Dammsugare för liten lägenhet – Bäst i test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Dammsugare finns för alla storlekar på boenden och ytor som behöver städas. Bor man i en liten lägenhet så kan man sluta leta för vi har letat fram ett grymt alternativ som städar bra, tar lite plats, är två produkter i en och har ett rimligt pris! Läs vidare för att se vilken modell vi rekommenderar. 

Severin HV7166 Dammsugare – Bästa dammsugaren för liten lägenhet

Severin är ett märke som är ganska okänt på den Svenska marknaden, men när Amazon.se gjorde intåg i Sverige så fick vi tillgång till ett gäng nya tillverkare och fler modeller än tidigare. Severin återfinns på många av våra listor och det är inte utan anledning då de levererar riktigt bra produkter för ett lågt pris.

Vad man får

Trots att detta är en dammsugare som inte är speciellt dyr, speciellt sett till att det är en skaftdammsugare så får man ganska mycket. Nedan listar vi de saker vi tycker är allra viktigast. 

Hög kvalitet: Vi blir förvånade varje gång vi testar dammsugare från Severin och över hur välfungerande och robusta deras dammsugare känns. Med denna modell har de även satt pengarna där munnen är och ger en garanti på motorn som varar i hela 10 år. Om inte det är ett kvitto på hög kvalitet så vet vi inte vad som är. 

Ordentlig motor och batteri: När det kommer till kraften har man inte snålat utan det sitter en motor som har en maxhastighet på hela 100,000 rpm vilket ger en sugförmåga på 23 kPa. Motorn drivs av ett batteri som ger en körtid på upp till hela 60 minuter på den lägre inställningen. Skruvar man upp styrkan så minskar körtiden en hel del men kommer vara fullt tillräcklig för en liten lägenhet. Man kan välja mellan tre olika lägen. 

Ett bra filter: När man dammsugare så renas luften som går genom dammsugare på mer än bara dammet man suger upp. Även mikroskopiska dammpartiklar och allergener fångas upp med Severin tack vare deras E12-filter. De säger att hela 99,95% av allt som går genom dammsugaren fångas upp. 

Väldesignat munstycke: Dammsugarmunstycket är genomtänkt designat och vi gillar att det är motoriserat. Det gör att man får extra bra resultat på mattor som annars kan vara lite svårare för många modeller. Dessutom sitter det en LED lampa på munstycket för att man tydligt ska se vart man städat och inte missar något damm.   

2 produkter i en: Med denna dammsugare så är den en skaftdammsugare när du städar som vanligt med den, men för att underlätta städning uppe på hyllor eller andra möbler så kan man enkelt skruva av skaftet och använda den som handdammsugare istället för att enklare komma åt. Då ser den ut som på bilden nedan.

Varför det är den bästa dammsugaren för en liten lägenhet

Då det är en skaftdammsugare så är den både påslös och sladdlös. Det innebär att du slipper köpa nya dammsugarpåsar och istället bara tömmer dammbehållaren när du dammsugit klart eller den blivit full. Att den är sladdlös är något vi tycker är helt kanon för du behöver aldrig fundera över strömuttag, ha en sladd som stör när du dammsugare och det blir helt enkelt en betydligt smidigare och snabbare städning när du slipper den. Detta är något som inte fungerar i för stora hem då batteritiden kan vara begränsande, men för dig som bor mindre är det inget problem utan du kommer utan problem att hinna dammsugare hela din bostad ett par gånger om innan batteriet är tomt! 

Dessutom är dammsugaren liten och tar väldigt lite plats vid förvaring när man inte använder dammsugaren vilket kan vara väldigt bra om man har begränsat med förvaringsutrymme. 

Hur den är att använda

Kortfattat så är den väldigt enkel och smidig att städa med. Till stor del har det med designen och typen av dammsugare det är då man som vi nämnde innan kommer åt väldigt bra på alla platser i lägenheten. Den starka motorn gör att den städar upp även lite tyngre smuts och damm på golv men även på lite tjockare mattor. Vi hittar inget alls att klaga på utan tycker att resultatet blir bra oavsett vad vi testar den på. 

Slutsats

Vi har valt ut denna dammsugaren då vi tycker att den är som skräddarsydd till en liten lägenhet. Skulle du vilja ha en dammsugare av den traditionella typen istället så rekommenderar vi att kolla in denna listan: Liten dammsugare – Bäst i test då flera av modellerna där passar in bra. 


Hur testet är genomfört

Vi har testat väldigt många dammsugare vid det här laget och hade redan rätt många alternativ i vår databas att välja på. Men vi såg Severin HV7166 på amazon.se och valde att testa den med och hittade den perfekta modellen för att skriva denna artikeln. 

Du kanske även vill läsa om: Alla de bästa dammsugarna