Fräck design
 • Många olika tillbehör
 • Hanterar alla underlag bra
 • Skönt grepp
 • Bra körtid

Nackdelar

 • Inte optimal för trånga utrymmen
 • Dyraste modellen i denna artikeln

Specifkationer

 • Tillverkare: Dyson
 • Batteri: Lithium-ion, 25,2 V
 • Batteritid: 60 minuter
 • Laddningstid: 4,5 timmar
 • Kapacitet behållare: 0,76 liter
 • Filter: Hepa
 • Antal hastigheter: Tre
 • Max sugeffekt: 185 AW
 • Ljudnivå: 85 DBA
 • Vikt: 3,05 kilo
 • Övrigt: Totalt 7 munstycken, laddningsstation

Dyson V15 Detect – Det senaste från Dyson Dammsugare

Som ni säkert märkt om ni läst fler artiklar på vår site så älskar vi Dyson V11 Absolute och har länge tyckt att det är den bästa modellen de har tillverkat. Nu har Dyson kommit med en ny uppgraderad modell som heter V15 Detect. Och vi tycker denna modellen med är helt kanon! 

Vad är nytt sedan V11? 

Man har uppgraderat motorn och fått upp sugstyrkan till hela 240AW jämfört med V11ans 185AW och körtiden är nu på upp till 67minuter jämfört med 60 tidigare. Designmässigt är inte skillnaderna speciellt stora och båda produkterna har ungefär samma mått och vikt. Men Dyson V15 har fått en en laser-lampa nere vid munstycket som gör att man ser dammet väldigt tydligt och om man missat något under sin städning.  

Modellen har även fått en sensor som är kopplad till led-skärmen som nu är smartare än någonsin. Den mäter av vilken typ av smuts och damm som man städar upp och presenterar det på displayen, det inkluderar bakterier och virus. 

Användning 

Är man van att städa med Dyson dammsugare så kommer man känna igen sig för allt är sig likt. Den är enkel, smidig och smart att dammsuga med. Smidigheten kommer från det lätt roterande dammsugar huvudet som gör att man verkligen kommer åt även på trånga platser. Och såklart så är den precis som de andra modellerna i V-serien en 2-i-1 dammsugare som innebär att du kan skruva av skaftet och använda den som handdammsugare för att städa uppe på möbler. 

Man får även med ett bra gäng med verktyg: 

 • Rullborste
 • Turbo borste
 • Spaltverktyg
 • Borste för möbler
 • Mjuk borste
 • Hård borste
 • Förlängningsrör

Städresultat

Här hittar vi inget att klaga på alls utan Dyson V15 levererar bra på alla punkter från hårda golv till tjockare mattor. Och tack vare alla de olika tillbehören och munstyckena så förlitar sig dammsugaren inte bara på motorkraft utan man får väldigt mycket hjälp för ett bra städresultat tack vare att man kan välja rätt munstycke till rätt underlag. Det enda vi kan säga är att den inte direkt skiljer sig från V11 Absolute när det kommer till studieresultaten, men det är i sig ingen kritik utan snarare beröm. 

Slutsats Dyson V15 Detect

Dyson V15 Detect är en av de bästa skaftdammsugarna på marknaden, kanske till och med den bästa. Vi tycker att det står mellan denna och Dysons egna V11 när det kommer till vem som ska sitta på tronen. Vi skulle rekommendera att man tar V15 om man tycker att laser-lampan som lyser över dammet är en smart funktion eller om man gillar teknik då den har lite mer funktioner som är roliga men kanske inte direkt förbättrar städförmågan. När det kommer till själva städningen är det hugget som stucket mellan V15 och V11, båda är toppen alternativ.

