Sladdlös dammsugare som våttorkar – Bäst i test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

En sladdlös dammsugare som dessutom våttorkar är ett tillskott som gör städningen enklare och smidigare i varje hem. Fördelarna är flera men den största är att du slipper att ha två olika produkter där den ena dammsuger och den andra våttorkar. Så i denna artikeln så kommer vi att lista tre modeller i olika prisklasser som vi tycker fungerar väldigt bra! 

Electrolux Hygienic 700 – Det bästa köpet 

Vid en första anblick så ser detta ut precis som en vanlig skaftdammsugare och detta är något vi tycker är väldigt positivt då det är en typ av dammsugare som fungerar väldigt bra. Och med denna modellen får man Electrolux höga kvalitet och grymma prestanda, precis som man är van vid. 

Så hur fungerar själva våttorkningen?  Det är en simpel process där man bara tar bort dammsugarmunstycket och sätter ditt mopp-munstycket, sedan är det bara att tuta och köra! 

Viktiga funktioner med modellen

Här kommer vi att gå igenom de viktigaste funktionerna med Electrolux Hygienic 700 som är viktiga att veta. 

Låg vikt: Med en vikt på ynka 2,2kg så är detta en modell som är väldigt smidig att navigera runt i hemmet. 

HEPA-filter: HEPA-filter gör att luften som går genom dammsugaren renas optimalt och är vad som rekommenderas för allergiker.

Bra körtid: Ett problem som kan uppstå med sladdlösa modeller är att de inte har någon vidare batteritid. Men med Hygienic 700 får du upp till 50 minuters körtid vilket räcker för de flesta svenska hem.

LED-lampor: I munstycket sitter LED-lampor för att det ska vara enkelt att se dammet även i vrår där det inte kommer inte så mycket ljus, såklart för att man inte ska missa något utan få sitt hem helt rent. 

Flera munstycken: Närmare bestämt olika munstycken medföljer. 

Hög prestanda: Trots att modellen har låg vikt, är smidigt i utförande och kan våttorka så har den hög prestanda och ordentligt med sugkraft. 

Slutsats

Vi har valt ut Electrolux Hygienic 700 som det bästa köpet när man ser till prestanda och pris. Modellen har en bra körtid, kan våttorka och har ordentligt med kraft. Men vi har testat en modell som är snäppet vassare, den skriver vi om nedan. Men den är även betydligt dyrare.

Electrolux 700 finns även med på vår lista över: Dammsugare med batteri

Philips 8000 Series Aqua+ – Bäst i test 

Detta är testets dyrgrip och är flera tusenlappar dyrare än Electrolux, men den är även snäppet vassare och du får lite mer av allt. Så vill man ha det absolut bästa tycker vi det är här du ska investera dina pengar! 

Viktiga funktioner med modellen

Philips har en rad funktioner som vi tycker är viktiga och de listar vi här! 

Grym körtid: Det är väldigt få skaftdammsugare som har en körtid på över 60 minuter, även de som inte kan moppa. Men med Philips 8000 får du upp till hela 80 minuters körtid, vilket är något av det högsta av alla sladdlösa modeller vi testat. 

Ett unikt munstycke: Philips munstycke är flexibelt vilket kanske låter lite konstigt. Men det är designat så för att sugkraften alltid ska vara maximal på rätt ställe i munstycket. Och vi tycker att det märks att de gjort något annorlunda då sugkraften är grym!   

Flera munstycken: Även här får du med 5 olika munstycken. Ett vanligt munstycke, mopp-munstycket, ett 360 graders munstycke, ett fogmunstycke och en turboborste. Så det finns inga situationer där Philips inte kommer att prestera perfekt!

Lysen: Likt Electrolux har modellen LED-lampor i munstycket för att man ska se smuts och fläckar tydligare. 

Slutsats 

Vill man ha den bästa sladdlösa dammsugaren som våttorkar så är detta modellen för dig. Anledningen till att vi inte har detta som det bästa köpet är att vi inte riktigt tycker att den är så mycket bättre än Electrolux som priset anger, speciellt då Electrolux är fullt tillräcklig för de städjobb som finns i de flesta hem.

Rekommenderad läsning: Trådlös dammsugare – Bäst i test

Vileda JetClean – Billighets alternativ

Okej, först och främst så är detta inte en sladdlös modell, och nedan ska vi berätta varför den ändå får en plats på denna listan. Sladdlösa modeller som även kan våttorka och har ett lågt pris, de presterar helt enkelt inte bra nog för att det ska vara värt att köpa dem. Men denna modellen med sladd löser prestandan genom att ha tillgång till ström i vägguttaget så de inte behöver snåla in på batteriet som andra lågprismodeller gjort. 

Viktiga funktioner med modellen

Här listar vi de saker vi tycker är viktigt att veta om man tänkt köpa Vileda JetClean. 

Den har sladd: Vi nämnde det ovan men vi tycker det är viktigt att vara tydliga med att denna modellen har sladd. Men det är av en anledning som vi skriver mer om nedan. 

Den suger bra: Billiga dammsugare som våttorkar presterar aldrig bra (det gäller även med dyrare modeller bitvis), men då Vileda har satt dit sladd och en 400 watts motor så får man all sugkraft man kan tänkas behöva för att göra ett bra städjobb.  

Bra våttorkning: Trots ett lågt pris märks det att Vileda tänkt till när de designat JetClean då systemet för våttorkning fungerar väldigt bra. Tack vare två separata tankar där den ena skjuter ut rent vatten för rengöring och den andra samlar upp det smutsiga vattnet är man alltid försäkrad om man rengör golvet ordentligt utan att lämna någon smuts efter sig. 

Slutsats

Vileda presterar långt över sin prisklass, men når såklart inte upp till de två dyrare modellernas nivåer i prestanda. Men vill man ha något billigt som rengör bra nog både när det kommer till dammsugning och våttorkning, samt kan acceptera att den har sladd så är det ett riktigt bra alternativ. 

Denna modellen finns även med på vår lista över: Dammsugare och mopp i ett – Bäst i test


Hur testet är genomfört 

För att få fram denna listan började vi med att gå igenom modeller vi testat tidigare, sedan kollade vi in ett gäng nya modeller på amazon.se som hade goda betyg och sedan testade vi dem. Därefter valde vi ut tre modeller i olika prisklasser och presenterade dem i denna artikel.  

Du kanske även vill läsa om: Dammsugare med sladd – Bäst i test