Nordvac Dammsugare Test 

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Nordvac är ett företag som verkar vara nytt på den svenska marknaden, men det stämmer inte enligt oss då produkten och deras hemsida ser ut att vara exakt samma som Hjemli, vilket är ett företag som inte längre finns kvar. Och det kommer inte som någon chock då betygen på företaget endast har 1,7 av 5 möjliga stjärnor, dessutom med sjunkande betyg för varje månad som gick på slutet.  Men vi har testat Nordvac H75 för att se om den lever upp till allt företaget lovar och har även letat upp ett par modeller som vi tycker är bättre alternativ. 

Nordvac H75 Test

Så konceptet bakom Nordvac H75 är samma som de hade med Hjemli, vilket är att tillverka en dammsugare med högkvalitativa delar som oftast återfinns på betydligt dyrare modeller, men genom att ta bort mellanhänder och istället sälja dem direkt till konsumenter ska man få ner priset. Det låter onekligen väldigt bra och nedan kommer vi att lista de delarna som sticker ut. 

X9-Motor: Man har satt i en motor som faktiskt levererar rätt bra med kraft och vi tycker nog att det är ganska mycket motor för pengarna då den är både kraftfull och känns modern att använda. Men det finns betydligt mer kraftfulla alternativ ute på marknaden. Du kan justera kraften i två olika lägen där eco-läget är 7000 pa sugkraft och på det högre läget så kan man få upp den till 10000 pa.   

En mångsidig dammsugare: Bara genom att vara en skaftdammsugare så blir det automatiskt lite mer mångsidig än många andra alternativ då man slipper sladden, den är påslös och man kan skruva av skaftet för att använda den som handdammsugare. Man får även med ett par olika munstycken där det ena är för hårda golv, medan det andra är för mattor. 

Batteri: Dammsugaren har fått ett ganska bra batteri som ger en körtid på 40 minuter i eco-läget, men det blir betydligt kortare om man ställer upp kraften på max. 

Hur Norvac Dammsugare Är Att Använda

Nordvac är smidig att använda tack vare utformningen och en låg vikt, men där tycker vi att det roliga tar slut då vi anser att den inte riktigt lever upp till vad tillverkaren utlovar. De säger att man ska få en premium dammsugare till ett lågt pris, men vi tycker att prissättningen inte ger något mervärde för pengarna och då är den ändå på rea just nu och är nedsatt till 2600kr istället för de 3800kr den vanligtvis kostar enligt hemsidan. Sugförmågan är tillräcklig för hårda golv, men på mattor, mjuka möbler eller vid tyngre smuts så tycker vi inte att kraften räcker till. 

Slutsats

Vi tycker att det finns bättre alternativ på marknaden som är billigare eller i ungefär samma prisklass och de kommer vi att lista nedan. Vi vill även lyfta att deras hemsida ser ganska oseriös ut då den är skriven på grammatiskt dålig svenska medan vissa delar är skrivet på Danska och när de var Hjemli så fick supporten extremt dålig kritik från köpare. Det kan du läsa mer om här.  

Nordvac – Bättre Alternativ 

Om du vill ha en mer prisvärd och bättre dammsugare så är detta segmentet för dig då vi hittat två alternativ som vi tycker är betydligt bättre köp. 

Prettycare – Billigare och bättre än Nordvac 

Prettycare är inte det mest kända märket på marknaden men här får man en riktigt bra dammsugare som är både billigare och bättre än Nordvac H75. Det är dessutom inte bara vi som tycker om dammsugaren utan det är en bästsäljare på Amazon som har 4,1 stjärnor av 5 möjliga över 11,000 betyg. Nedan kommer vi att lista de viktiga sakerna du får på dammsugaren! 

Mycket kraft: Detta är Prettycares billigaste modell, men trots detta får du en maximal sugkraft på hela 20,000 pa, vilket är dubbelt så mycket som på Nordvac H75. Den något högre kraften gör att man får lite mindre körtid, men man kan köra i upp till 30 minuter vilket räcker för de flesta hem. 