Dyson V12 Slim Absolute – Ett lättare alternativ från Dyson

Precis som de andra modellerna från Dysons V-serie med dammsugare så är V12 Slim Absolut av den höga kvalitet och standard vi förväntar oss från Dyson. Även denna modellen är likt V15 en av Dysons nya och till utrustningen så har den mycket gemensamt med V15 Detect som finns högre upp i artikeln. Det som skiljer denna modellen åt från de övriga i serien är att man dragit ner lite på kraft och storlek för att satsa på att göra den så lätt och ergonomisk som bara möjligt 

United states ergonomic certification 

Vår favorit från Dyson sett till helheten är fortfarande V11, men jämfört med den så har man mätt upp att ansträngningen på kroppen är 21% lägre när man använder V12 Slim i jämförelse. För att få fram denna fakta har man gjort tester där man haft en kontrollgrupp som testat dammsugaren och städat med den samtidigt som de varit uppkopplade på EMG. Det är ett system för att elektroniskt mäta hur mycket kroppen jobbar vid olika tillfällen. Här har man gjort mätningarna i olika ställningar under tiden folk har dammsugit. 

Resultatet var lysande och V12 Slim har blivit certifierad med United States Ergonomic Certification. 

En nedbantad dammsugare

För att göra V12 Slim så ergonomisk och smidig att använda som möjligt så har man bantat ner den genom att sätta i en lite mindre motor och dammbehållare. Effekten ligger på 6 kPa i standard läge och 24 kPa i maxläget, jämfört med V15 Detect som är den starkaste i V-serien som har 9 respektive 31. Dammbehållaren är nu på 0,35 liter. Så nu undrar du såklart hur det påverkar städresultatet och vi kommer dit lite senare. 

Tillbehör

Tillbehören är samma som på Dyson V15 vilket inkluderar: 

 • Rullborste
 • Turbo borste
 • Spaltverktyg
 • Borste för möbler
 • Mjuk borste
 • Hård borste
 • Förlängningsrör

Dessutom har den fått samma laser-lampa som V15 som lyser över golvet när du städar för att du både ska se var du städat, om du missat något med även se damm som man inte kan se med blotta ögat annars. 

Hur är Dyson V12 Slim att använda? 

Vi har aldrig klagat på användningen på någon Dyson modell, men med V15 Slim har man tagit smidigheten till en ny nivå. Det är lättare och tack vare den mindre motorn så känns den ännu mer välbalanserad vilket vi tyckte var väldigt behagligt när vi använde dammsugaren. De har även ersatt avtryckaren som finns på de andra modellerna som man behöver hålla inne för att dammsugaren ska gå, och kör på V12 med en vanlig av/på knapp. Då dammbehållaren är betydligt mindre än på många andra modeller så får man tömma den lite oftare annars har vi inget att klaga på när det kommer till V15. Har man haft en Dyson innan kommer man känna igen sig, och är man ny kommer man tycker är skön att städa med. 

Städresultat

Så till orosmomentet, hur har den lite svagare motorn påverkat städresultatet? Och svaret är väldigt lite. Den största skillnaden är att för att få riktigt bra resultat på alla underlag måste man byta till munstycket som är anpassat för det man städar, på de mer kraftfulla modellerna kan man oftast klara sig utan att byta speciellt ofta. Den klarar både hårda golv och mattor riktigt bra, faktiskt så vi blev lite förvånade när vi testade den. Vi trodde den lägre kraften skulle påverka mycket mer, men vi hade helt fel. 

Slutsats

Dyson V12 Slim är ett bra alternativ om man är på jakt efter en smidig dammsugare som är designad för att vara ergonomisk. Men vi tycker fortfarande att V11 Absolute och V15 Detect är snäppet vassare om man är ute efter det allra bästa på marknaden. Man får dock all ny teknik som kommit till V15 även på V12 Slim så tittar man på V15 just av den anledningen så är detta ett billigare alternativ.

Dyson V8 Absolute Recension – Mest värde för pengarna

Dyson V8 Absolute är populär av flera skäl. Bland annat har den fått högsta betyg i väldigt många tester, bland annat från T3.com, Theguardian.com, Expertreviews.co.uk och Trustedreviews.com. Priset är även betydligt lägre än V11 så det är inte konstigt att den blivit omåttligt populär! 

Dyson V8 Absolute Batteritid

V8 har en en kraftfull motor som städar extremt bra för att vara en skaftdammsugare utan påse och sladd. Trots det är batteritiden hela 40 minuter vid normal sugkraft så om du inte har en väldigt stor bostad så hinner med stor marginal städa hela. 

