Dammsugare och mopp i ett – Bäst i test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

De flesta har både en dammsugare och en mopp, men tänk om du kunde ha båda funktionerna i samma produkt och hur smidigt det hade varit? Nuförtiden är den tanken en realitet och i denna artikel har vi testat fram de bästa dammsugarna som har moppfunktion och listat dem nedan!  

Philips SpeedPro Aqua – Bästa dammsugare och mopp i ett 

Philips har blivit ett märke vars produkter vi gillar mer och mer för varje gång vi får en i handen och de letar sig högre upp på våra listor. SpeedPro Aqua är inget undantag utan vi tycker att det minst sagt är en bra produkt som kommer till ett bra pris. 

Varför vi gillar produkten

Här kommer vi att gå igenom de viktiga funktionerna och anledningarna som gör att vi tycker att Philips SpeedPro Aqua är den bästa dammsugaren och mopp i ett.  

Den är sladdlös: Då modellen är en skaftdammsugare så har den ingen sladd som du behöver tampas med när du går runt och städar i ditt hem. Modellen laddas istället upp och sedan är det bara att tuta och köra. Du kan städa i upp till 50 minuter innan batteriet tar slut vilket räcker utmärkt till de flesta hem. 

Den är påslös: Precis som de flesta dammsugare av denna typ så är det en påslös modell. Det innebär att du inte behöver någon dammsugarpåse utan dammet samlas istället upp i en dammbehållare som du bara tömmer när den börjar att bli full. 

Flera medföljande munstycken: Detta är en punkt som vi tycker är väldigt viktig då det verkligen underlättar städningen att ha flera munstycken som är designade för olika uppdrag. Man får med ett vanligt golvmunstycke som roterar i 180 grader, ett munstycke med turboborste, ett fogmunstycke och en del som man monterar på för att moppa samtidigt som man dammsuger. 

Aqua boost: Philips gillar att komma på fräcka namn på sina olika system och Aqua boost är ett läge där man skruvar upp moppfunktionen ett snäpp så att den enkelt klarar av även lite svårare fläckar. 

LED-lampa i munstycket: Det kan vid en första anblick låta som ett meningslöst tillbehör men vi tycker att det underlättar städningen mer än vad vi först anat att det skulle göra. Dels ser man exakt vart man har varit på golvet och riskerar inte att missa något damm, men där funktionen verkligen skiner är när man städar under möbler där det ofta är lite mörkare och svårt att se dammet. 

Hur är modellen är att använda

Vi älskar denna typ av dammsugare då man som vi skrev innan slipper sladden och vi tycker att det är ett väldigt smidigt alternativ som är enkelt att navigera runt på golvet både när man dammsuger och moppar. Sugkraften på modellen är väl tilltagen och vi tycker att städresultatet blir väldigt bra, vilket ofta inte är fallet med modeller som kan både dammsugare och moppa. Golvet blir väldigt rent och fint efter vi kört över det och enligt Philips så får man med 98 % av allt damm vi dammsugning och 99 % av alla bakterier vid moppning. 

Slutsats

Philips gör produkter av hög kvalitet och vi tycker att denna modellen är av den höga kvaliteten vi förväntar oss och dessutom till ett pris som lägre än prestandan man får. Vi rekommenderar köp! 

Bissell CrossWave HF3 – Ett bra alternativ 

Om du läst flera av våra artiklar så har du säkert märkt att även Bissell är ett märke som vi tycker mycket om, speciellt på lite mer speciella dammsugare som denna typ. Precis som med Philips så får du mycket för pengarna här och vi tycker att det är en smaksak med vilken modell man föredrar. 

Varför vi gillar modellen

Precis som med modellen ovan så kommer vi att lista de saker vi tycker om med Bissell CrossWave här!

Den sparar tid: Precis som med vår testvinnare så sparar man in tid med att använda denna dammsugare och mopp i ett. Modellen dammsuger, moppar och torkar nämligen samtidigt och man behöver bara köra över golvet en gång istället för att först dammsuga och sedan moppa som man behöver om dammsugaren och mopp är separata produkter. 

Man kan ändra inställningen på moppen: För vanlig moppning så kan man köra i det låga läget men för lite svårare fläckar och smuts så kan man skruva upp effekten och skillnaden är ganska stor. Vi tycker att man får bort även de svåraste av fläckar.

Motoriserad moppning: För att modellen ska moppa riktigt bra så har den fått en rullborste som drivs av en egen motor. Vi tycker att detta effektiviserar moppen och gör resultatet bättre med mindre ansträngning för dig som använder. 

Självrengörande borste: När man städat färdigt så trycker man på en knapp så rengörs borsten automatiskt inne i munstycket för att du ska slippa städa borsten själv.    

Sladdlös och påslös: Modellen har varken sladd eller påse och är i utformningen väldigt lik Philips vilket vi ser som något positivt. 

Skillnad mellan Philips och Bissell

Denna punkten är den som kommer avgöra vilken modell som är bäst för just dig och vi listar de tre viktigaste nedan. 

