Kärcher Dammsugare Test – Bästa Modellerna

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Det tyska företaget Kärcher grundades 1935 och har tillverkat städ och sanitetsprodukter sedan dess. Så det är inte konstigt att vi har gjort en hel artikel som handlar om Kärcher dammsugare och deras bästa modeller.

Om du vill se en lista över dammsugare från alla tillverkare med de som vi tycker är bäst på marknaden idag kan du klicka här. 

Kärcher WD 3 Premium Test – Kärcher våtdammsugare

Kärcher WD3 Våtdammsugare

Denna avancerade, kraftfulla grovdammsugare från Kärcher gör det enkelt med både våt och torrstädning. Den stora behållaren fångar upp både små dammpartiklar, vatten och smuts. Det märks att det är en riktig kvalitetsprodukt då stålkroppen är resistent mot repor, smällar och mekanisk skada. Den passar även till större ytor med svåråtkomliga områden så slangen är ganska lång och följsam. 

Det är inte bara vi som tycker att detta är en bra dammsugare utan även andra användare ger den högt betyg, framförallt för sin starka sugförmåga och uthållighet.

Det man bör ha i åtanke är att modellen kanske är lite väl tilltagen för ett vanligt hem då detta trots allt är en grovdammsugare. Men om man vill kunna städa garaget, bilen eller i en fuktig källare så är den helt kanon. Det enda klagomålet vi sett från vissa är att sladden kanske är något kort om man inte har välplacerade eluttag. Men det funkar såklart med en förlängningssladd. 

Slutsats Kärcher WD3 Premium

Du får här en högkvalitativ dammsugare som klarar av det mesta man ställer den inför. Men för ett vanligt hem så är den lite väl tilltagen då den är designad för att städa på utsatta platser. 

Specifikationer

 • Rengöringsmetod: Torr och våt
 • Watt: 1000w
 • Sugkraft: 200w
 • Uppsamlingslösning: 17L stor påse eller tank
 • Ljudnivå: 80db
 • Utrustning: Utsida av repfritt stål, 2 sugrör, flertal olika munstycken

Kärcher VC 3 Test

Kärcher VC3

Kärcher VC 3 är en kraftfull dammsugare i mellansegmentet. Den hanterar de flesta olika underlag på ett väldigt bra sätt och det medföljer olika munstycken för att underlätta. Den har en cyklon tank där smuts och damm samlas upp som du enkelt rengör efter du tömt den. Sladden är förhållandevis lång och ger dig en städ radie på 7,5 m.

Andra kunder gillar modellen de med och lyfter ofta fram att Kärcher VC3 har ekonomisk energiförbrukning, är enkel att använda, har kraftfull sugförmåga och att städresultatet blir väldigt bra.  

På nedsidan tycker vi att den inte rullar riktigt så lätt som vi skulle vilja och att dammbehållaren är av minsta slaget. 

Slutsats Kärcher VC 3

Som alla modeller från Kärcher så är detta en modell av hög kvalitet som gör ett väldigt bra städjobb oavsett underlag tack vare de olika munstycken som följer med. Det vi tycker man ska tänka på är att det är en lite mindre modell med en mindre dammbehållare trots att den är väldigt kraftfull. 

Specifikation

 • Städmetod: Torr
 • Watt: 700 w 
 • Uppsamlingsförmåga: 0,9 L 
 • Ljudnivå: 76 dB
 • Filter: Tvättbart HEPA
 • Teleskoprör: Ja
 • Flera munstycken: Ja, för olika underlag
 • Vikt: 4,4 kg

Kärcher DS 6 Premium Mediclean Test

Kärcher DS6

Denna modellen passar väldigt bra om du har husdjur, har allergi eller astma. Tack vare filtreringssystem som är i flera steg så renas luften som går genom dammsugaren till 99,9%. Själv är jag en sådan som lätt får kli i ögonen när jag dammsuger och damm far upp i luften, men det märkte jag inte av alls med Kärcher DS 6 Premium Mediclean. 