Körfunktionen är även smart designad för att batteriet ska hålla längre, Dyson har löst det genom att man håller in knappen när man ska dammsuga och när man släpper så slutar maskinen gå vilket gör att du bara gör av med ström när du faktiskt dammsuger. Innan vi testade Dyson V8 tänkte vi att det skulle vara jobbigt, men vi ändrade oss väldigt snabbt efter bara en kort stunds användande då allt kändes mer effektivt. 

Många medföljande munstycken

Köper man en premiumdammsugare så får man självklart med flera munstycken som är designade för att hantera olika ytor. Du får med en Soft Roller som är för hårda golv, Direct Drive som är designad för mattor, Mini Motorised munstycke för möbler och trappor och en Combination Tool munstycke som är gjort för att fång upp det allra finaste av dammpartiklar. 

Tack vare sitt smidiga utförande och låga vikt på 2,61kg så får man verkligen användning för alla munstycken då det är lätt att komma åt både i hörn på golvet och högt upp så som på hyllor och möbler. 

Smart design

Dyson V8 är vad man kallar för 2-i-1 dammsugare då du kan ta av röret och vips så har du en handdammsugare som kommer åt inne i bokhyllor i samma produkt. Självklart har modellen HEPA-filter för att stoppa allergener från att ta sig genom dammsugaren, men den har även ett förfilter som gör att luften renas ännu bättre. Det filtret är tvättbart. 

Trots att motorn är kraftig så är modellen väldigt tyst när man använder den, vissa andra som testat modellen tycker att man knappt hör den. Riktigt så lågt tycker inte vi det är men sett till hur bra den städar så tycker vi den är bäst i klassen. 

Dammbehållaren rymmer 0,54L och när behållaren är full så tömmer du den väldigt smidigt. Detta var en av sakerna vi tyckte var väldigt bra med V8 då påslösa dammsugare ofta kan vara lite svåra att tömma utan att det ryker upp damm i luften. 

Slutsats Dyson V8 Absolute

Vill man ha det absolut bästa så tycker vi fortfarande att V11 är den bästa modellen, men sett till vad man får för pengarna så är V8 klockren. Den testar nästa lika bra som V11 på det mesta men är betydligt billigare. 

Fördelar

 • Batteritid upp till 40 minuter
 • Låg vikt och smidig att använda
 • Två-i-en produkt så du snabbt kan göra om den till han handdammsugare
 • Flera medföljande munstycken för olika underlag
 • Två filter varav det ena HEPA

Nackdelar

Ärligt talat så hittar vi inga direkta nackdelar med V8 om det är en skaftdammsugare man är ute efter. Det är fortfarande ingen billig dammsugare men sett till vad man får tycker vi ändå att det är bra värde för pengarna. 

Dyson V10 Recension – Dyson dammsugare för företag

Detta är Dysons modell som hamnar mellan V8 och V11 prismässigt och när vi testat den tycker vi även att den hamnar mellan dem när det kommer till prestanda. V11 är den uppgraderade versionen av V10, men då denna modellen funkar väldigt bra och är populär så fortsätter Dyson att sälja V10 med. 

Vad du behöver veta

Detta är en väldigt effektiv dammsugare som presterar bättre än V8 men lite sämre än V11. Den kommer med rätt många olika tillbehör, men V10 har 3 olika modeller: V10 Animal, V10 Absolute och V10 total clean. Det som skiljer dem åt är vilka tillbehör som följer med dammsugaren (vi kommer lista det längre ner). 

Precis som de andra modellerna i V-serien så är den både påslös och sladdlös. 

Dyson Cyclone V10 Animal vs V10 Absolute vs V10 Total Clean vad är skillnaden? 

