Dammsugare tillbehör – Allt du behöver veta

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Till de flesta dammsugare så finns det en rad olika tillbehör som man antingen får med eller kan köpa till extra. Dessa produkter kommer i olika varianter (vi kommer djupdyka i det senare) som är till för att städa olika underlag eller platser på ett mer effektivt sätt. Så vi har dedikerat en hel artikel åt att gå igenom allt du behöver veta! 

Vart köper man tillbehör till dammsugaren?

De flesta butiker har tillbehör eller kan beställa hem det åt en men tycker att det finns ett enklare, smidigare och oftast billigare alternativ och det är att köpa dem på nätet. Närmare bestämt på Amazon som du kommer till på länken nedan. Ett extra tips är att köpa dina dammsugarpåsar där med då de brukar vara billigare än i butik.  

Varför ska man ha extra tillbehör till dammsugaren? 

Tillbehören oavsett vilken typ är till för att underlätta din städning. Man kan göra mycket med det vanliga golvmunstycket som alltid medföljer, men det är oftast inte det mest optimala för många ytor i ditt hem. Munstycken som fungerar olika bra på olika underlag eller för att komma åt bättre i specifika utrymmen underlättar din städning markant och gör att resultatet blir bättre och att städningen går snabbare.   

Olika typer av tillbehör till dammsugaren

  1. Munstycken

Munstycken är det vanligaste tillbehöret och som vi nämnt ovan så finns det en rad olika alternativ som gör städningen enklare. Till exempel kan det vara ett munstycke som är motoriserat för att fungera bättre på mattor och för djurhår, ett smalare munstycke som gör att man kommer åt i trånga utrymmen, munstycken med borste eller till och med ett munstycke man kan våtmoppa med. 

  1. Delar för utbyte

Tillbehör kan även vara nya delar till din dammsugare för att kunna serva den och hålla den i gott skick för att hålla livslängden hög och städförmågan bra. Även nya filter får anses vara tillbehör och de ska bytas regelbundet. Du hittar dem med på Amazon. 

  1. Dammsugarpåsar

Som du säkert redan vet så ska man byta ut sina dammsugarpåsar ganska ofta och även de finns på Amazon till väldigt bra priser. 

  1. Doftkulor

Dammsugare har en tendens att blir illaluktande för man suger trots allt upp mycket smuts och skräp som fastnar inne i dammsugaren. Som tur är finns det doftkulor som man placerar i dammsugarpåsen eller i dammbehållaren för att den ska lukta gott. Vi har skrivit en artikel om de bästa doftkulorna här

  1. Delar till mindre kända dammsugare 

En anledning utöver låga priser som gör att vi rekommenderar Amazon hela tiden är att de även har många universal tillbehör som passar en massa modeller och även de märkena som inte är så kända och är svåra att hitta delar till. 

Slutsats

Som du ser finns det en uppsjö av olika tillbehör och delar man kan köpa till sin dammsugare, både för att underlätta städning, hålla den i skick eller reparera den.