Dammsugare Garage – Bäst i test 

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Letar du efter en dammsugare som är anpassad för att användas i garaget så har du kommit till rätt artikel. Vi har senaste året testat en stor mängd dammsugare som klarar av de grövre typerna av arbete och mer utsatta miljöer som kan hittas i ett garage. Här kommer vi att presentera vår absoluta favorit. 

Kärcher WD-serien – Bästa alternativet för garaget 

Du känner säkert igen Kärcher med dess gul-svarta design och kanske till och med har använt deras produkter tidigare. De är kända för sin höga kvalitet, mångsidiga dammsugare och goda prestanda, men vi tycker även att deras modeller är väldigt prisvärda och därför blir Kärchers WD serie med dammsugare bästa alternativet för garaget. Nedan listar vi tre olika alternativ i olika storlek och prisklass. 

Kärcher WD4 – Det bästa köpet 

Vi tycker att Kärcher WD4 är det bästa köpet sett till vilken prestanda och utrustning man får i förhållande till priset man betalar för dammsugaren. Dessutom är det en modell som är i lagom storlek för de flesta garage som finns i svenska hem. 

Utrustning

Till modellen får man en hel del saker som vi tycker är väldigt bra i förhållande till pris och de listar vi nedan. 

Städning av både vått och torrt: WD4 kan städa både damm, grövre smuts och vätska. Detta är något som är väldigt fördelaktigt vid användning i garage där det inte är ovanligt att det kan vara fuktigt eller till och med blött. 

Kraftfull motor: Motorn är på hela 1000 watt vilket gör att modellen kan suga upp även lite grövre smuts och mindre stenar. 

Två olika munstycken: För att göra städningen enklare så får man med två olika munstycken. Det ena är ett vanligt golvmunstycke och det andra är ett smalare munstycke som man kommer åt betydligt bättre med när det är lite trångt. 

En ordentlig behållare: Behållaren där det man suger upp samlas är fullt tillräcklig för alla garage då den rymmer 20 liter. 

Ett väldigt bra filter: Filtret i dammsugaren är designat för att man aldrig ska få problem med att sugkraften minskar av att det samlas massa smuts där och försämrar luftgenomströmningen. Därför är rengöringen av filtret väldigt smidigt.

Hur är Kärcher WD4 att använda? 

Jämfört med en vanlig dammsugare så är detta en stor modell, men jämfört med andra grovdammsugare så är den i medelsegmentet. Detta gör att modellen är väldigt smidig att köra runt när man städar med den. Vi tycker att städförmågan är väldigt god och modellen klarar av allt vi ställer den inför och det inkluderar lite större skräp och vätska. Att man får två munstycken underlättar städningen vid olika ytor. Vi tycker dessutom att dammsugaren känns mer kraftfull än många av konkurrenterna som med ligger på 1000 watt och det är något vi nästan börjat vänta oss med Kärcher modeller. 

Slutsats

Vi tycker att Kärcher WD4 är det bästa köpet när man är på jakt efter en dammsugare för garaget. Den städar väldigt bra, är lagom stor, är välutrustad och har ett väldigt bra pris. 

Kärcher WD5 – Den bästa dammsugaren för garaget

Kärcher WD5 är ett snäpp vassare en WD4 och vi tycker att detta är den bästa dammsugaren för garaget. Anledningen att vi inte tycker att den är det bästa köpet är att den för de allra flesta kommer att vara överdimensionerad för jobben du ska göra med den. Men har man ett större garage och städar riktigt grov smuts så är Kärcher WD5 det bästa alterntivet. 

Utrustning

Då denna modellen är dyrare än de andra på listan så får man såklart en väldigt bra dammsugare med mycket utrustning. Nedan listar vi de viktigaste sakerna. 

Mer kraft: Känner man att man vill ha än mer kraft än med WD4 så får du en motor på hela 1100 watt med WD5. 

En större modell: Även behållaren har blivit uppgraderad och här får du en uppsamlingskapacitet på 25 liter. Detsamma gäller för slangen som är på 2,2 meter så man kommer åt bättre och hela dammsugaren är större än de andra på listan. 

Blåsfunktion: Modellen kan vända på hur luften går genom dammsugaren vilket gör att den kan användas till att blåsa. Det innebär att man kan ha den som lövblås eller för att blåa torrt på ytor som blivit fuktiga. 