 

 Dyson Cyclone V10 AnimalDyson Cyclone V10 AbsoluteDyson Cyclone V10 Total Clean
Standard tillbehörDirect-drive huvudDirect-drive huvudDirect-drive huvud
 SpaltverktygSpaltverktygSpaltverktyg
Extra tillbehörMini mjuk dammborsteMini mjuk dammborsteMadrassverktyg
   Up-top verktygl

Slutsatsen av detta är att motorn och sugförmågan mellan de olika modellerna är densamma, det som skiljer är de medföljande verktygen/tillbehören. Vi tycker att Absolute är det bästa valet för man får alla 3 motoriserade huvudena och prisskillnaden mellan modellerna inte är speciellt stor.

Animal kan vara rätt för dig som bara har mattor. Det mjuka roller-huvudet är designat för hårda golv vilket gör Absolute mer prisvärd. De två extra verktygen man får med Total Clean tycker inte vi är värt pengarna extra det kostar. 

V10 förbättringar mot föregående modell 

Förbättringarna får jämföras mot Dyson V8 som är modellen snäppet under. Till att börja med så har man biffat upp batteriet och nu får man hela 60 minuters körtid på den lägre inställningen vilket är 15 minuter bättre än med V8. I boost-läget hamnar körtiden på formidabla 30 minuter och på denna modellen har man även introducerat ett läge som hete Max-Boost men då får man bara 5 minuters körtid. Max-boost är väldigt starkt och vi har inte riktigt hittat ett användningsområde för den mängden kraft, men behöver man det finns det tillgängligt om än bara i fem minuter. 

Det nya batteriet ger vad Dyson kallar “fade free performance” vilket de menar innebär att man har samma kraft från full laddning tills batteriet är slut. Istället för som på en del modeller där kraften blir sämre när batteriets laddning minskar. Och som vanligt på modeller i V-serien så finns en indikator som visar hur mycket körtid du har kvar.

Precis som på V11 så har man använt sig av att sätta munstycket, skaftet, dammbehållaren och motorn på en så rak linje som möjligt för att optimera luftflödet för att inte bara låta en stark motor göra jobbet. Det har även gjort att man kunnat klämma in en större dammbehållare som vuxit från 0,54l till 0,76l. 

Den största förbättringen är den nya digitala motorn som kan leverera 125,000 rpm tack vare nya impeller och ett lättvikts keramiskt skaft. Enligt Dyson så betyder det 20% högre luftgenomströmning, vilket blir ungefär samma i kraftökning. 

Användning

Vi har testat många Dyson modeller och vi blir alltid nöjda med resultatet och V10 är inget undantag. Den presterar bra på alla tester vi gör med den. Jämfört med V11 så suger den lite sämre på tyngre damm och på tjocka mattor, men gör fortfarande ett väldigt bra jobb. V11 är bäst i klassen så det är ingen modell som kommer upp den prestandan. Jämfört med V8 så får man lite mer kraft och kan städa lite grövre smuts på första körningen, med V8 får man ibland köra över samma yta två gånger. 

Däremot så är V10 tyngre än V8, skillnaden är inte jättestor men köper man en av dessa modeller för att ersätta en vanlig dammsugare och städa ett helt hem så kommer man känna att den är lite tyngre. Annars tycker vi det är en smidig dammsugare att städa med som kommer åt på de flesta ställen och tack vare tillbehören som följer med så kan man städa på alla underlag utan några problem. 

Dyson Cyclone V10 Slutsats

Dyson Cyclone V10 är en grym dammsugare, så vem passar den till? Vill man ha lite mer kraft än V8 så men inte vill betala för en V11 så passar den in perfekt för dig. Vi står fast vid att V11 är Dysons bästa dammsugare och V8 mest prisvärd men V11 hamnar däremellan och är ett bra köp. Vi rekommenderar att köpa Absolute då man får mest värde pengarna jämfört med Total Clean eller Animal.

Specifikationer Dyson V10

 • Batteritid: Upp till 60 minuter
 • Tid till full laddning: 3,5 h
 • Justerbart rör: Ja
 • Batteridriven: Ja
 • Batterityp: Lithium-ion

Fördelar

 • Många munstycken
 • Tre effektlägen
 • Lång batteritid för att vara sladdlös
 • 14 cykloner
 • Bra sugförmåga

Nackdelar

 • Kan upplevas lite klumpigare än V8 och V11
 • Låter lite mer 

För en lista med de 10 bästa påslösa dammsugarna kan du trycka dig vidare här.