Körtiden: Philips har en betydligt längre körtid med sina 50 minuter jämfört med Bissell som ligger på runt 30 minuter. Har du ett större hus så är Philips det bästa alternativet för dig, men om du bor mindre så spelar denna punkten ingen större roll. 

Philips dammsuger bättre: Om dammsugningen är det som du tycker är viktigast så hade vi kört på Philips då vi upplever att den har lite mer kraft och suger tyngre smuts och damm. 

Bissell moppar bättre: Vi tycker att Bissell är lite mer effektiv vid moppningen även om skillnaden inte är jättestor. Vi märker det vid svårare fläckar som sitter väldigt hårt. 

Hur modellen är att använda 

Även Bissell är väldigt simpel i utförandet och har som sagt många likheter med Philips där den blir väldigt smidig att köra runt med då den inte har någon sladd och en relativt låg vikt. Vi tycker att man kommer åt bra med dammsugaren även på de lite trängre palatserna i hemmet. Städresultatet blir väldigt bra och vi tycker att moppningen är det som skiner mest även om dammsugningen är bra nog för de flesta hem.  

Slutsats

Som du ser så är även Bissell ett bra alternativ och passar till och med bättre för vissa. Vi rekommenderar produkten om den passar in bättre i ditt hem! 

Du kanske även vill läsa om: Sladdlösa dammsugare som våttorkar

Vileda JetClean – Billig dammsugare och mopp i ett

Om man vill ha en dammsugare och mopp i ett och inte vill spendera så mycket pengar så är Vileda JetClean ett alternativ som vi tycker är bra. Man kan inte räkna med riktigt samma prestanda som med modellerna ovan, men då den kostar ungefär halva priset så tycker vi att man får mer prestanda än vad priset antyder. En viktig sak att veta är att Vileda är en dammsugare och mopp med sladd till skillnad från de andra modellerna som är sladdlösa. 

Vad vi gillar med Vileda JetClean 

Precis som med de andra modellerna så kommer vi att lista det vi tycker om med modellen här. 

Bra kraft till lågt pris: Många lite billigare modeller saknar ofta kraftresurser, men vi tycker att Vileda har rätt bra sugkraft. Anledningen är såklart sladden som ger tillgång till oändligt med ström från vägguttaget så att man inte behövt anpassa motorn till ett mindre batteri som ofta finns på billigare modeller. 

Dubbla vattentankar: Precis som på de finare modellerna ovan så har Vileda två vattentankar. Den ena för rent vatten och den andra där det smutsiga vattnet samlas upp efter det varit på golvet och moppat. 

3-i-1 funktion: Modellen kan göra tre saker samtidigt. Dammsuga, moppa och torka golven i ett drag vilket sparar in mycket tid för dig som användare. 

Ett bra filter: Filtret i Vileda är förvisso inget HEPA vilket är det bästa alternativet, men det har ett filter i två lager som fångar upp det mesta av allergener och damm som går genom dammsugaren. 

Hur modellen är att använda

Då det är ett billigare alternativ så har inte modeller så mycket funktioner och inställningar som de andra modellerna på listan, vilket gör den väldigt enkel att använda. Det är bara att plugga in sladden i vägguttaget och börja städa. Resultatet från städningen är helt okej, vi tycker att dammsugningen blir bra på hårda golv men modellen får inte riktigt med sig allt lite tyngre damm och smuts utan man kör över det ett par gånger. Moppningen fungerar bra, men de lite svårare fläckarna får man köra över några gånger för att få bort dem. 

Slutsats 

Vill man ha en dammsugare och mopp i ett utan att spendera så mycket pengar så tycker vi att Vileda är ett bra alternativ då den klarar av väldigt mycket trots ett lågt pris. Den börjar få problem vid lite tyngre smuts och hårdare fläckar, men om man inte har djur eller små barn så bör man kunna klara sig med modellen. 

Köpa till ett mopphuvud till din befintliga dammsugare 

Ett alternativ som många glömmer är att man kan köpa till mopphuvud till vissa dammsugare och du lite tur så finns det kanske ett alternativ som passar till just din modell. Det bästa stället att leta på är på Amazon vilket vi länkar till nedan, skulle du ha en Dyson så har vi skrivit en artikel med de bästa tillbehören du kan köpa till. Den hittar du här: Dyson tillbehör och munstycken – Bäst i test

Slutsats

Nu har du fått tre olika dammsugare och mopp i ett listade för dig och det är modeller som alla är prisvärda, av hög kvalitet och ger ett bra städresultat i sin priskategori. Nu återstår bara för dig att välja ut den modell som passar bäst för dina behov och slå till!


Hur testet är genomfört

Vi har testat några modeller likt dessa för tidigare artiklar och vi valde ut ett gäng nya genom att läsa recensioner från andra sajter och på Amazon. Vi valde ut de som verkade bäst och testade dem, sedan valde vi ut de tre modellerna som finns i denna artikel och listade dem för dig.