Hjemli h70 vs Dyson

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Om du som läsare har läst andra artiklar på vår site så har du säkert sett att vi ofta rekommenderar olika Dyson modeller högt upp på våra listor. Vi har sett att många letar efter en jämförelse av Hjemli H70 och hur den jämför sig mot Dysons modeller. Nedan hittar du recensioner av båda modellerna och en slutsats så att du kan skapa dig en uppfattning över vilken modell som passar bäst till dig!

Hjemli H70

Hjemli H70 har verkligen ganska mycket värde för pengarna! Man får en motor som är ganska kraftfull som trots det inte låter speciellt mycket. Sugkraften ligger på 10,000 Pa. Man får även med en hel del tillbehör som underlättar städningen för dig på olika underlag och på svåråtkomliga platser i hemmet. Kraften kommer från från det högpresterande X9-motorn som vi nästan blir lite förvånade över att man kan få för priset man betalar här. 

Mycket förmåga för pengarna

Hjemli har väldigt stor förmåga sett till vad man betalar. Dammbehållaren rymmet hela 1,3L vilket är mycket för en skaftdammsugare och körtiden är förhållandevis lång med sina 40 minuter på den lägre inställningen. Anledningen till att man fått ihop en dammsugare av så bra prestanda är att ett gäng danska ingenjörer gått ihop för att designa H70 och deras mål har varit att göra en dammsugare av hög klass genom att använda komponenter av hög kvalitet till ett lågt pris. 

Modellen är även som många andra av den typen en 2-i-1 modell som göra att du kan montera av skaftet och använda den som handdammsugare på mer svåråtkomliga platser i hemmet.

Slutsats Hjemli H70 

Hjemli presterar väldigt bra sett till sitt pris, men det är trots allt en väldigt billig skaftdammsugare och den har sina brister när det kommer till att städa upp hår, djurhår och grövre smuts. Är man ute efter en prisvärd dammsugare av denna typen att ha som komplement till en vanlig dammsugare som man kan ta fram vid snabba städjobb tycker vi det är en bra modell. 

Fördelar

 • Lågt pris
 • Låg ljudnivå 
 • Mycket tillbehör
 • Lätt vikt
 • Stor dammbehållare

 Nackdelar

 • Finns bara att köpa online
 • Slut i lager ganska ofta
 • Problem med tyngre smuts och hår

Dyson

Dysons dammsugare är dyrare än Hjemli om man bara jämför priset. Vi gillar Dysons modeller och har haft dem som testvinnare i flera tester vi gjort på denna siten. Då dyson har många  olika modeller i väldigt varierande prisklass så är det svårt att bara välja ut en att jämföra mot Hjemli H70, men vi tycker att V8 som kostar ungefär en tusenlapp mer är modellen som passar in bäst här. Vi du se en lista på alla de bästa skaftdammsugarna på marknaden kan du klicka här

Läs om Nordvac dammsugare här.

Dyson V8  

Dyson V8 Absolute är populär av flera skäl. Bland annat har den fått högsta betyg i väldigt många tester, bland annat från T3.com, Theguardian.com, Expertreviews.co.uk och Trustedreviews.com. Priset är ca en tusenlapp högre än Hjemli H70.  

Dyson V8 Batteritid

V8 har en en kraftfull motor som städar extremt bra för att vara en skaftdammsugare utan påse och sladd. Trots det är batteritiden hela 40 minuter vid normal sugkraft så om du inte har en väldigt stor bostad så hinner med stor marginal städa hela. 

Körfunktionen är även smart designad för att batteriet ska hålla längre, Dyson har löst det genom att man håller in knappen när man ska dammsuga och när man släpper så slutar maskinen gå vilket gör att du bara gör av med ström när du faktiskt dammsuger. Innan vi testade Dyson V8 tänkte vi att det skulle vara jobbigt, men vi ändrade oss väldigt snabbt efter bara en kort stunds användande då allt kändes mer effektivt. 

