Elektrisk Golvmopp – Bäst i test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Bissell Spinwave Elektrisk Mopp – Bäst i test

Det finns ingen som tycker att det är kul att moppa golv, men det är något alla av oss behöver göra lite då och då. Och med en den elektriska golvmoppen Bissell Spinwave 2039A till hands blir denna jobbiga och tråkiga syssla betydligt enklare. 

Bissell Spinwave är designad för att skrubba och moppa bort de tuffaste av fläckar, även de som sitter på känsligare ytor som kan skadas av traditionella moppar. För att klara av detta så har Spinwave utrustats med mikrofiberdukar som roterar och garanterar att det inte blir fula skav eller märken på golvet efter du moppat klart. Och då slipper att släpa med en spann full med vatten över hela huset.

Bissell SpinWave viktiga funktioner

  • Vattentanken rymmer 0,82 liter vatten och klarar temperaturer på upp till 60 grader. 
  • Klick funktion för spray så du själv väljer hur mycket vätska den ska spruta ut på golvet. 
  • Två mikrofiberdukar och två skrubbdynor för effektiv moppning även på de lite smutsigare golven. 
  • Den väger 5 kg och har en sladd på 6,7 m.
  • Kommer med två flaskor rengöringsmedel designat för modellen. 

Användning

Alla elektriska moppar är inte av samma kaliber och det finns en anledning till att Bissell SpinWeave knep första platsen. Dels städar den väldigt bra, vilket vi kommer till senare och den är väldigt smidig att använda. 

När du kör med SpinWeave så väljer du själv hur mycket vätska en ska spruta ut med ett simpelt knapptryck, sedan kör du över vätskat med munstycket tills mikrofiberdukarna absorberat all vätska och samtidigt plockat upp smutsen. Detta gör att den inte kladdar ut smutsigt vatten över golvet vilket en hel del andra modeller gör. 

När man kör med den så är den stabil och det räcker att du kör den fram och tillbaka över området du vill moppa, sedan sköter dukarna och dynorna resten genom att rotera och därmed få loss smutsen. Det enda viktiga här är att du måste sätta på dem rakt, annars börjar den vobbla lite, så var noggrann när du sätter ihop den. 

Städresultat

Resultatet när vi städar med Bissell SpinWeave är väldigt bra, vi tycker att denna modellen hanterar även lite tuffare fläckar. Enda gången den får problem är på extrema fläckar och då kan man få böja sig ner och skrubba lite för hand. Men de fläckarna hade man inte fått bort med en vanlig mopp heller. Mikrofiberdukarna kan maskintvättas så man kan använda dem väldigt länge och många gånger innan de blir dåliga. När de inte städar bra nog längre kan man köpa nya pads för en billig peng. 

Slutsats

Vi har tycker SpinWeave är den bästa elektriska golvmoppen sett till att den presterar väldigt bra och har ett pris som absolut motsvarar dess prestanda. Vi rekommenderar SpinWeave och säger köp!  

Vileda LOOPER Elektrisk Golvmopp – Prisvärt alternativ

Vileda Looper är en elektisk golvmopp som presterar bra och är lite billigare än vår testvinnare från Bissell. Detta är en lättviktare som endast väger 1.6kg och är den lättaste modellen vi testat. 

Användning

När man packat upp moppen så behöver man själv sätta ihop den innan användning men det var en simpel process om man följer instruktionerna som följde med dammsugaren.

Tanken är på 450 ml och det är enligt Vileda godkänt att ha rengöringsmedel i den, så länge det är ett medel som inte skummar. Så när tanken är fylld och mikrofiber mopparna är satta på undersidan så är det bara att tuta och köra. 

På handtaget finns två knappar, den ena för att starta moppen och den andra för att spruta ut vätska. Du måste spruta ut vätska själv i den mängd du vill, moppen har ingen automatisk funktion. Modellen har bara en hastighet så du kan inte ställa in den som du själv vill.   

Städresultat 

Looper är enkel att köra runt då motorn gör ett ganska stort jobb och du behöver i princip bara styra den. Den kommer åt väldigt bra, även under ganska låga möbler. Däremot svänger den lite sämre. Under städningen kan du ta en paus och sätta den i parkeringsläget. 

