Dammsugare – En del av inredningen

Historiskt har dammsugare bara varit till för städning och att de ska göra det optimalt och så effektivt som möjligt. Man fokuserade bara på att göra dem mer kraftfulla, smartare lösningar för dammet, bättre filtrering av luften och att designa mer olika tillbehör. Men på senare år så har de lite finare modellerna även fått lite mer kärlek när det kommer till hur de ser ut på utsidan. Så i denna artikel kommer vi att gå igenom hur dammsugare blivit en del av inredningen och inte bara ett verktyg för att hålla den fin. Här kan du hitta inrednings inspiration för hela hemmet om du inte bara vill fokusera på dammsugare.

Hur har man gjort dammsugare till en del av inredningen? 

De flesta tänker kanske direkt när man ser rubriken till artikeln att “jag vill inte ha min gamla dammsugare framme”, och det är förståeligt om man har en mer traditionell modell. Men när skaftdammsugare blev mer populära så hände det mycket med designen då de skiljer sig helt från traditionella dammsugare. För dig som inte vet hur de ser ut så har vi infogat en bild nedan. 

Som du ser så är de utformade med motor, dammbehållare och batteri uppe i toppen, ett skaft och sedan munstycket nere i andra änden av dammsugaren. Denna typ av dammsugare är även sladdlös och påslös för att underlätta användandet. Då denna typ av dammsugare är lite dyrare och ser futuristisk ut så är det lite utav en statuspryl att ha i hemmet och folk som köpt dem ville gärna ha dem framme så tillverkare började designa olika typer av ställningar och sätt att montera upp dem på väggen hemma. Det blev snabbt populärt och många som har en skaftdammsugare av lite finare slag köper ofta till denna typen av tillbehör. 

Den vanligaste dammsugaren att ha framme – Dyson V15 Detect

Dyson V15 Detect

Dyson är utan tvekan det mest populära alternativet då de är störst på skaftdammsugare och det är inte så konstigt då de även var det första företaget att skapa denna typ av produkt. V15 Detect är deras senaste modell som är deras flaggskepp och nedan kommer vi att titta lite närmare på vad som gör att många vill ha den framme! 

  • Den ser futuristisk ut: Alla Dysons modeller är väldigt futuristiska i designen med snygga linjer, fräcka färger och tillbehör som sitter på dammsugaren. 
  • Det är en “conversation starter”: Tack vare sitt utseende och att det fortfarande är lite ovanligt att ha en dammsugare stående framme hela tiden så blir det ofta en del av konversationen när man har besök hemma. Antingen för att dina gäster själva har en liknande dammsugare, eller för att de blir nyfikna över hur den fungerar och om den lever upp det man ser på reklamerna. 
  • Av praktiska skäl: Att ha dammsugaren framme är även praktiskt då man inte behöver in och rota fram den i källaren, städskåpet eller garderoben om man har ett lite mindre städjobb. Istället är det bara att lyfta ner den, dammsuga upp det man behöver och hänga tillbaka den. Detta är extra fördelaktigt på skaftdammsugare då man kan montera av skaftet och använda dem som handdammsugare i soffan, på bordet eller runt kattlådan.      

Så är de bara inredning eller är de bra att städa med? 

Faktum är att Dyson är lika bra som de bästa traditionella dammsugarna trots att den är batteridriven, ser snygg ut och även är en del av inredningen om man väljer att ha den framme hela tiden. Dessutom så är de enklare att städa med tack vare att de inte har någon sladd och smidigare att tömma då man inte har någon dammsugarpåse, utan istället en behållare där dammet samlas och sedan tömmer man bara behållaren. 

Slutsats

Som du ser så har dammsugare blivit en del av inredningen tack vare att man inte bara fokuserat på prestanda utan även på utseendet. Och nu har denna typ av dammsugare blivit bra nog att städa lika bra som de är snygga.