Dammvippa – Bäst i test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Dammvippor är ett väldigt smidigt redskap att ha i sitt hem då man kommer åt med dem på platser där dammsugaren eller dammtrasan har svårt att göra ett bra jobb. Så vi som normalt recenserar dammsugare har skrivit denna artikeln för att du ska komma åt att städa i hela ditt hem. Nedan har vi listat de bästa dammvipporna på marknaden.

Swiffer dammvippa test – Dammvippa bäst i test

Swiffer är kanske det mest kända alternativet när det kommer till dammvippor och vi tycker inte det är det minsta konstigt då vi tycker att det är det bästa alternativet på marknaden idag. Swiffer finns i ett gäng olika storlekar, men den vi valt ut är modellen som heter XXL. Den är väldigt prisvärd och som namnet antyder en lite större dammvippa. 

Handtaget på Swiffer är justerbart för att kunna ändra längden på skaftet vilket gör att man kan komma åt på platser som annars skulle vara svåra att nå, skaftet kan bli hela 90 cm. Till XXL så ingår två stycken “refills” vilket är den mjuka delen som är själva delen som man dammar av med. Varje refill har flera tusen flexibla fibrer som enkelt fångar upp damm när du använder den. 

Slutsats

Swiffer XXL lever verkligen upp till våra förväntningar och vi tycker att det är en kanonprodukt som dessutom är väldigt billiga att köpa. Swiffer kommer i flera olika utföranden, storlekar och men olika mängd extra vippor. Därför har vi länkat till fler fler modeller nedan så du kan välja den som passar dig bäst även om vi föredrar XXL. 

Zerodis dammvippa – Dammvippa struts bäst i test

Traditionella dammvippor var oftast tillverkade med fjädrar och de bästa av strutsfjädrar. Detsamma gäller för Zerodis dammvippa som är lite dyrare än vår testvinnare men vill man ha en klassisk vippa så är detta modellen för dig. Strutsfjädrar har fördelen att man undviker elektrostatisk laddning i vippan vilket ökar städförmågan. Resten av dammvippan är tillverkad i trä och modellen är väldigt liten med sina 10 cm. Men fördelen med det är att man kommer åt på de minsta av platser för smidig städning. Har man större ytor att städa rekommenderar vi ändå en lite större modell. 

Slutsats

Vill man ha en traditionell dammvippa så är Zerodis med strutsfjädrar alternativet för dig. För den mer klassiska stilen så får man betala mer än för de nya modellerna men vi tycker att detta är en fräck modell som inte bara städar bra, utan även är tillverkad efter klassisk standard. 

OXO Good Grips Mikrofiber Dammvippa – Mikrofiber Dammvippa

OXO Good Grips är en lite större dammvippa som har fått själva vippan i mikrofiber. Dessutom är det en modell som är väldigt lång då den har teleskop skaft som går att fälla ut till hela 137 cm så man kommer åt på de flesta platser i hemmet. När den är ihopfälld så hamnar längden på 68,5 cm för smidig förvaring. Borsthuvudet är av det större slaget så detta är en modell som passa väldigt bra på om man vippar större ytor så som hela hyllor. 

Mikrofiberduken är självklart möjlig att rengöra antingen med handtvätt i varmt vatten, eller i tvättmaskinen. För längsta livslängd rekommenderar vi att tvätta den för hand då maskinen sliter lite mer på mikrofibrerna. Skulle man slita ut den så finns nya huvuden att köpa. Åtkomligheten är väldigt god då huvudet på dammvippan kan rotera 270 grader och det går att böja huvudet så man kommer åt runt hörn på ett smidigt sätt. 

Slutsats

Vill man ha en större dammvippa i mikrofiber så är OXO Good Grips ett bra alternativ. Man får en modell som klarar av stora ytor, som trots sin storlek kommer åt bra på de flesta ställen tack vare den smidiga designen av huvudet. 

Rekommenderad läsning: Askdammsugare – Bäst i test

The home valet company dammvippa – Lång dammvippa

Vill man ha en lång dammvippa som gör att man kommer åt kristallkronan i taket även i hem med högt till tak så är home valets dammvippa för dig! Precis som många andra modeller så har skaftet teleskopfunktion, det som skiljer är att skaftet kan föras ut så dammvippan blir hela 210 cm lång vilket är den längsta vi hittat. Trots detta så kan man fälla ihop den till 35 cm vilket gör den till en kanonmodell när det kommer till förvaring. 