Den klarar av att moppa bort det mesta utom riktigt kladdiga och hårt intorkade fläckar. Men man kan få köra över vissa fläckar 3-5 gånger för att få bort dem helt. Men i sin helhet är vi nöjda med resultatet även om vi tycker att Bissell SpinWeave är bättre. 

Slutsats

Detta är en lite billigare elektrisk golvmopp än vår testvinnare så vi hade inte räknat med att den skulle vara lika bra, och vi hade rätt. Trots det är det en modell som presterar ganska bra och moppar man ofta men lite lättare fläckar så räcker den gott. 

 Moppmunstycke för Dyson V-Serien – Gör om din dammsugare till elektrisk golvmopp

För dig som redan har en Dyson V7, V8, V10 eller V11 finns detta grymma alternativ som är ett munstycke du kan sätta på din dammsugare och vips så fungerar den som elektrisk golvmopp med. Och det är inte bara vi som gillar den utan användarbetygen är strålande från andra köpare. Det är ingen hemlighet om du läst våra andra artiklar att Dyson är vår favorit tillverkare när det kommer till dammsugare så att kunna använda dammsugaren som mopp med tycker vi är helt kanon! 

Användning

Användningen av Dysons mopphuvud är simpel, det är bara att ta av dammsugarhuvudet och klicka i mopphuvudet istället. Sedan kan du torrmoppa, våtmoppa, vaxa och dammsuga med den. Vattenbehållaren sitter i själva munstycket och precis som andra elektriska moppar har den roterande rengöringsdukar på undersidan.  

Städresultat

Dyson har slagit till med en kanonprodukt här som mäter sig med många modeller som enbart är en elektrisk mopp. På enklare fläckar löser den allt, men på de tuffaste fläckarna får den lite svårare att få med sig allt. 

Slutsats

Detta är inte en produkt som enbart är en elektrisk golvmopp utan bara ett verktyg man monterar på en dammsugare och trots det presterar den någonstans mellan vår testvinnare och vårt prisvärda alternativ vilket är grymt av en produkt som denna. Har man en Dyson V-Serie dammsugare så är detta munstycket den bästa lösningen. Är man på jakt efter en dammsugare med så är en Dyson V-modell + detta munstycket den bästa lösningen, Dyson dammsugare hittar du här. Är du bara på jakt efter en elektrisk golvmopp rekommenderar vi fortfarande Bissell som det bästa alternativet. 

Vanliga frågor om Elektriska Golvmoppar

Vilken är den bästa elektriska golvmoppen? 

Den bästa modellen är den som passar bäst efter dina behov. Med det sagt rekommenderar vi Bissell SpinWeave då den presterar väldigt bra och har ett rätt lågt pris som är väldigt billigt jämfört med modeller med samma prestanda. Har man en Dyson dammsugare så rekommenderar vi att köpa till deras mopphuvud så man slipper ha två produkter.

Vem ska använda en elektrisk golvmopp? 

Personer som moppar ofta och tycker det är en tidsödslande syssla. De underlättar och snabbar på processen markant. Vi rekommenderar även elektriska moppar om man vill undvika att böja sig eller släpa runt på en tung spann med vatten. 

Vad ska man tänka på innan man köper en elektrisk mopp? 

Det viktigaste att tänka på innan man köper en ny elektrisk mopp är vad man faktiskt har för krav på den. Det inkluderar storlek på städytan, hur ofta man moppar och vilken typ av fläckar man oftast har i sitt hem. Anledningen är att man köper en modell som är anpassad för de behov du har.

Vad är fördelarna med en elektrisk golvmopp? 

Fördelarna jämfört med att moppa på traditionellt vis är att elektriska modeller snabbar på jobbet, gör det mindre slitsamt för kroppen och ger ett bättre städresultat. 

Slutsats Elektrisk Golvmopp Bäst i Test

Elektriska golvmoppar är inte ett måste i våra hem, men de underlättar vår vardag och kan för personer som moppar ofta vara en värdefull sak att ha hemma. Vi har presenterat två olika modeller i listan samt ett tillbehör till Dyson V-modeller. Oavsett vilken du väljer så köper du en produkt av hög kvalitet som presterar väldigt bra!


Hur testet är genomfört

Vi började med att söka runt på amazon.se för att se vilka produkter som fanns och valde ut de som verkade lovande och testade dem. Efter så samlade vi ihop datan och skrev denna artikeln. 

Du kanske även gillar: mikrofibermopp – bäst i test