Elementborste – Bäst i test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Element finns i alla hem och det är säkert inte bara jag som märkt hur jobbigt och svårt det kan vara att få bort allt damm som sitter i och bakom elementet. Men som tur är så finns det en produkt som är designad för att lösa problemet och det är elementborstar. I denna artikel kommer vi att lista de bästa alternativen, allt du behöver tänka på innan du köper en och besvara de vanligaste frågorna som ställs om produkten. 

The Home Valet Company Elementborste – Bästa Elementborsten

Vår testvinnare är en elementborste från ett företag som heter The Home Valet Company och har du läst våra andra artiklar som berör borstar så förstår du säkert varför. Anledningen är att modellen är tillverkad i mikrofiber vilket är ett väldigt effektivt material som suger åt sig dammet istället för att bara flytta runt det som vissa andra typer av material kan göra. Modellen ser väldigt stor och bred ut på bilderna, men det är när den är uppfluffad, men när man kör ner den bakom elementet så kommer den ändå ner utan problem. Att den är lite större gör även att det är riktigt bra alternativ om man även vill kunna använda sin elementborste som dammvippa. 

Slutsats

Detta är inte bara den bästa elementborsten utan även den mest mångsidiga och därför har vi valt ut den som vår testvinnare och rekommenderar köp!

Sanggi Elementborste – En robust elementborste 

Sanggi är en effektiv elementborste som har en helt annan design än vår testvinnare och är inte alls lika fluffig i själva borsten även om detta med är en modell i mikrofiber. Modellen samlar ändå upp damm väldigt bra och man slås av hur enkelt man kommer åt med Sanggi då den är flexibel och formar sig efter utrymmet du kör ner den i. Vi gillar även att handtaget är gjort i trä och vi tycker att man får en känsla av kvalitet när vi använder produkten. Vi tycker däremot inte detta är det bästa alternativet om man även vill använda den som dammvippa, utan rekommenderar vår testvinnare då. 

Slutsats

Här får du en elementborste i hög kvalitet för under 200 kr och vi rekommenderar köp om du inte har behov av det större och luddigare huvudet på vår testvinnare. 

LiangMai Elementborste – En lång elementborste 

För dig som har stora element och behöver ett långt skaft så är det LiangMai som gäller! Med både borsten och skaftet inräknat så mäter produkten hela 120 cm och är det längsta alternativet vi testat. Utformningen på borsten är väldigt lik Sanggi, men är i nylon istället för mikrofiber och även här kommer handtaget i trä. 

Slutsats

Vi rekommenderar LiangMai om du är i behov av ett extra lång skaft, annars fördrar vi de andra två modellerna på listan då de är i mikrofiber. 

Vanliga frågor om elementborstar

Då elementborsten är ett städredskap som många inte känner till finns så har vi samlat ihop de vanligaste frågorna som ställs om dem och besvarat dem nedan. 

Varför behöver man en elementborste?

En elementborste är inget nödvändigt städredskap men det underlättar väldigt mycket om man vill få det helt rent bakom och i elementet behövs för att du ska kunna göra rent runt, inuti och bakom dina element. Designen på borsten gör att man kommer åt väldigt bra även i väldigt trånga utrymmen där dammet gärna samlas. 

Elementborste eller dammvippa?

En fråga som många ställer och vi tycker är fullt rimlig är vad skillnaden är mellan en dammvippa och en elementborste, samt om man verkligen behöver ha båda redskapen i hemmet. Och vi tycker att båda alternativen är redskap som man kanske inte måste ha, men som underlättar städningen. En elementborste har fördelen att den kommer in i smalare utrymmen än en dammvippa då den är betydligt smidigare designad, men och andra sidan så är den inte lika effektiv om man vill damma av större ytor. Vill man bara ha ett av alternativen så skulle vi satsa på en elementborste då de kan användas till båda sakerna, medan en dammvippa bara kan användas som dammvippa. 

Kan man använda produkten till något annat? 

Ja! En elementborste går att använda till samma saker som en dammvippa, utöver elementen även om vi inte tycker att den är riktigt lika effektiv på större ytor. 

Är det värt att köpa en elementborste? 

Då det är en billig produkt där man får de bästa modellerna för under 200 kr så tycker vi att det är en värd investering om man vill städa sina element effektivt och få dem helt rena. 

Varför är det viktigt att städa elementen? 

Att hålla elementen rena och fina är viktigt då värme drar åt sig damm, speciellt på vintern och då blir det ofta väldigt stora dammansamlingar där som gör att luftkvaliteten i hela rummet blir sämre. Om man dessutom låter det gå väldigt långt så kan det göra att elementen släpper ifrån sig mindre värme.


Hur testet är genomfört

Vi valde ut produkter från Amazon som hade höga betyg och goda recensioner, samt några modeller som vi tyckte såg bra ut. Sedan testade vi dem och valde sedan ut de tre bästa alternativen och skrev denna artikel där vi rekommenderar produkterna efter deras styrkor och presenterar deras svagheter så att du som kund kan hitta den bästa modellen för just dig.

Du kanske även är intresserad av: Pälsborttagare – Bäst i test