En justerbar dammsugare: Man kan justera in Prettycare på flera sätt, bland annat genom att skaftet är teleskop så att du kan ställa in den i en ergonomisk längd för dig att städa när du använder dammsugaren normalt. Men du kan även skruva av skaftet och använda den som handdammsugare. Samt att du får med ett extra borstmunstycke och ett spaltmunstycke. 

Funktioner som ofta finns på dyrare modeller: Vi tycker att detta är en av de modeller som har mest värde för pengarna på hela marknaden idag då man får en del funktioner som ofta bara finns på betydligt dyrare alternativ. Du får HEPA-filter i dammsugaren vilket gör att luften renas väldigt bra när det far genom dammsugaren, du får LED-lampor i munstycket för att man enkelt ska se vart man städat och om man missat något och munstycket roterar 270 grader för att man ska komma åt även på svåråtkomliga platser i hemmet. 

Slutsats

Vill man ha en billigare dammsugare som presterar som en dyrare modell så tycker vi att detta är det bästa alternativet på marknaden idag. Den är bättre än Nordvac och till ett betydligt lägre pris! 

Prettycare – Ett mer kraftfullt alternativ 

Det förra var Prettycares billigare alternativ, detta är deras dyrare och finare modell som kostar ungefär som en Nordvac h75 gör. Vi behöver inte skriva alla funktioner och utrustning man får med modellen då det är samma som med modellen ovan, utan det är egentligen 2 saker som skiljer. 

Mer kraft och körtid: Detta alternativ har fått en mer kraftfull motor och ett större batteri. Detta har resulterat i hela 33,000 pa om man kör på max kraft. Men man kan ställa in modellen på 25,000 och 15,000 pa med. På lägsta inställningen kan man dammsuga i hela 55 minuter och på max kraft i 15 minuter.  

Slutsats

Vi tycker att detta är ett bättre alternativ om man dammsuger mycket djurhår, lite grövre smuts och använder den som handdammsugare i bilen, för då behöver man den extra kraften för att få ett bra resultat. Om man inte har de behoven så klarar man sig med modellen ovan. 

Nordivac Dammsugare – Ännu ett företag i samma sfär?

Detta segment i artikeln är tillagt 30/9-23. 

Vi har hittat ännu ett företag som verkar sälja samma produkt som Hjemli och Nordvac då det finns väldigt många likheter med de första två. Denna dammsugare har vi inte testat personligen, men då förtaget har en recension på trustpilot.se där kunden skriver om negativa saker med företaget samt har gett dem en stjärna (se recensionen här). Och då vi testat vad vi tror är samma dammsugare tidigare i form av deras andra företag så finner vi inte någon mening med att göra det igen. 

Namnet har ändrats från Nordvac till Nordivac och många av samma komponenter verkar ha använts till dammsugaren, då man på hemsidan till exempel lyfter fram att den har “den senaste X9 motorn”. Även hemsidan är precis som på Nordvacs hemsida skriven på dålig Svenska och med inslag av Danska språket i rubriker. Detta får oss att tro att det är samma företag som ligger bakom Nordivac och Nordvac och vi skulle avstå även denna dammsugare och satsa på någon av de två Prettytech modellerna listade ovan i artikeln om man vill ha en dammsugare i denna prisklassen.

Vi har precis hittat ännu ett företag som verkar vara från dem och det kan du läsa mer om här: Pretty Tech Dammsugare


Hur testet är genomfört

Vi införskaffade de tre dammsugarna i testet och testade dem som vi brukar göra och sedan skrev vi vårt resultat i denna artikel. Vi hade dessutom testat en lång rad olika dammsugare av denna typen till andra artiklar som vi jämförde med dessa alternativ för att verkligen komma fram till de bästa alternativen i detta segmentet.

Du kanske villa läsa om: Dammsugare bäst i test