Swiffer golvmopp – Test – Recension

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

När vi skrev vår artikel om dammvippor så var Swiffer den tydliga vinnaren och när vi ser vilken modell kunder köper så är det tydligt att de håller med. Därför valde vi att dyka djupare i deras sortiment och även testa deras golvmoppar Swiffer Sweeper och Swiffer WetJet för att se om även de är av högsta klass.  

Swiffer WetJet Mopp Test – Vår favorit 

Av de två alternativen så är WetJet det dyrare. Anledningen är att det är en mopp med sprayfunktion vilket vi tycker är kanon och gör den till vår favorit. Det fina med denna typen av mopp är att du slipper att spraya på golvet själv för hand eller med en annan behållare, för med Swiffer WetJet gör du det med ett knapptryck så löser moppen resten. 

Vad man får till 

Vi har valt att testa deras “starter kit” vilket innebär att får en del utrustning till WetJet. Så nedan listar vi allt som kommer i paketen. 

Själva moppen: Självklart får man moppen i förpackningen, även om vi först nästan blev lite oroliga över om den faktiskt var med då paketen var väldigt liten. 

5 st moppkuddar: Man får med 5 stycken moppkuddar. 3 stycken som är för våtmoppning och 2 för torrmoppning. 

4 st batterier: Då sprayfunktionen kräver ström så behöver man batterier till WetJet och det medföljer i paketen. 

500 ml rengöringsvätska: Man får med Swiffers egna rengöringsmedel. 

Användning och städresultat

Då moppen som vi nämnde kommer i en väldigt liten låda så får man själv montera ihop moppen, men det var väldigt enkelt och det medföljer tydliga instruktioner. Även användningen var väldigt smidig med WetJet där den känns väldigt lätt och enkel att komma åt med när man moppar runt med den i hemmet. Vi blev även stora fan av det lite kurvade handtaget som var väldigt bekvämt att hålla i. 

Själva städningen med Swiffer WetJet var med väldigt bra och till en viss del kommer det från deras unika sprayfunktion som sprutar ut rengöringsvätska från båda kanterna på moppen vilket ger en lagom mängd vätska som är väldigt väl utspridd och täckande, detta jämfört med andra moppar som ofta sprayar ut det i en pöl som man själv får köra runt där man vill ha det. Kuddarna under moppen fick med sig all smuts och gjorde torrt efter sig. 

Slutsats

Swiffer WetJet är en kanonprodukt som vi rekommenderar! Vi tycker även att den är rimligt prissatt till hur den presterar. 

Swiffer Sweeper Mopp – Ett billigare alternativ 

Swiffer Sweeper är en enklare och mer traditionell mopp, men det motsvaras av en lägre prisbild än WetJet. Den första och största skillnaden är att här får du ingen sprayfunktion utan får själv spraya eller blöta golvet. 

Vad man får till 

Även här får man lite tillbehör om än betydligt mindre än till alternativet ovan. Här får du: 

Moppen: En traditionell golvmopp 

10 moppkuddar: Även här får du med extra moppkuddar och du får 7 stycken för torrmoppning och 3 stycken för våtmoppning. 

Användning och städresultat

Användningen blir inte enklare än så här, skruva ihop moppen, på med den typen av moppkudde som passar till det du ska städa och sedan är det bara att köra igång precis som vanligt. 

Städresultatet blev förvånansvärt bra och vi tycker att det är en väldigt bra produkt, framförallt när man torrmoppar. När man våtmoppar så måste man själv fukta underlaget istället för med ett knapptryck som på WetJet, men är man villig att göra det så är resultatet bra vid våtmoppning med. 

Slutsats

Swiffer Sweeper är en enkel mopp som gör att städningen kräver lite mer arbete från dig om du ska våtmoppa, men vid torrmoppning är den lika smidig som WetJet. Vi gillar moppen och rekommenderar ett köp!

Vi har även skrivit en artikel om: De bästa våtmopparna

Vanliga frågor om Swiffer Golvmoppar 

Som i de flesta av våra artiklar har vi samlat ihop lite vanliga frågor kunder har om produkterna vi testat och nedan har vi besvarat dem. 

Är Swiffer golvmoppar bra? 

Ja! Vi gillar mopparna då de både presterar väldigt bra och är prisvärda. 

Vilken Swiffer golvmopp är bäst? 

Det beror lite på vad du har för behov. Men vi tycker att WetJet är det bästa alternativet då den gör våtmoppning betydligt enklare. 

Är Swiffer moppar prisvärda? 

Ja, vi tycker att sett till städförmåga och kvalitet så är de prisvärda jämfört med de flesta konkurrenter av samma klass. 

Var köper man Swiffer golvmopp? 

Vi rekommenderar att köpa dem på Amazon och det är sidan vi länkar till i denna artikel. Detsamma gäller om man behöver köpa fler pads eller rengöringsvätska. 

Slutsats

Swiffer golvmoppar än väldigt bra produkter och är du på jakt efter en ny mopp så rekommenderar vi dem. Det enda som återstår är för dig att välja vilken av modellerna som passar dig bäst!  


Hur testet är genomfört

Vi har testat andra produkter från Swiffer tidigare och gillat dem väldigt mycket. Därför bestämde vis oss för att ta oss an deras golvmoppar med. Så vi införskaffade en av varje modell och testade dem, sedan skrev vi vad vi kom fram till i denna artikeln.

Du kanske även vill läsa vår artikel om: elektriska golvmoppar