Det som sticker ut bland andra som köpt dammsugaren är att sugkraften är stark och att den medföljande turbo borsten inte bara är bra för damm och smuts utan även djurhår vilket många konkurrenter ofta har problem med. Och många håller med mig om att filtersystemet verkligen fungerar då de slipper allergiska reaktioner när de städar även om de är allergiska mot damm.

På nedsidan tycker en del att den är lite tung för att vara en vanlig dammsugare för hemmet, den väger 7,5kg så vissa kan tycka den är jobbig att bära men vi tyckte mest att den kändes robust och av hög kvalitet, däremot tyckte vi den lät ganska mycket när vi använde den. 

Slutsats Kärcher DS 6 Premium Mediclean

Vi rekommenderar denna modellen om man har problem med djurhår hemma eller är allergiker men inte är i behov av en modell som är tyst. 

Specifiktationer

 • Städmetod: Torr
 • Watt: 650 w
 • Sugkraft: 230 w
 • Dammbehållare: 2L 
 • Ljudnivå: 80 dB
 • Teleskoprör: Ja
 • Filter: HEPA-13 + Perma Power Filter för motorn
 • Vikt: 7,5kg

Kärcher VC 5 Test

Kärcher VC5

VC 5 är väldigt  bra om man är på jakt efter en dammsugare med kompakta dimensioner som passar bra till mindre städytor och trånga förvaringsutrymmen. Andra  kunder håller med oss när de säger att man får mycket sugkraft för pengarna även om den inte är så stark som större modeller, enkel användning och en dammsugare som passar väldigt bra till städning av mindre ytor som man dammsuger ofta. 

På nedsidan limiteras dammsugaren av att inte vara lika bra på mattor och andra mjuka underlag där de större och ännu mer kraftfulla modellerna gör ett bättre jobb. Dammsugaren har en ljudnivå på 77 dB som får betraktas som ganska högt med tanke på dess storlek.   

Slutsats Kärcher VC 5

Vi rekommenderar denna dammsugare till personer som bor i mindre bostäder men städar ofta och inte har mycket mjuka underlag hemma. 

Har man ett större boende eller mycket mattor så rekommenderar vi att ta någon av de mer kraftfulla modellerna på listan. 

Specifikationer

 • Städmetod: Torr
 • Watt: 500 w
 • Sugkraft: 100 w
 • Dammbehållare: 0,2 L 
 • Ljudnivå: 77 dB 

Kärcher VC 2 Test

Kärcher vanlig dammsugare

Kärcher VC 2 är deras budgetmodell som är byggd för att hantera både hårda golv och mattor. Trots att den konsumerar väldigt lite energi så är sugkraften förhållandevis stark och är stabil när man dammsuger. Och som en bonus är den även smart designad då man kan fästa tillbehören på dammsugar kroppen så man lätt kommer åt dem när man behöver dem. Runt dammsugaren finns en stötfångare i gummi som skyddar dammsugaren, dina möbler och väggar om du skulle råka köra emot. 

Andra kunder tycker överlag om dammsugaren och gillar att den är ganska tyst trots att den suger bra, är kompakt att förvara och väldigt lättmanövrerad då den rullar lätt över golvet. 

Saker som folk klagat på är att strömsladden är av det kortare slaget (7,5m) och att den automatiska sladdinförslen ibland hänger upp sig. Till skillnad från många av Kärchers andra modeller har denna dammsugarpåse så man måste även byta den med jämna mellanrum. 

Slutsats Kärcher VC 2

Är man på jakt efter en budget dammsugare så blir det inte mycket bättre än såhär. Man får bra prestanda som funkar bra på både hårda och mjuka underlag till ett väldigt rimligt pris. Såklart får man även inte allt om man köper en billigare modell som i detta fallet med en kortare sladd. 

