Dammsugare för soffa – Bäst i test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Om man har en soffa som man ofta behöver städa så har man flera olika alternativ att välja på. Det vanligaste är kanske att man använder sin vanliga dammsugare men om man behöver städa soffan väldigt ofta så är det inte alltid det är det bästa alternativet då det är jobbigt att ta fram den för ett så litet jobb. Som tur är finns det handdammsugare som är mindre, enklare och drivs med batterier att använda istället. Oavsett vilket du föredrar så har vi listat de bästa alternativen, de bästa vanliga dammsugarna hittar du här. Och lite mindre dammsugare som vi rekommenderar specifikt för soffor har vi listat i denna artikel. 

Bissell Pet Hair Eraser – Dammsugare för soffa bäst i test

Bissell finns med på en hel del av våra listor vid det här laget och deras Pet Hair Eraser är en modell som vi gillar väldigt mycket och är ett mångsidigt alternativ som fungerar extremt bra i soffan, även för djurhår som ofta är lite svårare att få upp. Nedan kommer vi att lista varför vi gillar modellen och de sakerna som vi tycker är viktigt att du som konsument har koll på! 

Det är ett mångsidigt alternativ: Modellen fungerar inte bara i soffan utan även på andra platser som i bilen, hundkorgen, på tjocka mattor och alla andra platser där en vanlig dammsugare är bristfällig. 

Väldigt bra städresultat: Det goda städresultatet är av två olika anledningar, det ena är såklart att man får en ordentlig motor med en bra mängd kraft. Men detta är något som flera modeller har, det som sticker ut lite mer är att man får med tre olika munstycken. Ett motoriserat munstycke som vi tycker är stjärnan i gänget då den gör det väldigt enkelt att få med sig just djurhår och andra former av tyngre damm som ofta samlas på just soffor. Du får även med ett munstycke som är för textil som är lite känsligare även om vi inte såg några problem med att använda det motoriserade alternativet. Sedan får du med ett munstycke till för hårda underlag. 

Bra filtersystem: Många lite mindre dammsugare av detta slaget har sämre filtersystem, men med Bissell får du ett högkvalitativt system i 3 steg som renar luften som går genom dammsugaren väldigt väl. Detta är extra fördelaktigt när man dammsugare soffor där mycket olika typer av partiklar ofta samlas. 

Det är en sladdlös modell: För att dammsugaren ska vara enkel och smidig att använda och gå att snabbt ta fram och plocka undan är den batteridriven. Det enda du behöver göra är att se till så att batteriet är fulladdat och sedan kan du dammsuga i 18 minuter vilket är fullt tillräckligt för att dammsuga soffan eller städa bilen om du skulle vilja använda Bissell till det.     

Slutsats

För soffor så tycker vi att detta är den bästa dammsugaren då den kan suga upp även de tyngre typerna av hår och damm, samt att du kan använda modellen till ganska mycket andra uppdrag i hemmet. Vi rekommenderar köp!

Severin Dammsugare För Soffan – Bästa köpet

Om du läst andra artiklar från oss så är chansen stor att du stött på Severin tidigare även om det inte är det mest kända märket på dammsugare. De letar sig nämligen in på många av våra listor genom att vara väldigt prisvärda och ge mycket värde för pengarna. Detta är inget undantag då man får de flesta funktioner som man får på Bissell, fast till ett lägre pris. Nedan kommer vi att lista det vi tycker är viktigt! 

Flera munstycken: Även med Severin får du med flera olika munstycken. Ett motoriserat munstycke som vi tycker fungerar väldigt bra för djurhår precis som Bissells alternativ, ett spaltmunstycke för trånga utrymmen, ett gummimunstycke som är designat för att suga upp vätska och en borste. 

Hanterar både vått och torrt: Modellen kan inte bara städa upp damm och smuts, utan den kan även suga upp vätska vilket inte alla modeller av denna typ kan. 

HEPA-filter: Filtersystemet i Severin är till och med lite bättre än på Bissell för här får man ett HEPA-filter vilket är den bästa typen av filter vilket gör att den är ett bra alternativ för allergiker. 

Bra körtid: Precis som de andra modellerna på listan så drivs den på batteri och det innebär såklart att körtiden är begränsad. Men Severin kan städa i hela 30 minuter i eco-mode och 20 minuter i power-mode. 

Så varför är det inte vår testvinnare? 

Så det låter som den perfekta modellen, så varför har den inte blivit vår testvinnare? Anledningen är att vi tycker att Bissell har snäppet vassare sugförmåga och kan få upp större och tyngre smuts från soffan. Men vi vill poängtera att Severin fortfarande städar väldigt bra och det är därför vi har satt den som det bästa köpet och är utan tvekan mest värde för pengarna. 

Slutsats

Här får du en dammsugare som har mycket utrustning, städar bra och presterar över sin prisklass. Därför tycker vi att Severin är det bästa köpet och är fullt tillräcklig för de flesta hem!

Electrolux Dammsugare För Soffan – Budgetalternativ

Vill du ha en dammsugare för soffan som städar helt okej och har ett lågt pris så är Electrolux modellen som vi tycker är det bästa alternativet just nu. För strax över 500 kr så tycker vi att man får mycket städförmåga för pengarna även här. Men den är inte lika vass som modellerna ovanför, men det kan man inte räkna med för detta priset. Så nedan kommer vi att lista skillnaden mot modellerna ovan. 

Inga munstycken: Här får du inte med några extra munstycken som underlättar städningen på olika underlag som du får med de dyrare alternativen. Med det sagt så kan modellen ändå suga upp vätska och har bra med sugkraft. Men på djurhår saknar vi det motoriserade munstycket man får med de andra modellerna. 

Kortare körtid: Som vi nämnde får man bra med kraft, men då man inte får hjälp av väldesignade munstycken så vägs det upp med hög motoreffekt vilket gör att batteritiden blir lidande och här får du 13 minuters körtid. Vilket kan jämföras med Bissells 18 minuter och Severins 20 till 30 beroende på inställning. 

Slutsats

Vi tycker inte att Electrolux är dålig på något sätt, speciellt inte om man ser till att den är lågt prissatt. Men den är inte lika vass som modellerna ovan när det kommer till lite tyngre smuts och damm. Vill man komma ner i pris så är detta ett bra alternativ där du får mycket dammsugare för pengarna. 


Hur testet är genomfört

Vi har testat en hel del dammsugare som passar in i denna artikel förut, men vi letade även upp ett gäng nya alternativ på Amazon. Införskaffade dammsugarna, testade dem och rekommenderade sedan de bästa alternativ för olika behov i denna artikel.

Du kanske även vill läsa om: Dammsugare för bilen