Våtmopp – Bäst i test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Våtmoppar kommer i en rad olika utförande och med en massa olika funktioner som kan förenkla städningen. Här kommer vi att presentera tre grymma modeller i olika prisklasser. 

Bissell Spinwave elektrisk våtmopp – Bästa våtmoppen

Att moppa golv är en tråkig syssla men något som regelbundet behöver göras i alla hem. Som tur är finns Bissell Spinwave som gör våtmoppning väldigt mycket smidigare, snabbare och enklare, därför anser vi att den är den bästa våtmoppen på marknaden. 

Bissell Spinwave klarar av grövre smuts och kladd som verkligen sitter fast hårt i golvet och det gäller även på golv som är lite känsligare mot skador. Anledningen till att modellen hanterar det så bra är att den blivit utrustad med dukar i mikrofiber som automatiskt roterar när man kör runt med moppen. Det innebär även att dukarna är väldigt slitstarka, rengör väldigt bra och är mjuka och skonsamma mot själva golvet trots att de är väldigt bra på fläckar. 

Bissell SpinWave viktiga funktioner

  • Vattentanken rymmer 0,82 liter vatten och klarar temperaturer på upp till 60 grader. 
  • Klick funktion för spray så du själv väljer hur mycket vätska den ska spruta ut på golvet. 
  • Två mikrofiberdukar och två skrubbdynor för effektiv moppning även på de lite smutsigare golven. 
  • Den väger 5 kg och har en sladd på 6,7 m.
  • Kommer med två flaskor rengöringsmedel designat för modellen. 

Användning

Alla elektriska moppar är inte av samma kaliber och det finns en anledning till att  vi tycker att Bissell SpinWeave är det bästa alternativet. För det första tycker vi att den städar bäst av de våtmoppar vi testat, men trots att den är en avancerad och effektiv modell så är den väldigt enkel och smidig att använda. 

När man kör med SpinWave så väljer man själv hur mycket vätska den ska spruta ut, det gör man med ett enkelt knapptryck vid handtaget, sedan är det bara att köra våtmoppen över vätskan till moppduken plockat upp smutsen och gjort ytan torr igen. Dukarna absorberar vätska väldigt bra och lämnar inte något vatten efter sig som vissa andra modeller kan göra. 

Vi gillar även konstruktionen som känns väldigt robust och kvalitativ när man kör runt med den. Till skillnad mot andra våtmoppar behöver du bara föra SpinWave över golvet och sedan sköter den själva rengöringen genom dukarna som snurrar för att luckra upp fläckarna och plocka upp smutsen igen. Det enda som kan gå snett är om man inte sätter på dukarna rakt, då kan den börja vobbla något så man bör vara noggrann när man sätter på dem. 

Städresultat

Resultatet när vi städar med Bissell SpinWave är bäst i klassen och den hanterar även de svåraste av fläckar. Den gör det även torrt efter sig och mikrofiberdukarna är skonsamma mot golvet. Blir dukarna smutsiga så kan man tvätta dem i maskin så de håller väldigt länge. Skulle de bli dåliga så kostar inte nya så många kronor. 

Slutsats

Vi tycker Bissell SpinWave är den bästa våtmoppen då den presterar väldigt bra, klarar riktigt svåra fläckar och har ett pris som motsvarar dess förmåga. Vi rekommenderar SpinWave och säger köp!

Bissell SpinWave är även testvinnare i denna artikeln.

Vileda LOOPER våtmopp – Prisvärt alternativ

Vileda Looper är en elektrisk våtmopp som presterar bra och har ett betydligt lägre pris än vår testvinnare från Bissell. För att vara en elektrisk våtmopp är detta en väldigt lätt modell med sina 1.6kg. 

Användning

Innan man kan dra igång och börja använda våtmoppen så får man själv montera ihop den då den kommer nerpackad i lådan. Men instruktionerna som medföljer är enkla att följa och gör det till en enkel process. 

Vattentanken rymmer 450 ml och det är enligt tillverkaren godkänt att ha rengöringsmedel i den, så länge det är ett medel som inte skummar. Så när tanken är fylld och mikrofiberdukarna är satta på undersidan så är det bara att dra igång och börja våtmoppa. 

Modellen är lätt att använda då det bara finns två knappar som båda sitter på handtaget, den ena är för att starta moppen och den andra för att spruta ut vätska. Du väljer själv hur mycket vätska du ska spruta ut genom att hålla inne knappen tills du tycker det är lagom. 

Städresultat 

Precis som med SpinWave är Looper en enkel våtmopp att städa med då motorn sköter själva rengöringen genom roterande moppdukar, så du behöver bara föra runt den över golvet. Den kommer dessutom åt väldigt bra, även under ganska låga möbler. Däremot svänger den lite sämre. Under städningen kan du ta en paus och sätta den i parkeringsläget. 

Den klarar av att moppa bort det mesta utom riktigt kladdiga och hårt intorkade fläckar. Men man kan få köra över vissa fläckar 3-5 gånger för att få bort dem helt. Men i sin helhet är vi nöjda med resultatet även om vi tycker att Bissell SpinWeave är bättre. 

Slutsats

För att vara en elektrisk våtmopp så är detta ett väldigt prisvärt alternativ där du får mycket prestanda i en högkvalitativ produkt till ett lågt pris. 

Du kanske även vill läsa om: Spraymoppar

Vileda Turbo Mikrofibermopp – En traditionell våtmopp 

Vileda får pryda listan en gång till och denna gången med en mopp som är i traditionell stil, men har lite nya finesser och material. 

Användning

Användningen är enkel med Vileda Turbo och såklart är det lite begränsat vad man kan göra med en traditionell våtmopp. Men det som vi gillade mest var hur de konstruerat den medföljande hinken och systemet som kramar ur moppen. I hinken finns det ett hål där man kör ner moppen, sedan trampar man på en pedal som även den sitter på hinken, då snurrar systemet mopphuvudet och kramar ur vattnet väldigt smidigt utan att du själv behöver böja dig eller använda någon som helst kraft. Mopphuvudet är i mikrofiber för att vara både slitstarkt och för att rengöra optimalt, vi gillar verkligen att huvudet kan köras i tvättmaskinen så man slipper att tvätta det för hand. 

Städresultat

Till skillnad från modellerna ovan så behöver man själv gnugga på lite mer med moppen, speciellt på fläckar, men för att vara en traditionell mopp så städar den väldigt bra tack vare det högkvalitativa mopphuvudet. 

Slutsats

Vill man ha en traditionell mopp med ny och smidig teknik så blir det inte bättre än Vileda Turbo! Vi rekommenderar köp. 


Våttorka golv bäst i test – Hur testet är genomfört 

Vi har testat alla produkterna till tidigare artiklar så vi behövde inte göra några nya tester utan sammanställde resultatet från två andra artiklar och valde ut dessa tre alternativ att skriva om i artikeln. Och det är de tre modellerna vi anser är bäst för våttorkning av golv.

Du kanske även gillar: Swiffer golvmopp