Dyson tillbehör och munstycken – Bäst i test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Har du en Dyson dammsugare men tycker att du saknar ett munstycke för en specifik yta eller städuppdrag? Eller har det gamla munstycket gått sönder och du letar efter något att ersätta det med? Då har du hittat rätt artikel, för här kommer vi att presentera ett gäng olika tillbehör och munstycken för dig att välja på! 

Dyson munstycken

Det finns en uppsjö av olika munstycken till Dysons dammsugare. Både modeller man kan köpa om det gamla gått sönder och nya eftermarknads munstycken som som är billigare eller har andra funktioner än de vanliga munstyckena du får till Dysons dammsugare. Nedan kommer vi att lista båda alternativen. 

Dyson munstycke – Mopphuvud 

Om du vill kunna moppa med din Dyson så kommer här ett motoriserat mopphuvud. Det är bara att knäppa på dammsugaren på samma sätt som du gör när du byter munstycke, fylla på med vatten i behållaren och börja moppa. Det fina är att tack vare motorn så behöver du bara föra runt huvudet på golvet, sedan gör motorn att moppkuddarna snurrar och sköter själva moppningen åt dig. Detta mopphuvudet är kompatibelt med Dyson V7, V8, V10 ,V11 och V15. 

Dyson borsthuvud – En sats med flera borsthuvuden

Om du vill ha en hel uppsättning med olika borstmunstycken du kan montera på din Dyson V7, V8, V10, V11, V12 eller V15 så är detta ett ypperligt alternativ! Du får tre borstar i lite olika utformningar, ett madrassmunstycke och ett spaltmunstycke. Dessutom till ett väldigt förnämligt pris.

Dyson rörmunstycke – Munstycke med LED-lampa

Detta munstycket är ett rör man monterar på dammsugaren och skiljer inte så mycket från det som sitter där från början till utformningen. Men detta alternativ har LED-lampor som lyser ner på golvet där man städar. Detta gör att man tydligare ser dammet man försöker fånga upp vilket gör att risken att missa något blir väldigt liten, speciellt i smala utrymmen där det ofta kan vara lite mörkare. Munstycket passar V7, V8, V10, V11, V15. 

Dyson flexibelt spaltmunstycke – Böjbart spaltmunstycke 

Spaltmunstycken är väldigt smidiga när det kommer till att komma åt på trånga platser i vanliga fall, men detta alternativ tar det till nästa nivå genom att vara flexibelt. Det gör att du kan böja det så du kommer åt under väldigt låga möbler och runt hörn där du annars inte hade kunnat städa. Modellen passar alla modeller från V7 till V15.

Dyson turboborste – En motoriserad borste 

Har du mycket djurhår som är svårt att få upp från golvet eller mattor som är lite mer svårstädade? Då är detta munstycke med turboborste lösningen för dig. Det sitter en motor i själva munstycket som driver rullborstarna som snurrar och gör att det blir betydligt enklare att få med sig lite jobbigare damm upp i dammsugaren. Även denna modell passar alla Dyson modeller från V7 och framåt. 

Dyson turbinmunstycke – Litet mångsidigt munstycke

Vill du ha ett lite mindre munstycke som klarar av lite tyngre smuts och damm så är detta turbinmunstycke ett grymt alternativ. Modellen passar bra på möbler, i ditt husdjurs korg eller varför inte i bilen. Det är väldigt mångsidigt. 

Dyson tillbehör 

Det finns även tillbehör till Dysons dammsugare och många alternativ är eftermarknadsalternativ. Nedan kommer vi att lista de vi tycker är bäst. 

Janjunsi hållare – Hållare för Dyson dammsugare

Om du har en Dyson men inte löst en smidig förvaring så är denna hållare från Janjunsi ett alternativ som löser det problemet. Det är en fristående lösning som är väldigt robust och stadig då den är tillverkad i kolstål. Den behöver inte monteras på väggen eller golvet utan står stadigt av sig själv. Modellen fungerar för V6, V7, V8, V10, V11 och V15.

Dyson förvaringsställ – Smidig förvaring 

Har du en V7, V8, V10, V11 eller V15 så är detta förvaringsställ väldigt smidigt om du i dagsläget inte har ett smidigt sätt att förvara dammsugaren. Det huserar både dammsugaren och dess tillbehör utan några problem och vi tycker att det är kanon att det är fristående så ingen montering i varken väggar eller golv behövs. 

Dyson slang – Förlängningsslang

Detta är en slang som kan monteras på din Dyson vilket vi tycker är ett underskattat tillbehör! Det gör att du tillfälligt kan byta ut röret som sitter där, använda slangen och ett mindre munstycke, och vips så har du en dammsugare som passar perfekt i bilen eller andra trånga utrymmen där det är svårt att komma åt med en stor dammsugare. 

Dyson reservdelar – Vart hittar du dem?  

Om du är på jakt efter reservdelar till din Dyson så rekommenderar vi att kolla på länken nedan för där finns delar till alla modeller, och ofta till ett väldigt bra pris. 

Slutsats

Nu har du fått en lista med grymma munstycken, tillbehör att köpa till och en länk till var du hittar reservdelar. Så återstår det  bara för dig att välja ut vad du behöver och sedan klicka hem det! 


Hur testet är genomfört

Vi letade runt på forum och Amazon efter produkter som var uppskattade av kunder som köpt dem, sedan införskaffade vi dem och testade. Därefter valde vi ut de bästa alternativen och presenterade i denna artikel.