 Dyson Omni Glide – Ett nytt koncept från Dyson 

Dyson Omni-Glide har fått sitt namn för att det är deras första dammsugare som är designad att glida i alla riktningar. Den är skapat för att lätt kunna glida runt på hårt golv, runt potentiella hinder och komma åt även i svåra utrymmen. Dessutom har modellen ett 5-stegs filtersystem som fångar upp 99,99% av alla dammpartiklar och allergener ner till en storlek på 0,3 mikroner. 

Användning Omni Glide

För lite mindre bostäder är detta en dammsugare som funkar väldigt bra, men det är en ganska dyr produkt. Men har man mycket trägolv hemma så är den ett av de bättre alternativen. Så varför tycker vi den är ett bra alternativ? 

 • Munstycke som rör sig i alla riktigningar 
 • Symmetrisk upplockning av smuts
 • Kommer åt på svåra platser
 • Städar i sidled

Dyson släppte Omni-Glide år 2021 och marknadsförde den som deras nya dammsugare designad för trägolv (den funkar bra på klinkers med). Motorn är designad med dysons “double epicyclic gearbox” vilket på Svenska innebär att borstarna snurrar i samma tempo för städning i båda riktningarna. 

Det är även en av Dysons lättaste modeller med sina 1,896kg därav är dammbehållaren av det mindre slaget.  

Omni-Glide fördelar

 • Lättvikt och väldigt smidig att styra
 • Två mjuka “roller heads” för bra glid på golvet
 • Går enkelt att göra om till handdammsugare 
 • Enkel av/på med ett snabbt knapptryck

Det vi tycker sticker ut mest med Omni-Glide och dess största fördel jämfört med andra dammsugare är hur lätt man manövrerar in i små utrymmen där andra dammsugare ofta har svårt att komma åt. Den kommer dessutom åt under ganska låga möbler där andra modeller ofta får problem och man måste flytta möblerna istället för att anpassa dammsugaren. Dyson har många modeller där det medföljer ett munstycke med mjuka rollers men inget av dem är lika mjukt som på Omni Glides då man har dubbla rollers på denna modellen. 

Värt att tänka på innan man köper en Dyson Omni-Glide

Denna dammsugare är ganska nischad jämfört med V-modellerna och är inte lika allround i sitt användningsområde. Detta är en liten och smidig dammsugare som är designad för att komma åt väldigt bra, och där gör den ett super jobb. Men baksidan av det är att batteritiden är ganska kort då man satt i ett ganska litet batteri, max sugkraft inte är speciellt stor om man jämför med V-Serien. Vi tycker att detta är en modell som är gjord för att personer med små städytor som är hårda trägolv, där presterar den grymt bra men den kan inte ersätta en vanlig dammsugare i ett större hem. Dessutom är dammbehållaren väldigt liten då man försökt spara in på vikten och storleken. 

Slutsats

Så bör man köpa en Dyson Omni-Glide? Vi är lite tveksamma här då det är en dyr dammsugare som förvisso gör det Dyson säger att den ska göra, men har ett ganska litet användningsområde. Vill man ha en lätt dammsugare som passar till en mindre bostad och man har trägolv (utan mattor) hemma så är den väldigt effektiv och kommer vara ett bra köp, men för liknande pengar kan man få V8 som är mer allsidig. Valet är ditt och det viktiga är att du köper den modell som passar in i ditt hem.

Dyson Handdammsugare

Vi har sett att det är ganska många som frågar efter Dyson handdammsugare. Ibland blandas handdammsugare och skaftdammsugare ihop. Modellerna på denna listan är skaftdammsugare och tyvärr tillverkar Dyson inga rena modeller som bara är en handmodeller. Men alla modeller i V-serien är 2-i-1 modeller vilket betyder att man kan skruva av skaftet och bara använda delen där motorn och batteriet sitter som just en handdammsugare. Vi tycker detta konceptet är kanon då man kan ha en dammsugare för alla uppdrag och slipper ha två olika som man behöver om man köper en renodlad handdammsugare för att komplettera sin vanliga.

