Elektrisk rengöringsborste – Bäst i test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

En elektrisk rengöringsborste är ett kanonverktyg för dig som har ytor i hemmet som du brukar skrubba rent. Men en rengöringsborste blir jobbet betydligt enklare, mer effektivt och du får ett bättre resultat än traditionell skrubbning. Så vi har självklart dedikerat en artikel åt att presentera de bästa alternativen på marknaden! 

Furado elektrisk rengöringsborste – Bäst i test

Furado är vår favorit bland elektriska rengöringsborstar och det är mycket vi gillar med modellen. Den gör de flesta skrubbjobb väldigt enkla och modellen fungerar på de flesta ytor och får även bort de lite svårare fläckarna som andra modeller kan ha svårt med. 

Vad vi gillar 

Här har vi listat de viktigaste sakerna som vi tycker om men Furado. 

Justerbart huvud: Man kan ändra vinkeln på borsthuvudet och justera det 180 grader. Vi tycker att detta är en väldigt bra funktion då det både gör att man kan städa i en komfortabel position och har möjligheten att ställa in huvudet för att komma åt på svåra platser. 

Justerbar längd: Du kan själv justera längden på skaftet så att det blir långt nog för att stå och städa med Furado, men du kan även göra den så kort att det blir en liten handhållen modell. Det justerbara skaftet är i metall för att modellen ska vara stabil och hållbar.  

4 olika borsthuvud: För att kunna städa optimalt på alla platser i hemmet så får man med 4 olika huvud som är anpassade för olika saker. En bred, platt borste som passar perfekt till golv, en kupad borste som är till för kurvade kanter som till exempel i vasken, en hörnborste och en svamp som är väldigt skonsam och funkar på känsliga ytor. 

Bra städförmåga: Kanske det viktigaste av allt, städförmågan är väldigt bra. Det kommer från modellens motor som är kraftfull tack vare ett ordentligt batteri. Dessutom så får man en körtid på ca 75 minuter vilket vi tycker är väldigt bra och räcker till hela hemmet.

Slutsats

Vi gillar Furado och tycker att det är den bästa elektriska rengöringsborsten. Den är mångsidig, prisvärd och städar väldigt bra, dessutom får man lång körtid. Vi rekommenderar köp! 

Rafada elektrisk rengöringsborste – Ett grymt alternativ 

Rafada kostar ungefär lika mycket som Furado, presterar ganska likt och har många borsthuvuden att välja på. Och det var faktiskt ganska svårt att avgöra vilken modell vi skulle ha som testvinnare då båda presterar väldigt bra. 

Varför vi gillar modellen

Precis som med modellen ovan så kommer vi att lista de viktigaste sakerna som vi gillar med modellen. 

Väldigt många borsthuvuden: Här sticker Rafada ut lite genom att erbjuda hela sju stycken olika borsthuvuden till modellen. 3 av dem är borstar i olika varianter, 2 stycken är svampar och 2 alternativ är dukar. Så här får du något för varje underlag du kan tänkas hitta i hemmet. 

Teleskopskaft: Du kan justera längden i tre steg. Du kan ställa in den på 30 cm, 110 cm och 137 cm. 

Snabb laddning: Efter bara tre timmars laddning med USB-sladden så kan du städa i hela 90 minuter vilket är väldigt bra! 

Två hastigheter: Du kan välja hur snabbt du vill att borsten ska snurra och du har två hastigheter att välja på. 220 och 320 rpm. Hastigheten ändras med ett enkelt tryck på knappen som sitter på handtaget.    

Slutsats

Vi tycker att Rafada är en väldigt bra elektrisk rengöringsborste som tack vare alla olika borsthuvuden är väldigt mångsidig. Anledningen till att den inte blev vår testvinnare är att Furado helt enkelt kändes något vassare när vi använde modellen. Men har man många olika ytor så är detta ett bättre alternativ. 

Foxcesd elektrisk rengöringsborste – Borste för skruvdragare 

Med Foxcesd kan du göra om din skruvdragare/borrmaskin till en elektrisk rengöringsborste. Då du bara behöver köpa borstarna är detta det billigaste alternativet. Men det finns en nackdel och det är att borstarna inte har något skaft som man kan fälla ut, så detta alternativ lämpar sig främst till dig som vill ha en modell för jobb som är lite mindre. Ska du skrubba golvet så rekommenderar vi något av de andra alternativen. 

I paketet kommer fyra olika borstar i olika storlekar och form. Tyvärr är det inget svamp eller huvud med duk så detta alternativ lämpar sig för ytor som inte är så känsliga. 

Slutsats

Det är väldigt smidigt och prisvärt att köpa detta paketet och har man redan en skruvdragare så tycker vi att det är ett bra alternativ. Men som vi skrivit ovan så passar det inte alla.  

Du kanske även gillar: Swiffer golvmopp