Tre munstycken: För att underlätta städningen så får man tre olika munstycken. Ett vanligt munstycke för att städa stora ytor, ett som är lite smalare för trånga utrymmen och ett rundat munstycke som passar perfekt om man vill suga vätska. 

Hur är Kärcher WD5 är att använda?

Har man använt Kärcher produkter tidigare så kommer man direkt att känna igen sig och som vanligt märker man direkt att man håller i en dammsugare av väldigt hög kvalitet. Modellen klarar alla städuppdrag du hittar i ett garage utan några som helst problem och är till och med något överflödig för de flesta garage. Men har man höga krav så är Kärcher WD5 det bästa alternativet. 

Slutsats

Vill man ha det bästa så är det Kärcher WD5 som är alternativet för dig. 

Kärcher WD3 – Det mest prisvärda alternativet 

Om man vill ha något lite mindre som ändå presterar väldigt bra när det kommer till städförmåga så är WD3 ett väldigt bra alternativ, dessutom är modellen den billigaste på listan utan att tumma på Kärchers klassiska kvalitet. 

Utrustning

Trots ett lite lägre pris så är WD3 en modell som inte har tummat på något och nedan berättar vi de viktigaste sakerna den är utrustad med. 

Ett väldesignat filter: Kärcher WD3s filter sticker ut lite genom att vara designad för att kunna användas vid både våt och torr dammsugning utan att behöva byta. På många andra modeller behöver man ta loss filtret eller byta det när man skiftar mellan vått och torrt. 

Mindre modell i hög kvalitet: Detta är en lite mindre modell men som ändå har en robust och stadig konstruktion med Kärchers vanliga höga kvalitet och förmåga.

Två munstycken: Man får med ett munstycke som är en vanlig modell som passar för stora ytor och ett lite smalare spaltmunstycke. Dessutom kan man köra med bara slangen man ska suga mycket vätska. 

Stor motor: Trots en mindre modell så får du en motor som är lika kraftfull som WD4, det vill säga 1000 watt vilket är fullt tillräckligt för städning av garage. 

Hur är Kärcher WD3 är att använda?

Sett till städförmåga så tycker vi inte att det direkt skiljer så mycket mellan WD3 och WD4, det är egentligen att behållaren är lite mindre som är den största skillnaden. Men av den anledningen tycker vi att denna modell är lite smidigare att köra runt med och är lite mer lättrullad, även om vi inte tycker någon av modellerna har det som ett problem. 

Slutsats

WD3 klarar av städningen lika bra som WD4, anledningen till att detta inte blir det bästa köpet är att den är lite mindre och lämpar sig bättre för mindre garage. Men den är även billigare och med tanke på prestandan tycker vi ändå att det är ett väldigt bra köp. 

Att tänka på när man köper en dammsugare till garaget 

En dammsugare som ska användas i garaget har en del krav på sig och därför är det viktigt att man tänker igenom några saker innan man slår till. Nedan listar vi de viktigaste sakerna att tänka på! Modellen i denna artikel klarar av alla punkterna galant. 

Hur långt det är till närmsta kontakt

Om du har ett större garage så kan det vara värt att kolla upp var vägguttagen sitter och mäta upp hur lång sladd man behöver ha på sin dammsugare. För i dessa mer utsatta miljöer är det inte alltid så bra att använda förlängningssladdar, speciellt om det är fuktigt. 

Ska du koppla dammsugaren till ett elverktyg

Om du snickrar, sågar eller får massa spån från en slip så kan en modell som man kan koppla till elverktyget man använder vara väldigt smidigt för att inte behöva städa lika mycket efter man är klar.   

Om den ska kunna suga vätska 

Om det är fuktigt i garaget så är det viktigt att ha en dammsugare som klarar av att suga upp vätska för att den inte ska skadas när man använder den. Vanliga dammsugare klarar inte av vätska utan att gå sönder. 

Storleken 

Om du städar mycket och grövre smuts så kan en större modell vara fördelaktig, men om det är ett mindre garage med vanligt damm så kan det fungera med en mindre modell som inte tar så mycket plats. 


Hur testet är genomfört

Vi har testat många grovdammsugare tidigare och hade redan en lista med modeller som skulle göra sig bra i just garaget. Så vi sammanställde helt enkelt de bästa modellerna i denna listan.