Dammsugare med batteri – Bäst i test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Tidigare var dammsugare med sladd det enda alternativet på marknaden, men tekniken har gått framåt även inom dammsugarbranschen och nu finns det riktigt bra dammsugare med batteri som man istället laddar upp innan man dammsugare. I denna artikeln kommer vi att presentera 3 sådana modeller i olika prisklasser för dig att välja på! 

Electrolux Animal 700 – Bäst i test 

Som namnet antyder så är denna batteridrivna dammsugare designad för att klara av djurhår och det är fördelaktigt även om man inte har husdjur hemma. Anledningen är att det innebär att dammsugaren är kraftfull och klarar av även de tyngre typerna av damm och smuts. Dessutom tycker vi att detta är en prisvärd dammsugare sett till vad man får både när det kommer till städförmåga och att man får en modell från ett känt märke. Nedan kommer vi att dyka lite djupare i de funktionerna som vi tycker är viktiga med Electrolux Animal 700!

Lång körtid: Som du säkert listat ut så har en dammsugare som drivs på batteri en begränsad körtid innan batteriet är slut och man måste ladda upp det igen. Här får du körtid på upp till 50 minuter om du kör på den lägre kraftinställningen, skruvar du upp effekten så minskar det ganska kraftigt. 

Ett smidigt alternativ: Trots att modellen har bra med kraft så väger den väldigt lite och klockar in på 2,2 kg vilket i kombination med att man slipper sladden gör den väldigt smidig och enkel att köra runt i hemmet med och komma åt på svåra platser.

Flera tillbehör: För att underlätta städningen så ingår det en rad olika munstycken som är designade för olika underlag och ytor i hemmet. Du får med: ett vanligt golvmunstycke, ett alternativ för mjuka underlag, ett spaltmunstycke för trånga utrymmen, en liten borste och en större borste. 

Design: Det kanske inte är den viktigaste punkten, men vi tycker att detta är en riktigt snygg dammsugare med sin stilrena design. Modellen har även Electrolux höga kvalitet som man kan räkna med både på utsidan och i komponenterna som driver dammsugaren. 

Slutsats

Detta är en riktigt bra dammsugare med batteri som klarar av de flesta vanliga städuppdrag inklusive djurhår och därför tycker vi att det är det bästa alternativet.   

Prettycare – Dammsugare med batteri mest värde för pengarna

Prettycare är inte det mest kända märket, speciellt inte på den svenska marknaden. Det har sina fördelar då det innebär att man inte betalar någon premium för vad som står på dammsugare och då detta är ett lite billigare alternativ redan från början får man extremt mycket dammsugare för pengarna med detta alternativ. Och det är inte bara vi som tycker om Prettycare utan det är en bästsäljare på Amazon med över 4 av 5 stjärnor i betyg. Nedan tittar vi lite närmre på de saker som är viktiga att tänka på med modellen. 

Mycket kraft för pengarna: Modellen är inte riktigt lika kraftfull som de andra alternativen på listan, men det kan man inte räkna med på en modell som är så mycket billigare. Men sett till priset så är modellens sugkraft på 20,000 pa fantastiskt bra och körtiden kommer upp i goda 30 minuter på den lägre inställningen. Precis som med Electrolux så går körtiden ner om man skruvar upp effekten. 

En justerbar dammsugare: Man kan justera in Prettycare på flera sätt, bland annat genom att skaftet är teleskop så att du kan ställa in den i en ergonomisk längd för dig att städa i när du använder dammsugaren normalt. Men du kan även skruva av skaftet och använda den som handdammsugare. Samt att du precis som med modellen ovan får med extra munstycken. I detta fallet ett borstmunstycke och ett spaltmunstycke (utöver det vanliga golvmunstycket). 

Mycket funktioner till ett lågt pris: Anledningen till att vi tycker att detta är mest värde för pengarna är inte bara en bra körtid och en kraftfull motor, det är även på grund av att modellen har rätt många funktioner som man ofta bara hittar på dyrare modeller. Bland annat har dammsugare HEPA-filter, ett munstycke som roterar 270 grader för att man enklare ska komma åt och LED-lampor i munstycket för att man tydligt ska allt damm och inte missa det. 

Slutsats

Det är en dammsugare som inte riktigt är lika vass som våra andra alternativ på listan och känns lite plastigare i konstruktionen. Men den är även betydligt billigare. Så vill man ha en dammsugare med batteri som slår långt över sin prisklass så är Prettycare ett superalternativ! Vi skulle avråda från modellen om man har en större bostad eller husdjur då vi hade önskat lite mer kraft och körtid i de fallen. Men bor man mindre och inte städar djurhår så är det ett ruskigt bra köp!

Dreame V11 Mistral – Dammsugare med batteri för stora hem

Okej, så du bort stort och vill ha en dammsugare med batteri. Då har vi hittat modellen för dig och det är Dreame V11 Mistral. Vi tycker att den lämpar sig för de större bostäderna tack vare sin körtid på hela 90 minuter på den lägsta kraftinställningen. Det är det längsta vi hittat på någon dammsugare utan sladd. Nedan listar vi de övriga viktiga sakerna att tänka på med dammsugaren.    

Ordentligt med kraft: Motorn snurrar i hela 125,000 rpm på högsta inställningen vilket levererar tillräckligt med kraft för att effektivt kunna städa hela hemmet och även de lite svårare typerna av damm och smuts som djurhår och kattsand. 

Modern design: Utseendemässigt så är detta en snygg dammsugare, men den är även modern med en LCD-skärm på toppen som ger dig all viktig information och gör det enkelt att veta vilken inställning man kör med. Självklart är det även en 2-i-1 modell vilket innebär att du kan montera av skaftet, sätta på munstycket igen och använda den som handdammsugare för städning av svåråtkomliga platser, eller varför inte i bilen. 

4 olika munstycken: Precis om de andra alternativen på listan så får du med olika munstycken för städning av olika ytor. Här får du ett vanligt munstycke för dammsugning av golv, ett som lämpar sig textil som till exempel i soffan, ett spaltmunstycke och ett munstycke med gummuborste. 

Avancerat filtersystem: Filtersystemet är i hela 5 steg. Det innebär att luften som går genom dammsugaren när man städar renas väldigt bra och detta är en modell som lämpar sig för allergiker.

Slutsats

Har du stora ytor att städa så är detta ett riktigt bra alternativ med tanke på att körtiden är på hela 90 minuter! Modellen presterar på allt viktigt och har dessutom ett bra pris sett till vilken prestanda och utrustning man får. 


Hur testet är genomfört 

Vi började med att gå igenom alla gamla tester vi gjort då vi har testat en lång rad dammsugare av denna typ tidigare. Sedan valde vi ut Dreame som ett nytt alternativ och testade den med. Sedan skrev vi denna artikel där vi valt ut de modellerna vi tycker passar in bäst och rekommenderar de olika alternativen för olika behov.  

Du kanske även vill läsa om: Jashen Dammsugare