Billig och bra robotdammsugare – Bästa modellen

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Om du är på jakt efter en robotdammsugare men inte vill spränga banken när du köper den så kan du sluta leta då denna artikeln är skriven för just dig! 

Vad är en billig robotdammsugare? 

Vi betraktar alla robotdammsugare som kostar under 3500 kr som billiga alternativ då robotdammsugare normalt kostar betydligt mer än en vanlig dammsugare. Som tur är för dig som har vi hittat två modeller, den ena som vi tycker är den bästa modellen under 3000 kr och en modell som kostar strax över 1500 kr men presterar långt bättre än vad priset antyder. Vi har listat båda modellerna nedan! 

Severin Chill RB 7025 – Den mest prisvärda billiga robotdammsugaren

Om du läst andra artiklar vi skrivit om andra typer av dammsugare så har du kanske stött på märket Severi innan och sett att vi gillar deras modeller väldigt mycket trots att de har ett väldigt lågt pris sett till konkurrenterna. Deras robotdammsugare Chill RB7025 är inget undantag då även detta är en modell som presterar långt över sitt pris. 

Fördelar med Severin RB 7025

Nedan har vi listat de största fördelarna med denna billiga robotdammsugare. 

Priset: Den kanske viktigaste fördelen med detta alternativ är kanske priset som minst sagt är lågt för att vara en robotdammsugare, i alla fall en som presterar bra nog för att den ska vara ett alternativ! För strax över 1500 kr får du Severin Chill RB7025. 

Väldigt lättanvänd: Då det är en billigare modell så har den inte några avancerade funktioner, utan man har gjort den enkel och fokuserat på att den ska städa bra istället.

Den är liten till storleken: Detta kanske låter som ett minus vid en första anblick, men en liten robotdammsugare har sina fördelar jämfört med större alternativ. Framförallt att den kommer åt på fler platser i ditt hem, såsom under låga möbler och i trånga hörn. 

Låg ljudnivå: Många tillverkare bryr sig inte nämnvärt när det kommer till ljudnivån då många kör sin robotdammsugare när man ändå inte är hemma (vi är själva i den kategorin). Men med en ljudnivå på 65 db så är Severin ett lite tystare alternativ som gör den till ett bra alternativ om man vill köra den när man är hemma, eller om man har husdjur som kanske inte tycker en högljudd dammsugare är så kul. 

Nackdelar med Severin Chill RB7025

Då det är en billigare modell så finns det självklart ett par nackdelar då man inte kan få allt för 1500 kr. De har vi listat nedan, 

Sämre navigation: Mer avancerade modeller har oftast system som är designade för att dammsugaren ska städa hemmet så snabbt och enkelt som möjligt. Och vissa modeller har även möjligheten att själv ställa in rörelsemönster och styra modellen. Det får du inte med Severin som städar hemmet lite mer sporadiskt, även om vi tycker att den gör det rent och fint. 

Begränsad städyta: Modellen kan köra i 90 minuter vilket innebär att den kan dammsuga ungefär 100 m2 innan batteriet tar slut och behöver laddas upp. Detta gör att modellen passar bra för lägenheter och mindre hus, men bor du större är inte detta modellen för dig. 

Hur blir städningen med Severin Chill? 

Vi tycker att städningen med Severin blir långt bättre än vad priset antyder och på hårda golv gör den ett kanonjobb. Den klarar även av att städa på lägre mattor även om resultatet där inte är riktigt lika bra. Det vi kan klaga lite på är att den ibland har svårt att navigera runt möbler och hitta in i mindre skrymslen, men när den väl kommer dit så städar den bra även där. 

Slutsats 

För priset får man inte den bästa och mest avancerade modellen på marknaden, men du får en robotdammsugare som vi tycker fungerar bra och sett till priset gör ett fantastiskt jobb och rekommenderar ett köp om du vill ha en robotdammsugare som verkligen är i det billigare segmentet.

iRobot Roomba Combo – Bästa billiga robotdammsugare under 3500 kr

iRobot Roomba är ett av de mest köpa märkena när det kommer till robotdammsugare så självklart har de ett billigare alternativ i sitt sortiment. Trots ett pris i kategorin billigt så får man har betydligt mer funktioner än på modellen från Severin vilket kan vara en fördel då det gör livet enklare. 

Fördelar med iRobot Roomba Combo

Vi tycker att de finns flera fördelar med iRobot Roomba Combo och nedan listar vi dem: 

Har app: Precis som med lite dyrare modeller får du här en robotdammsugare med app vilket vi tycker underlättar en del. Med appen kan du ställa in körscheman, om du vill den ska städa vissa ytor mer eller mindre än andra och styra iRobot. Dessutom föreslår appen alternativ med mer eller mindre städning vid olika årstider, som till exempel extra städning under pollensäsongen. 

Går att koppla upp: iRobot går att koppla upp mot Google Home eller Amazon Alexa vilket gör det möjligt att styra den med röstkommandon. Det kanske är en något överflödig funktion, men vi tycker det är både smidigt och lite fräckt när vi testat modellen. 

Två produkter i en: Denna robotdammsugare dammsuger inte bara utan kan även torka golven. Det sker genom en mikrofiberduk som sitter på dammsugaren vilket gör att det blir extra rent och fint på golvet efter att den städat. 

Kommer från ett känt företag: iRobot är kända för att göra just robotteknik och än så länge har de sålt 30 miljoner exemplar av olika städrobotar och de har funnits i 30 år vilket märks på deras produkter då de är av hög kvalitet och gör ett bra jobb. 

Nackdelar med iRobot Roomba Combo

Det är fortfarande en modell som får anses som billig och därför finns det klart ett par nackdelar som vi går igenom nedan.  

Den är inte jätte billig: Jämfört med finare robotdammsugare så är iRobot billig, jämför man med Severin så är den betydligt dyrare. Modellen kostar under 3500 vilket gör att den hamnar i den billiga kategorin, men i är en av de dyra modellerna där. Men man får väldigt mycket robotdammsugare för pengarna och vi tycker att den är väldigt prisvärd. 

Inte optimal på mattor: Den klarar precis som Severin av lägre mattor, men vi tycker inte att den gör det så mycket bättre eller så bra som premium-modeller. 

Hur blir städningen med iRobot Roomba Combo? 

Städningen blir bra! På hårda golv blir det väldigt rent och fint då den både dammsuger och torkar golvet. Den klarar som vi nämnde lägre mattor men gör det inte optimalt, men det hade vi inte heller räknat med när man ser till vad den kostar. Vi tycker att den navigerar runt i hemmet betydligt bättre än Severin och det är fördelaktigt att den går att styra både med app och Google/Alexa. 

Slutsats

Vill du ha en billig robotdammsugare som slår över sin viktklass så är iRobot ett bra alternativ. Du får en modell som har mycket funktioner som ofta bara finns på dyrare modeller och vi tycker att detta är en extremt prisvärd modell som de flesta kommer att bli nöjda med! 


Hur testet är genomfört

Vi har sedan tidigare testat robotdammsugare och hade redan en del data. För denna artikel kollade vi modeller vi testat tidigare och sedan jämförde med pris och recensioner på Amazon och beslutade oss för att testa ett gäng nya modeller som är av det billigare slaget. Sedan sammanställde vi resultatet och skrev denna artikeln med de två modellerna vi tyckte var bäst i sina respektive kategorier.