Modellen har ett huvud av mikrofiber så även städförmågan är väldigt god och tack vare att huvudet går att böja och rotera så kommer man åt uppe på möbler väldigt bra. 

Slutsats

Behöver man en väldigt lång dammvippa så är detta modellen för dig. Tack vare ett manövrerbart huvud så kommer man även åt uppe på saker som sitter väldigt högt upp. Om man inte har behov längden så rekommenderar vi ändå någon av de andra modellerna då vi tycker att de är något bättre när det kommer till städförmågan. 

Unger PFD7G – Platt dammvippa

Denna dammvippan har ett lite annorlunda utseende och är en ganska specifik produkt som är designad för städning av väldigt smala utrymmen. Måtten på Unger PFD7G är: 50 cm lång, 10 cm bred och 2 cm tjock. Detta medför att du kan få in den i springor som är 2 cm eller bredare för att vippa. 

Modellen är gjord i mikrofiber så städförmågan är god. I alla fall i de trånga utrymmena, för på vanliga ytor så tycker vi inte den hänger med de andra modellerna riktigt utan hamnar lite på efterkälken. 

Slutsats

Detta är som vi skrev i början en modell som är designad för en specifik uppgift och det är trånga utrymmen, där gör den ett kanonjobb för de flesta vippor kommer inte in i små små utrymmen. Men på vanliga ytor tycker vi att de andra modellerna gör ett bättre jobb. 

Nofaner Eldriven dammvippa – Elektrostatisk dammvippa

Denna modellen sticker ut lite genom att vara eldriven och är jämfört med Zerodis (traditionell modell) istället framtiden. Dessutom är den elektrostatisk vilket inte är samma som att den är elektrisk. Elektrostatisk betyder att den inte skapar statisk elektricitet när du dammar med den vilket i sin tur innebär att damm inte ställer sig upp eller riskerar att suga sig fast i underlaget du dammar av, istället suger dammvippan åt sig mer damm. Det innebär även att man kan använda den för att på ett säkert sätt damma av elektronikprylar utan risk för skada pga statisk elektricitet. 

Batteritiden ligger på strax över 1,5 timmar av kontinuerlig körning och man laddar den fullt på under 3 timmar. Uppladdningen sker via USB och laddkabel medföljer. Borsthåret är väldigt mjukt och kommer in även på platser som är lite mer trånga. Vi tycker att städförmågan är väldigt god med denna elektriska dammvippan. 

Slutsats

Om man vill ha en elektisk dammvippa som gör jobbet och vippar åt en så är detta modellen man ska ha. 

Vanliga frågor om dammvippor

Som vanligt har vi samlat ihop de vanligaste frågorna folk har om produkten vi går igenom och besvarat dem för att du ska ha all information du kan behöva innan du gör ett köp! 

Vilken är den bästa dammvippan? 

Det skiljer såklart lite för varje individ, men har man inget specifikt behov såsom extra lång eller att den ska vara av ett specifikt material så rekommenderar vi Swiffer XXL Dammvippa som vi anser är den bästa modellen på marknaden. 

Hur bra är Swiffer dammvippa?

Swiffer är en kanonprodukt och är både smidig att använda och ger det bästa städresultatet. Dessutom finns Swiffer i flera olika modeller och storlekar så du kan garanterat hitta en av deras modeller som passar just dig. 

Vad är bäst att damma med? 

Vi tycker att det är en dammvippa. Det är en produkt som är tillverkad specifikt för att damma med och de gör det väldigt bra. Det nästa bästa alternativet är en fuktig trasa som med funkar bra för att samla upp damm. 

Hur gör man rent en dammvippa? 

När man använder en dammvippa så samlas damm i själva vippan och såklart vill man få bort det när man städat färdigt. Det enklaste sättet som funkar på alla modeller är att gå ut och skaka bort dammet som fastnat. Vissa modeller går att handtvätta i varmt vatten och vissa kan man till och med köra i tvättmaskinen. Koll noggrant upp vad som gäller för just din modell. 


Hur testet är genomfört

Vi gick igenom de olika termerna som folk söker efter när det kommer till dammvippor. Därefter gick vi till amazon.se för att hitta modeller som passar in på de termerna, införskaffade dem och testade hur bra de presterade. De bästa modellerna har vi listat i denna artikeln.

Du kanske även gillar: Mikrofibermopp – Bäst i test