Dammsugare med sladd – Bäst i test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Idag är dammsugare utan sladd på upptåg och blir allt mer populära för varje år som går. Men det finns fördelar med att ha sladd på sin dammsugare då de fortfarande är de som presterar bäst. I denna artikeln kommer vi att gå igenom fördelarna och nackdelarna med en dammsugare med sladd och sedan presentera de bästa modellerna för dig att välja på! 

Fördelar

Egentligen är det två fördelar med att ha en dammsugare med sladd. Det ena är att man får oändligt med körtid så länge man har tillgång till ett strömuttag, jämfört med sladdlösa modeller där man får en rätt begränsad körtid. Det andra är att man får mer kraft då tillverkaren inte behöver bry sig om att anpassa motorn till ett batteri som ska hålla tillräckligt länge för att man ska hinna städa hela sitt hem. 

Nackdelar

Det finns bara en nackdel och det är att en dammsugare med sladd inte blir lika mobil då man måste anpassa sig efter strömuttagen och den är svårare att ta ut och städa med i till exempel bilen. 

Dammsugare med sladd – Bästa modellerna 

Som vi lovade i början av artikeln så kommer vi här att presentera de bästa dammsugarna med sladd! 

Electrolux Pure D8.2 Green – Bästa dammsugare med sladd

Om du läst flera av våra artiklar så vet du redan att vi håller Electrolux Pure D8,2 Green varmt om hjärtat. Anledningarna är många och vi tycker att den är en dammsugare som är av den traditionella typen som levereras i en välpresterande och modern förpackning, där man tagit både prestanda och miljön på största allvar. 

Varför vi tycker att det är den bästa dammsugaren med sladd

Det finns många anledningar att tycka om Electrolux Pure D8,2 och de viktigaste sakerna listar vi här. 

Det är en tyst dammsugare: Electrolux har lagt mycket tid på att göra dammsugaren så tyst som möjligt och med extremt låga 57 dB är man bland de lägsta på marknaden, ser man till hur kraftfull modellen är så är den det tystaste vi testat. Vi tycker det är väldigt fördelaktigt då man kan dammsuga utan att störa grannar, djur eller kanske till och med barn som sover. Se fler tysta dammsugare.

Ordentligt med sugkraft: Trots att modellen är väldigt tyst så är dammsugaren väldigt kraftfull och Electrolux har åstadkommit detta på två sätt. Det ena är såklart en kraftfull motor, men det som många inte vet om är att tillverkare idag fokuserar mycket på att förbättra luftflödet. Electrolux ligger långt fram här och lägger mycket tid på att göra det mer effektivt vilket ökar kraften och minskar ljudet från luften som går genom dammsugaren. 

Smart teknik: En modern dammsugare har modern teknik och Electrolux har fått in en hel del i  Pure 8,2. Modellen har vad som kallas “smart mode” som är ett system där dammsugaren själv reglerar sugkraften efter vilket underlag den är på. Till exempel så går det ner på hårda golv och ökar på mattor där mer kraft behövs för att få med sig dammet. Vi tycker att denna funktion fungerar väldigt bra, men om man inte gillar det kan man såklart stänga av den och städa manuellt. 

Man har haft miljön i åtanke: Det har inte undgått någon att miljötänk och hållbarhet ligger i tiden och det är något som Electrolux anammat med Pure 8,2. 75% av dammsugaren är tillverkad i återvunnet material och nästa gång det är dags att köpa en ny dammsugare så kan du återvinna över 90% av modellen vilket är extremt bra för att vara en dammsugare! 

Slutsats

Vi tycker att detta är en traditionell dammsugare med sladd som har mycket ny teknik, är miljövänlig och städar bra! Och då den har ett bra pris tycker vi att det är en riktig vinnare! 

Electrolux Pure C9 – Bästa påslösa dammsugare med sladd

Electrolux lyckas knipa andraplatsen med på denna lista. Många av fördelarna med vår testvinnare hittar man även på Pure C9, men det finns några skillnader och den största är att C9 är påslös. Det innebär att modellen har dammbehållare som man tömmer istället för att behöva köpa nya dammsugarpåsar. 

Varför vi gillar modellen

Många av sakerna vi tycker om med Pure 8,2 är samma som vi gillar med C9, och vi kommer att lista det viktiga här! 

Ännu mer kraft: Med C9 får man faktiskt ännu lite mer kraft än med vår testvinnare och det gör att man kan suga upp ännu tyngre smuts, damm och skräp. Motorn är på hela 650 watt och även denna modell har optimerats för luftflöde. 

Bra filtersystem: Filtersystemet i dammsugaren renar luften på de mikroskopiska partiklar som inte fångas upp i dammbehållaren och C9 har fått ett system i hela 7 steg så att 99,95 % av alla allergener och partiklar fångas upp. Ett av stegen är ett HEPA-filter vilket är det bästa för de som har allergier. 

Passar för stora hem: Modellen är väldigt enkel att köra runt på golvet och flytta mellan olika våningar vilket inte alltid är fallet med modeller som har denna storlek på motorn. Dessutom är sladden av det längre slaget med hela 12 meter vilket gör att man slipper byta kontakt speciellt ofta och man kan dammsuga även de lite längre trapporna där en del andra modeller inte kommer åt i hela. 

Flera olika munstycken: Till dammsugaren medföljer flera olika munstycken som är anpassade för olika underlag och ändamål i städningen. 

Slutsats

Vill du ha en dammsugare som har väldigt mycket kraft, flera olika munstycken, är byggd med samma miljötänk som d8,2 och samtidigt slippa dammsugarpåsen så är detta den bästa modellen för dig! 

AEG VX6 – Mest värde för pengarna dammsugare med sladd

Vårt tredje alternativ är likt de två första på listan ett kraftfullt alternativ som klarar av alla städuppdrag som finns i hemmet. Men till ett betydligt lägre pris och det är såklart för att märket inte alls är lika känt som Electrolux. 

Varför vi gillar modellen

Ett lägre pris betyder att dammsugaren inte riktigt är lika vass som modellerna ovan, men vi tycker att AEG VX6 slår långt över sin prisklass och är ett riktigt bra val för de flesta hem. Här presenterar vi varför! 

Miljötänk: Även AEG har anammat hållbarhet och VX6 är tillverkad till 60% av återvunna material för att spara på miljön.

Bra kraftresurser: Även här är modellen ganska lik Electrolux modellerna ovan och AEG har gett sig på att optimera luftflödet och även om de inte är lika långt fram som Electrolux så har de jämnat ut det genom att sätta i en större motor på hela 800 watt. Så kraften är ganska lik vår testvinnares resurser.

Det är ett väldigt prisvärt alternativ: I Sverige är AEG ett ganska okänt märke. Det gör att du inte behöver betala extra för att det är ett märke som alla känner till utan med AEG VX6 kan du få en dammsugare av hög kvalitet som presterar väldigt nära modeller som kostar nästan dubbelt så mycket. 

Slutsats

Vill man ha en dammsugare med sladd som har mycket kraft, hög kvalitet och har hållbarhetstänk i tillverkningen så är AEG VX6 ett kanon alternativ och vi tycker att det är ett väldigt bra köp!


Hur testet är genomfört

Vi har testat väldigt många dammsugare vid det här laget och de flesta är alternativ med sladd. Därför valde vi ut de bästa modellerna med sladd vi hade testat och presenterade dem i denna artikel.

Rekommenderad läsning: Dammsugare – Bäst i test