Dammsugare med hög effekt – Bäst i test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

En dammsugare med hög effekt innebär nästan alltid mer sugkraft och då det är något många letar efter har vi dedikerat artikeln åt ämnet. Vi kommer att lista tre olika modeller som har lite olika fördelar och nackdelar så att du får möjlighet att kunna välja ut en modell som passar perfekt till dina behov. 

Philips 7000 Serie Dammsugare Med Hög Effekt – Bäst i test

Om du vill ha en dammsugare som har extremt hög effekt och en sugkraft som räcker för alla jobb en dammsugare ställs inför i ett vanligt hem så är Philips 7000 valet för dig. 

Varför Philips 7000 är det bästa valet

Det finns mycket vi tycker om med denna dammsugare och här presenterar vi det viktigaste! 

En extrem motor: Modellen har fått en extrem motor på hela 900 watt vilket är det mest kraftfulla vi testat när det kommer till vanliga dammsugare som är designade att användas i ett vanligt hem. 

Optimerat luftflöde: Många lite billigare dammsugare med hög effekt har bara en kraftfull motor, men Philips har lagt ner mycket tid på att försöka optimera luftflödet vilket gör att sugkraften ökar ännu mer. Modellen är så kraftfull att på lite mindre mattor får man skruva ner effekten för att dammsugaren inte ska fastna i mattan och man drar den med sig. 

HEPA-13 Filter: Ett bra filter renar luften som går genom dammsugaren på både damm, mikropartiklar och allergener. Ett HEPA-filter är den bästa typen av filter och renar luften på 99,9% av dess innehåll vilket gör modellen till ett bra alternativ även om man har allergier. 

Den är påslös: Modellen är en påslös dammsugare vilket innebär att man slipper dammsugarpåsen och istället sitter det dammbehållare som men enkelt tömmer när den börjar bli full. Detta har två fördelar. Det ena är såklart att man slipper att köpa nya påsar, men det många inte tänker på är att det även gör att sugkraften håller sig på samma nivå även när man sugit upp en massa damm, vilket inte är fallet med påse där kraften minskar i takt med att påsen fylls. 

Flera olika munstycken: De flesta lite finare dammsugare har idag flera munstycken som följer med och då Philips 7000 är en premiummodell så får man självklart med en uppsättning även här. Det medföljer ett triactive munstycke, ett munstycke för hårda golv, ett för mattor, ett litet munstycke och ett fogmunstycke. Detta gör att du kan städa alla underlag på ett optimalt sätt och få den helt rent i hela hemmet. 

Det är en fräck dammsugare: Okej, vi håller med om att detta kanske inte är en speciellt viktig punkt men vi blev förtjusta i designen då den ser väldigt modern ut och vi skulle kalla den för en väldigt snygg dammsugare. 

Slutsats

Sett till vad man får tycker vi att Philips 7000 inte bara är en riktigt bra dammsugare med otrolig sugkraft utan även rimligt prissatt. Vill du ha det mest kraftfulla är detta helt enkelt den bästa dammsugaren för dig!

Severin BC7045 Power – Ett prisvärt alternativ 

Severin är ett märke som ofta letar sig in på våra listor då man ofta får väldigt mycket av de dyrare modellernas prestanda men till ett mycket lägre pris och BC7045 är inget undantag. Det är inte riktigt samma prestanda som Philips 7000 men den är absolut inte så långt ifrån som prisskillnaden anger och vi skulle säga att denna modellen räcker gott för de flesta hem. 

Varför vi gillar Severin BC7045 Power

Även här finns det flera anledningar till att vi gillar modellen och de listar vi här. 

Ordentligt med kraft: Jämfört med Philips 7000 hamnar den som sagt lite på efterkälken när det kommer till kraft, men det betyder inte att Severin inte är kraftfull. Snarare tvärt om så är det en väldigt kraftfull dammsugare med en motor på 750 watt och även här har det lagts tid på att optimera luftflödet vilket ger tillräckligt med kraft till att klara av tjockare mattor, stenar i hallen och kattsand utan några problem. 

HEPA-Filter: Även här får du en modell med HEPA-filter vilket gör den till ett bra alternativ om man får allergiska besvär och har höga krav på att det ska vara rent och fint hemma. 

Två munstycken: Du får med ett vanligt dammsugarmunstycke som fungerar på både hårda och mjuka underlag. Men du får även ett XL-munstycke som är designat för parkettgolv och förenklar städningen där. 

Skillnad mot Philips 7000

Den största skillnaden är att med Philips får du lite mer av allt. Lite mer kraft, fler munstycken, lite mer modern design och Severin använder sig av dammsugarpåse (vilket vissa föredrar). Men vi tycker som sagt att modellen är betydligt bättre än sitt pris och att skillnaden är mindre än priset antyder. 

Slutsats 

Severin är det mest prisvärda alternativet om du vill ha en riktigt kraftfull dammsugare som inte bara har hög effekt utan tack vare att modellen är väldesignad och faktiskt har hög sugkraft. 

Nilfisk Multi II Inox – En grövre dammsugare 

Detta är en väldigt kraftfull dammsugare som egentligen inte är designad för att ha inne i ett hem utan snarare för arbetsplatser eller garage. Denna typ av dammsugare kallas för grovdammsugare och vill man ha ännu mer kraft än modellerna ovan är det denna typen man måste titta på. Vi har listat alla de bästa modellerna här. Vi har valt ut Nilfisk Multi II Inox till denna artikel då den är både kraftfull och prisvärd. 

Varför vi gillar modellen

Detta är en helt annan typ av dammsugare och går inte riktigt att jämföra med de två andra på listan och vi kommer att gå igenom fördelarna här. 

Större motor: Om inte Philips 900 watt är nog för att tillfredställa dina städbehov så har Nilfisk hela 1200 watt. Och den har fått en motor av denna kalibern för att den ska klara av att suga upp grova saker som slipdamm, sågspån, stenar och vätska. 

Kan suga vått: Denna typen av dammsugare är designad för att kunna suga upp fukt och vatten utan att den riskerar att gå sönder.

Väldigt robust design: Då dammsugare ska kunna användas i garage eller industrilokaler så är den extremt slittålig jämfört med de andra modellerna på listan. 

Fördelar med denna typ av dammsugare 

Den går att använda till precis alla och har inga begränsningar på varken kraft eller vad den tåls att utsättas för. 

Nackdelar med denna typ av dammsugare 

Vi tycker att det finns flera nackdelar som att den inte är lika smidig att köra runt med, är överdimensionerad i både kraft och storlek, inte har tillbehör som är designade för att städa ett helt hem och är allmänt klumpig i jämförelse med de andra två alternativen. 

Slutsats

Vill du ha extremt mycket kraft så är detta en modell som du kan använda både inne och ute i garaget. Men vi tycker att den är överdimensionerad för de flesta hem om man inte har väldigt speciella krav på sin dammsugare. 


Hur testet är genomfört 

Vi letade runt efter dammsugare med högt antal watt listade och valde ut ett gäng av dem, testade dem och valde sedan ut de tre modellerna i listan och skrev denna artikel. 

Rekommenderad läsning: Starkaste dammsugaren