Mikrofibermopp – Bäst i Test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Vår sajt handlar främst om dammsugare, men efter man har dammsugit så behöver man ibland moppa golven för att få den helt rena och fina. Därför har vi gjort denna artikeln där vi går igenom de bästa mikrofibermopparna på marknaden. Mikrofibermoppar är enligt oss dessutom ett bättre alternativ än traditionella golvmoppar och det för att denna listan även inkluderar golvmopp bäst i test.

Vileda Ultramax Mikrofibermopp – Golvmopp Bäst i Test

Vileda är grymma när det kommer till moppar och de har även en modell med i vårt test med de bästa elektriska golvmopparna. Men i denna artikeln blir de testvinnare! Med Ultramax mikrofibermopp har Vileda fått fram en kanonprodukt som levererar allt en bra mopp ska göra, dessutom ingår hink och man får den till ett väldigt rimligt pris. 

Huvudet på moppen är vikbart både för smidig förvaring, men även för att man lätt ska komma ner i hinken när det är dags att doppa den i nytt vatten eller krama ur den i verktyget som sitter på hinken för att underlätta. Huvudet på moppen roterar väldigt väl så man lätt kommer åt runt om i hemmet och skaftet går att lägga ner hela vägen till golvet vilket gör att man kommer åt under väldigt låga möbler. 

Mikrofiberduken går att rengöra när det blivit smutsig och man kan tvätta den i tvättmaskinen, när man slitit ut den så finns det ersättningsdukar att köpa för ett billigt pris. 

Slutsats

Vi gillar Vileda Ultramax Mikrofibermopp då den presterar på topp i allt vi testar den på och rekommenderar köp om man vill ha den bästa mikrofibermoppen på marknaden idag. 

Vileda Turbo Mikrofibermopp – Ett bra alternativ

På andra plats hittar vi även här ett alternativ från Vileda och vi fundera faktiskt ganska länge över vilken av modellerna som skulle vara testvinnare och vilken som skulle vara “ett bra alternativ”. Anledningen är att även denna moppen presterar väldigt bra på alla plan, det som skiljer är hur mopphuvudet är utformat. På Vileda Turbo får man ett traditionellt mopphuvud.

Vi gillade lösningen Vileda gjort för att på ett smidigt sätta krama ur moppen när den blivit blöt. I den medföljande hinken så finns ett hål där man kör ner moppen, sedan trampar man på en pedal som med finns på hinken och snurrar den och kramar ur vattnet väldigt bra. Det bästa är att du inte behöver böja dig eller använda egen kraft som på andra traditionella moppar utan med ett knapptryck med foten så löser hinken det åt dig. Mopphuvudet går att rengöra genom att tvätta det i tvättmaskinen och den tål upp till 60 grader.

Slutsats

Vill man ha en traditionell mopp med ny och smidig teknik så blir det inte bättre än Vileda Turbo! Vi rekommenderar köp. 

Om du gillar denna artikeln kanske du även tycker om: Dammvippa – Bäst i test

EasyGleam Mikrofibermopp – Premium alternativ 

Denna mopp är lite dyrare än Viledas alternativ och det märks att man tagit till det lite redan när vi får den i handen och känner hur robust den är. EasyGleam har ett skaft av rostfritt stål som känns väldigt stabilt. Denna modellen är väldigt multifunktion då man kan använda den till att både moppa golven, men även samla upp vätska, smuts och djurhår från golvet och den gör alla jobben bra. Den kan enligt tillverkaren användas på väggar och fönster även om vi bara testade den på golv. 

Användningen är enkelt tack vare att den medföljande hinken har två olika fack, det ena där man har nytt och rent vatten för att skura och det andra facket är till för att krama ur moppen. Man kör ner mopphuvudet och vrider om med egen kraft till skillnad från Vileda Turbos lösning. 

Mikrofiberdukarna är väldigt tåliga och suger åt sig smuts och fukt väldigt bra. Enligt EasyGleam hela 4 gånger så bra som en vanlig mopp. Självklart kan du tvätta dukarna. Antingen för hand i varmt vatten, eller i tvättmaskin på 30 grader. 

Slutsats

EasyGleam levererar likt mopparna ovan väldigt bra, men den kostar lite mer och om man inte har behov av den mer avancerade hinken rekommenderar vi ändå någon av Vileda modellerna då de kostar mindre, även om detta med är en kanonprodukt. 

Kleeneze Mikrofibermopp – Budgetalternativ 

För en lite billigare peng kan man ändå få en mikrofibermopp som gör själva moppandet bra. Kleeneze är designad för att funka bra på laminat, klinkers och andra hårda ytor. Den funkar bra både till att moppa med, men även för att skura upp saker man kan ha spillt på golvet då vi tycker att den suger åt sig vätska bra när vi testar den. 

Trots ett lågt pris har man ändå haft kunden i fokus när man tillverkat moppen och gjort den till ett ganska ergonomiskt alternativ genom att skaftet har teleskopfunktion så man själv kan ställa in längden på den och anpassa efter sig själv. 

Huvudet roterar och skaftet går att lägga ner för att man ska kunna komma åt på de flesta platser i hemmet, vi tycker att detta funkar bra! Mikrofiberdukarna är inte riktigt av samma kvalitet som på de lite dyrare modellerna på denna listan, men och andra sidan är nya ersättningsdukar billigare till Kleeneze om man skulle slita ut dem. 

Slutsats

Kleeneze levererar sett till vad den kostar, men hamnar lite efter de andra modellerna och man får heller inte med någon hink till denna modellen. Men vill man ha ett billigare alternativ som ändå moppar bra så är detta modellen för dig. 

Vanliga frågor om mikrofibermopp

Som vanligt i våra artiklar har vi samlat ihop lite vanliga frågor som folk googlar om produkterna. Så nedan har vi samlat lite vanliga frågor om mikrofibermoppar. 

Hur använder man en mikrofibermopp? 

Användningen är väldigt simpel och skiljer sig inte från en traditionell mopp. Vill man moppa så doppar man den i vatten, kramar ur så den är lagom blöt och sedan börjar man moppa. När moppen blivit smutsig eller om man torkat upp något med moppen kramar man sedan ur den i städhinken. 

Hur tvättar man en mikrofibermopp?

När man ska tvätta mikrofiberduken så har man två val det ena är att tvätta den för hand i varmt vatten. Det andra alternativet är att köra den i tvättmaskinen, i alla fall med de flesta modeller. Vi har sett att ett par tillverkare inte rekommenderar det, så läs igenom vad som gäller för just din mopp. 

Kan man torktumla mikrofiberdukar? 

Ja det kan man. Men var noga med att se till att det inte finns något ludd i maskinen från kläder som ligger i maskinen som kan ludda av sig. 

Är en mikrofibermopp bra? 

Ja! Om man ska moppa så är moppar med mikrofiber det bästa då de suger åt sig vatten och smuts betydligt bättre än traditionella moppar.  


Hur testet är genomfört

Vi surfade runt på amazon.se för att hitta bra alternativ som hade höga betyg och goda recensioner från användare. Sedan införskaffade vi dem och presenterade de bästa modellerna i denna artikeln. 

Du kanske även gillar denna artikeln