Pälsborttagare – Bäst i test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Om du har husdjur så vet du hur jobbigt det kan bli med hår och päls som fastnar på sängen, i soffan och på mattor och det är inte alltid så enkelt att få bort det med dammsugaren, eller så är det omständigt att ta fram dammsugaren om det är ett mindre område. Som tur är finns det en produkt som löser problemet åt dig och det är pälsborttagare. I denna artikel har vi listat de bästa modellerna på marknaden. 

Ace2Ace Pälsborttagare – Bästa pälsborttagare

Vår testvinnare Ace2Ace är det inte bara vi som tycker om utan kunderna på Amazon har gett modellen extremt höga betyg. Modellen har 4,3 av 5 stjärnor och då har över 72,000 människor betygsatt modellen i skrivande stund. Användningen är väldigt simpel då det är en halv rulle innanför skalet du ser på bilden som fångar upp håret och sedan samlas det inne i rullen som man sedan bara tömmer när man är färdig. Ace2Ace fungerar till både djurhår, människohår och damm på alla mjuka underlag. 

Slutsats

Vill man ha det bästa vilket vi verkligen rekommenderar i detta fallet då modellen kostar strax över 200 kr så är Ace2Ace modellen för dig! 

MsMelinsca Pälsborttagare – Ett kit för dig som vill jobba förebyggande 

Detta är ett kit som vi tycker kan vara ett väldigt bra alternativ om man hund då det är hundar kittet är designat för. Det ingår såklart en pälsborttagare som fungerar som modellen ovan och gör ett bra jobb med att få bort djurhår från mattor, soffan, sängen och så vidare. Men man får även med en badborste där det sitter en schampodispenser inne i borsten som man använder genom att trycka ner borsten lite. Borsten har mjuka silikon piggar som både rengör och borstar hunden samtidigt. Sist så ingår en handske som du kan ha på dig för att massera din hund när du klappar hen och samtidigt få löst hår att falla bort där du är så det inte sprids ut runt om i hemmet. 

Slutsats

Detta är ett smidigt set med pälsborttagare som du även kan använda till att bada hunden och arbeta förebyggande mot håravfall. 

Rekommenderad läsning: Elementborste – Bäst i test

LeBrush 2.0 Pälsborttagare – Pälsborttagare med skaft

Om dina problem inte bara finns på mindre ytor som i soffan eller sängen utan på lite större mattor där du vill stå upp och få bort pälsen så är LeBrush 2.0 svaret. Här får du en pälsborttagare med ett skaft som du kan använda i tre olika längder mellan 17 och 47 tum. Modellen samlar upp hår och päls väldigt effektivt och vi har bara gott att säga om modellen. 

Slutsats

Vill du stå upp och städa med din pälsborttagare eller har stora ytor att rengöra så är detta det bästa alternativet för dig!    

Pssopp Pälsborttagare – En liten pälsborttagare 

Detta är ett lite mindre alternativ som vi tycker passar om man vill ha den med sig eller har utrymmen som är trånga och svåra att komma åt i med en lite större modell. Pssopp får med sig hår på ett bra sätt och hittar egentligen inget negativt med modellen, men har man större ytor så tycker vi att en större pälsborttagare är att föredra. 

Slutsats

Om du är i behov av en mindre pälsborttagare så tycker vi att detta är ett bra alternativ, men den lämpar sig för mindre ytor. 

Rekommenderad läsning: Swiffer golvmopp

Gusengo Pälsborttagare – En modell i metall 

Den må se liten och tanig ut, men vi tycker att Gusengo gör ett bra jobb med att samla upp päls från både mattor, soffan och sängen. Då den är ganska bred så täcker man även ganska stor yta rätt snabbt. Det negativa är att modellen inte har någon behållare där håret samlas utan man får ta bort det från borsten för hand ganska ofta. Speciellt om det är mycket hår man ska städa. 

Slutsats

En produkt som är lite billigare än de andra modellerna i samma storlek. Den samlar upp hår bra, men man behöver ta bort det för hand ganska ofta så vi tycker modellerna i början på listan är bättre när man tittar på modeller i denna storlek. Men vill man komma ner i pris så är det ett helt okej alternativ. 

Rekommenderad läsning: Dammsugare för soffa

Kenanlan Pälsborttagare – Mer teknik 

Kenanlan är en modell som fått lite extra teknik jämfört med de andra modellerna på listan. Den har fått en LED-lampa för att man bättre ska se när man städar och modellen har en vibrationsfunktion som är till för att man enklare ska få upp håret. Modellen kostar lite mer än vår testvinnare och vi håller fortfarande Ace2Ace överst då vi inte märker någon skillnad i städförmåga och Kananlan känns lite plastig i designen. Men vill man ha något mer exklusivt är detta ett alternativ som ger ett bra städresultat. 

Slutsats

Vi tycker att resultaten med Kenanlan är bra och det är roligt med lite mer funktioner, men vi tycker inte det ger bättre städresultat än med vår testvinnare. Vill man ha det mest avancerade så är detta ett bra alternativ, annars rekommenderar vi någon av de andra modellerna. 


Hur testet är genomfört

Vi letade upp modeller som hade höga betyg, goda recensioner och modeller som såg intressanta ut och gjorde ett test av dem. Sedan valde vi ut de modeller som vi tyckte var bra och hade något som stack ut och sammanställde dem i denna artikel.

Du kanske även vill läsa om: Mattsopare – Bäst i test