Många medföljande munstycken

Köper man en premium skaftdammsugare så får man självklart med flera munstycken som är designade för att hantera olika ytor. Du får med en Soft Roller som är för hårda golv, Direct Drive som är designad för mattor, Mini Motorised munstycke för möbler och trappor och en Combination Tool munstycke som är gjort för att fång upp det allra finaste av dammpartiklar. 

Tack vare sitt smidiga utförande och låga vikt på 2,61kg så får man verkligen användning för alla munstycken då det är lätt att komma åt både i hörn på golvet och högt upp så som på hyllor och möbler. 

Smart design

Dyson V8 är vad man kallar för 2-i-1 dammsugare då du kan ta av röret och vips så har du en handdammsugare som kommer åt inne i bokhyllor i samma produkt. Självklart har modellen HEPA-filter för att stoppa allergener från att ta sig genom dammsugaren, men den har även ett förfilter som gör att luften renas ännu bättre. Det filtret är tvättbart. 

Trots att motorn är kraftig så är modellen väldigt tyst när man använder den, vissa andra som testat modellen tycker att man knappt hör den. Riktigt så lågt tycker inte vi det är men sett till hur bra den städar så tycker vi den är bäst i klassen. 

Dammbehållaren rymmer 0,54L och när behållaren är full så tömmer du den väldigt smidigt. Detta var en av sakerna vi tyckte var väldigt bra med V8 då påslösa dammsugare ofta kan vara lite svåra att tömma utan att det ryker upp damm i luften. 

Slutsats Dyson V8 

Dyson V8 är en dammsugare som faktiskt kan ersätta en vanlig dammsugare i alla fall i mindre hem och vi tycker att det är en dammsugare som egentligen inte har några svagheter.  

Fördelar

 • Batteritid upp till 40 minuter
 • Låg vikt och smidig att använda
 • Två-i-en produkt så du snabbt kan göra om den till han handdammsugare
 • Flera medföljande munstycken för olika underlag
 • Två filter varav det ena HEPA

Nackdelar

Ärligt talat så hittar vi inga direkta nackdelar med V8 om det är en skaftdammsugare man är ute efter. Det är fortfarande ingen billig dammsugare men sett till vad man får tycker vi ändå att det är bra värde för pengarna. 

Du kanske vill läsa om: Pretty Tech Dammsugare

Hjemli H70 vs Dyson V8 Rekommendation 

Hjemli H70 är inte på något vis en dålig dammsugare, det finns en plats för den i vissa hem. Men vi skulle inte köpa den om man vill ha en dammsugare som kan ersätta din gamla och bara köra med den. Då skulle vi istället välja Dyson V8. Visst den kostar lite mer men den presterar minst lika bra eller bättre på i princip alla punkter och sett till prisskillnaden tycker vi att man får mer värde för pengarna med V8 trots att den är dyrare. 

Skulle man vara ute efter den absolut bästa modellen av denna typen skulle vi rekommendera Dyson V11 Absolute som du kan läsa mer om här! 


Hur testet är genomfört

Dyson modellerna har vi testat sedan innan och har haft med den i flera olika artiklar tidigare och hade all data vi behövde för att jämföra med Hjemli H70. Idén till artikeln kom efter att vi googlat runt och såg att “Hjemli H70 vs Dyson” fanns som relaterade sökningar på google men inte hade en artikel som besvarade frågan. Så vi införskaffade en H70 och testade den enligt vårt vanliga test där vi undersöker: 

 • Sugförmåga på både hårda golv och mattor
 • Om den klarar djurhår
 • Ljudnivå
 • Hur långt dammsugaren når
 • Hur lätt den rullar
 • Användarvänlighet 
 • Och jämför funktioner och kapacitet mot pris

Sedan hade vi all data för att göra denna jämförelsen.  

Gillade du denna aritkeln så gillar du kanske även ett test av Hjemli H55