Mattsopare – Bäst i test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Det kan vara svårt att hålla sina mattor rena och fina då de ofta är lite trixigare att få bort allt smuts och damm från. Men frukta inte, det finns en bra lösning på problemet. Nämligen mattsopare som är en produkt som har borstar som roterar när man kör mattsoparen över ytan man vill städa. Namnet antyder att de bara skulle vara för mattor, men de fungerar väldigt bra på golvet med. I denna artikeln kommer vi att presentera ett gäng grymma modeller för dig att välja på! 

Leifheit Regulus – Mattsopare bäst i test

Leifheit Regulus är en väldigt smidig mattsopare som passar bra för de flesta jobb och dessutom till ett väldigt lågt pris. Modellen behöver ingen elektricitet utan borstarna snurrar när du för Leifheit över ytan du tänkt städa. 

Grym städförmåga

Leifheit har levererat en mattsopare som verkligen städar väldigt bra och det är främst tack vare två olika saker. Det ena är att den har ett system med 3 roterande borstar som verkligen går ner i mattan och får med sig smutsen upp. Många av konkurrenterna har nöjt sig med två. Det andra är att man justera höjden på munstycket för att anpassa modellen efter hur tjock mattan man ska sopa är, detta gör att man får ett bra städresultat på både tunna och väldigt tjocka mattor där många andra modeller får problem. 

Slutsats

Leifheit blir vår testvinnare då den levererar en väldigt bra produkt till ett väldigt bra pris. Vi rekommenderar detta alternativet och säger köp!

Orion Mattsopare – Ett bra alternativ

För några tior mindre så får man Orion Mattsopare som vi tycker är ett bra alternativ som med levererar och en stor del av anledningen är att den på flera sätt är väldigt lik Leifheit. Även Orion har fått ett system med tre borstar som gör att uppsamlingen av damm och smuts blir väldigt effektiv och fungerar enligt oss väldigt bra. Den stora skillnaden är att man inte har samma möjlighet med denna modellen att ställa in höjden på munstycket vilket inte ger ett lika bra resultat på framförallt tjockare mattor. 

Slutsats

Vill man spara in några kronor så är Orion ett bra alternativ om man inte har några tjocka mattor hemma för det är där dess svaghet finns. 

Ikowt Uppladdningsbar Mattsopare – Motordrivet alternativ

Detta alternativet är uppladdningsbart vilket innebär att rullborstarna drivs av motorer för att göra städningen enklare för dig. Fördelen med detta är att man kan föra mattsoparen fram sakta och borstarna snurrar ändå i ett högt tempo så även vid lite tuffare städjobb så räcker det att köra över ytan en gång medans man kan få ta några gånger med de manuella alternativen. 

Men som helhet tycker vi inte att städresultatet blir bättre, men städningen går lite smidigare och snabbare.

Slutsats

Modellen är ett par hundralappar dyrare än vår testvinnare och det är upp till dig om du tycker det är värt det för att göra städningen aningen snabbare. 

Du kanske även är intresserad av: Pälsborttagare – Bäst i test

Bissell Mattsopare – Ställer in sig själv 

Om du läst våra andra artiklar har du säkert märkt att Bissell är ett märke som återkommer på våra listor och vi gillar deras produkter väldigt mycket så det kommer säkert inte som någon chock att de får vara med även här. Detta alternativet är ganska likt de första två på listan och fungerar på samma sätt med borstar som snurrar när du kör runt med mattsoparen, det vill säga att den inte har någon motor. 

Det som får Bissell att sticka ut är att den ställer in sig själv höjdmässigt beroende på hur tjock mattan man kör på är. Det gör att städresultatet blir bra oavsett vilken typ av matta du städar på. 

Slutsats 

Detta är en riktigt bra mattsopare som absolut är ett bra val och som bonus skänker Bissell några kronor för varje sålt exemplar för att ge hem åt hemlösa djur. 

Gidenfly – Handhållen mattsopare 

Detta är inte modellen för dig som ska städa stora matt täckta ytor, utan modellen lämpar sig för små snabba städjobb eller uppe på möbler som till exempel soffan i vardagsrummet. Anledningen är att detta är en mattsopare som är handhållen och hela produkten mäter 26 cm i längd. 

Trots detta så tycker vi att den fångar upp smuts ganska bra då Gidenfly lyckats packa in 2 rullborstar i modellen trots dess storlek. Men vi vill tillägga att den inte städar så bra som de lite större modellerna på mattor då detta är en mer “all-around” produkt för flera olika ytor. 

Slutsats 

Vill du kunna städa uppe på mattor och ha ett smidigt redskap att använda uppe på möbler så är detta modellen för dig! 

Du kanske även gillar: Mattrengörare – Bäst i test

Vanliga frågor om mattsopare

Som i de flesta av våra artiklar så har vi sammanställt lite olika frågor som brukar komma på tal om produkten vi recenserar. Så nedan listar vi vanliga frågor om mattsopare. 

Vad är en mattsopare? 

En mattsopare är ett städredskap som är designat för att främst städa mattor genom att produkten har borstar som snurrar och kommer ner på djupet i mattan för att verkligen få loss smuts och damm som samlats. Många modeller fungerar även bra på golv, men man bör läsa på så de verkligen är anpassade för ändamålet innan man köper om det är viktigt för en. 

Är en mattsopare bra? 

En mattsopare fungerar väldigt bra, men det är ingen produkt man måste ha i sitt hem. Det är en värdefull produkt om man har mycket mattor, eller mattor som ofta blir smutsiga av till exempel husdjur. Så det är lite dina förutsättningar och behov som avgör hur bra en mattsopare kommer vara för just dig. 

Vilken är den bästa mattsoparen? 

Vi tycker att det är Leifheit Regulus som är den bästa mattsoparen. Anledningen är att det är en modell som städar väldigt bra tack vare att den har tre borstar och goda möjligheter till justering, detta kombinerat med ett väldigt bra pris. En riktigt vinnare. 

Vad ska man tänka på innan man köper en mattsopare? 

Dina behov! Har du tillräckligt med mattor för att det ska vara en värd investering? Vill du ha en modell som även fungerar bra på golv? Eller vill du ha en modell som är eldriven? Tänk igenom vad som passar dig bäst och välj modell därefter. 

Vad är fördelarna med en mattsopare? 

Fördelarna med att ha en mattsopare är att man har ett städredskap i hemmet som är specifikt designat för att städa just mattor. Detta är fördelaktigt då mattor som du säkert redan märkt kan vara lite kluriga att hålla och få rena. 

Slutsats Mattsopare – Bäst i Test

Nu vet du allt du behöver veta om mattsopare och vilka de bästa modellerna är. Så nu är det bara för dig att välja den bästa modellen för just dig och slå till!


Hur testet är genomfört 

Vi gjorde som vi brukar göra för att skriva våra artiklar, nämligen att börja söka efter modeller på internet som verkade intressanta. Främst använde vi oss av amazon.se. 

Sedan införskaffade vi de modellerna och testade dem noggrant. Därefter valde vi ut de modellerna vi tyckte var bäst och skrev ihop denna artikeln för att du som kund ska kunna välja bland de bästa alternativen.  

Du kanske även är intresserad av: Mattschampo