Vanliga frågor om Dyson Dammsugare

Vilken Dyson är mest prisvärd?

Som vanligt när det gäller inköp av produkter till hemmet så spelar det såklart in vad man själv har för behov. Vi på dammsugarebästitest.se tycker att V8 är Dysons mest prisvärda modell för man får väldigt mycket funktioner, tillbehör och högsta kvalitet till ett rimligt pris. 

Vilken är den bästa Dyson dammsugaren? 

Vi tycker att V11 Absolut är den bästa dammsugaren som Dyson tillverkar, scrolla upp till toppen av artikeln för att läsa vårt test av den. Men som vanligt är bästa produkten även lite subjektivt då vi alla har olika krav för vad den ska kunna utföra och vilka funktioner den ska ha. 

Är Dyson värt pengarna? 

Vi som driver denna siten tycker absolut en Dyson är värd pengarna av två anledningar. Det första är att man investerar i en dammsugare för att den ska hålla många år framöver och då är det värt att köpa en premium produkt. Den andra anledningen är att vi helt enkelt tycker produkten är grym! Vi är som de flesta och tycker egentligen inte dammsugning är alls kul, men med en fräck produkt som städar väldigt effektivt blir det både roligare och går snabbare.

Kan man byta batteri på Dyson? 

Ja, dyson säljer nya batterier om det gamla blivit dåligt eller gått sönder. Man har även två års garanti på produkten så om det händer innan två år löpt ut så är chansen god att du får det utan kostnad. 

Se tillbehör, reservdelar och munstycken här!

Kan Dyson ersätta en vanlig dammsugare? 

Svaret är Ja om man inte har ett väldigt stort hem som tar längre tid än batteritiden att städa och förutsatt att man köper en av de kraftfulla modellerna (som de vi listat i denna artikeln).

Vart köper man Dyson?

De finns på flera ställen, men vi rekommenderar amazon.se

Slutsats Dyson Dammsugare

Dysons dammsugare är ganska dyra och passar inte in i allas budget, men köper du en av modellerna från denna listan kommer du inte att bli besviken. Oavsett vilken du väljer får du en futuristisk dammsugare som städar väldigt bra, har hög kvalitet och har många tillbehör. Välj den modellen från listan som passar in bäst i ditt hem så kommer du inte gå tillbaka till något annat efter.   

Dyson företaget

År 1979 i England var det en man som blev arg över att hans dåvarande dammsugare hade blivit sämre och städförmågan minskat. Denna mannen hette James Dyson. Efter att i ilska skruvat isär sin dammsugare och felsökt den kom han fram till att påsen blivit igensatt av damm.

4 år senare, eller närmare bestämt hela 5000 prototyper senare så blev den första dammsugaren under varumärket Dyson klar. Den hette G-Force. Det första landet som uppmärksammade den nya futuristiska dammsugaren utan påse var Japan och där såldes den för 2000$. Några år senare, 1991 så fick G-Force ett prestigefyllt pris i form av International Design Fair Awards.

De initiala pengarna som kom in från försäljningen av Dyson G-Force återinvesterades i företaget och 1993 så öppnade han Dysons fabrik och utvecklingscenter i England. Där fortsatte man att utveckla nya modeller och man har fortsatt sedan dess med att skapa dammsugare som ligger i framkant teknologiskt. Nuförtiden jobbar hela 1000 ingenjörer med att utveckla och designa framtiden dammsugare hos Dyson. Och det är kanske inte så konstigt när dammsugarna säljs i hela 65 olika länder. 


Dyson Dammsugare – Hur vi gjorde testet

V11 och V8 hade vi testat tidigare så den enda modellen vi hade kvar var v10. Vi testade över flera dagar i våra hem för att se hur den presterade och hur den var att använda. Vi valde ut att testa just V10 då vi redan hade god kunskap nog om Dysons modellprogram för att veta att det var rätt modell att ha med på listan.

Om du gillade denna artikeln kanske du villa läsa en likadan artikel om Electrolux dammsugare