Vileda mopp easywring & clean turbo – Test – Recension

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Vileda är ett väldigt populärt alternativ när det kommer till moppar och de finns högt upp på flera av våra listor och det är av en god anledning. Vileda städar bra, har hög kvalitet och ett bra pris. Så vi har valt att lägga en hel artikel på att recensera deras mest populära modell Easywring & Clean Turbo. 

Du kanske även är intresserad av: Elektrisk rengöringsborste – Bäst i test

Om Vileda Mopp Easywring & Clean Turbo 

Detta är en mopp i traditionell utformning som kanske inte ser ut som att den skiljer sig speciellt mycket från mer traditionella alternativ, men det är ett misstag då moppen har fått en del ny teknik som gör städningen smidigare och mer effektiv. 

Modernt mopphuvud

Det som gör den största effekten på städresultatet är att mopphuvudet är modernt och gjort av de senaste materialen. Nämligen microfiber. När mopphuvudet kommer i kontakt med vatten så mjukas miljontals fibrer i mopphuvudet upp vilket gör att smuts, damm och bakterier plockas upp i moppen betydligt mer effektivt än med traditionella material. Faktum är att Vileda Easywring & Clean Turbo plockar upp 99% av alla bakterier med bara vatten. Materialet ökar även livslängden på mopphuvudet då det är mer slitstarkt och håller sig mjukt och effektivt under väldigt lång tid. Mopphuvudet fungerar även på alla typer av underlag både genom att städa bra och att inte moppen slits. 

I paketet vi valde får man med ett extra mopphuvud så man kan byta ut det gamla när det blir slitet, men det finns större paket med fler medföljande mopphuvud eller om man vill så kan man köpa dem separat och de är inte speciellt dyra. 

Mopphuvudet går att köra i tvättmaskin 

Detta är en grej som vi tycker är väldigt viktig då det verkligen underlättar för dig som användare av moppen och det är att du kan tvätta mopphuvudet i tvättmaskinen när det blivit smutsigt.  

Mer än bara en hink 

Vid en första anblick så ser hinken ut att vara en vanlig skurhink, men den är betydligt mer än så. Anledningen är systemet Vileda designat för att på ett enkelt och smidigt sätt krama ur moppen när den är blöt. Man kör ner moppen i hålet på toppen av hinken, sedan trampar med på pedalen som även den sitter på hinken och då kramas vätskan i mopphuvudet ut. Det kan låta överflödigt, men vi tyckte detta var en väldigt smidig funktion då den dels kramar ur vatten betydligt bättre än vi själva kan göra i en traditionell hink och det behövs ingen kraft alls från dig som användare utan hinken sköter jobbet. 

En manövrerbar mopp 

Easywring & Clean Turbo är en mopp som är enkel att komma åt med och man manövrerar lätt runt den i hemmet. Även under låga möbler där många av konkurrenterna ofta får problem och inte kommer åt. 

Användning Vileda Easywring & Clean Turbo

Då detta är en traditionell mopp så är inte det inte någon avancerad produkt med massa kontroller man ska lära sig, utan det är bara att fylla på med vätska (rengöringsmedel om man vill) i hinken, doppa moppen, krama ur den och sedan börja moppa. Skaftet på moppen är en teleskopmodell vilket gör att du kan justera längden efter behag och anpassa den efter din egen längd. 

Städresultat Vileda Easywring & Clean Turbo 

Städresultatet är minst sagt imponerande med moppen och som vi nämnde ovan kommer mycket av framgångarna från mopphuvudet som gör ett väldigt bra städjobb med bara vatten. Använder man även rengöringsmedel så är det inte många fläckar som står pall och vi tycker att detta är en av de bästa mopparna på marknaden. Dessutom kommer man åt på alla platser, även de lite mer svåråtkomliga som under lite lägre möbler. 

Slutsats

Vill man ha en grym mopp så är Vileda Easywring & Clean Turbo ett grymt alternativ som presterar på allt den ska göra, har lite nya funktioner och ett väldigt väldesignat mopphuvud. Vi älskar produkten och rekommenderar köp!  


Hur testet är genomfört

Vi har i andra tester provat ett gäng olika Vileda modeller och både vi och kunder verkar tycka om modellerna väldigt mycket. Därför valde vi ut denna modellen, testade den och presenterade resultaten i denna artikeln.

Du kanske även är intresserad av: Elektriska golvmoppar