Specifikationer

 • Städmetod: Torr
 • Watt: 1100 w
 • Dammbehållare: 2,8L dammsugarpåse
 • Ljudnivå: 78 dB
 • Vikt: 5,2 Kg

Om Kärcher dammsugare

Kärcher är ett världskänt företag som associeras med hög kvalitet och innovation. De tillverkar inte bara dammsugare utan väldigt många produkter som har med sanitet att göra, de är även kända för att tillverka industri specifika produkter.

Varför är Kärchers dammsugare populära? 

Att hålla rent hemma kan vara påfrestande oavsett om det är ett hus, en industrilokal eller ett garage. Så att ha en kraftfull kvalitetsdammsugare underlättar användarens liv markant. Kärchers dammsugare är populära just av anledningarna ovan då de löser problemen genom driftsäkerhet och kraftfull sugförmåga. Många tänker på industri när de ser Kärcher och det är inte så konstigt då de gör modeller som är robusta nog att funka även där. De flesta modeller kommer även med extra tillbehör som gör det enklare att städa olika underlag. 

Vart kan du använda en Kärcher dammsugare? 

Kärcher har gjort sig ett namn genom att bygga ordentliga och robusta dammsugare som tål att köras i tuffa miljöer. De har en stor modellkatalog så du kan hitta en dammsugare som passar för alla typer av miljöer i deras sortiment. Allt från en liten kompakt modell som passar bra i en liten lägenhet med begränsat utrymme till grovdammsugare som du kan städa både våt och torr smuts inom industrin med. 

Kärcher dammsugare – en bra investering

Om du är ute efter de billigaste dammsugarna på marknaden är Kärcher kanske inte för dig då många modeller är lite dyrare, men man får vad man betalar för. Om man städar mycket, har grov smuts eller bara är ute efter något väldigt driftsäkert som håller länge så är Kärcher en bra långsiktig investering till ditt hem. 

Vilken Kärcher dammsugare ska jag välja? 

Det tråkiga svaret är att det är upp till dig. Vår lista på de bästa Kärcher dammsugarna innehåller de 5 modeller som vi tycker är bäst, de passar även till olika ändamål så vilken du än köper så är det ett bra köp. 

Men var noga med att fundera över vad du faktiskt behöver för funktioner från din dammsugare innan du beställer så att du väljer en som passar in perfekt i just ditt hem. 

Är Kärcher dammsugare bättre än andra? 

Bättre är att ta i, men de är väldigt bra och ett av de bästa märkena. Men precis som vi skrev ovan så är nyckeln att köpa en dammsugare som passar till dina behov och budget. Men om du köper en Kärcher vet du att du får en väldigt bra produkt. 

Vad kostar en Kärcher dammsugare? 

Deras modellkatalog är väldigt stor, således gäller detsamma för prisbilden. De billigaste modellerna kan köpas för runt 1000kr, men deras dyraste modeller för industrin kostar uppemot 20000. 

Var kan jag köpa en Kärcher dammsugare? 

Genom att klicka på någon av länkarna i denna artikeln kommer du vidare till siter som säljer modellen för det bästa priset. 

Slutsats Kärcher dammsugare

I denna artikeln kan du enkelt hitta en modell som passar till ditt hem. Du vet när du köper en Kärcher att du får en produkt som är av högsta kvalitet, suger bra och håller länge. Det handlar bara om att köpa en som passar just dig!


Kärcher Dammsugare – Hur vi gjorde testet

Kärcher är ett stort och känt märke när det kommer till dammsugare så vi använde deras egna hemsida www.kaercher.com för att välja ut vilka modeller som vi skulle testa. När modellerna var utvalda så testade vi dem i vårt standardiserade test:

 • Sugförmåga på både hårda golv och mattor
 • Om den klarar djurhår
 • Ljudnivå
 • Hur långt dammsugaren når
 • Hur lätt den rullar
 • Användarvänlighet 
 • Och jämför funktioner och kapacitet mot pris

Därefter så valde vi ut de modellerna som vi tyckte var de bästa modellerna från Kärcher och listade dem i denna artikeln.