Dammsugare till kontor – Bäst i test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Är man på jakt efter en dammsugare som ska fungera bra på kontoret behöver man först tänka igenom vilka behov man har. Är det ett kontor där man har skor på sig hela dagen och därmed drar in mycket grövre smuts och skräp? Eller är det ett kontor där skorna åker av? Oavsett vilket så har vi ett alternativ för dig, och vi kommer att presentera två alternativ som är anpassade för de två olika scenarierna. 

Kärcher WD3 – Dammsugare till kontor 

Har man ett kontor där mycket av smutsen är lite större eller i stor kvantitet så är Kärcher WD3 ett väldigt bra alternativ som dessutom är prisvärt och har många funktioner som är användbara. Detta är en grovdammsugare så den är gjord för lite tuffare städjobb. 

Vad man får

Som vi nämnde så är detta en robust och välutrustad dammsugare för kontoret och nedan kommer vi att lyfta fram de viktiga sakerna. 

Hög kvalitet: Du känner säkert igen märket Kärcher som är ett märke de flesta stött på lite här och där. De är kända för sin höga kvalitet och väl fungerande produkter som ofta är inriktade på kommersiella syften.   

En stor dammsugare: För att vara en grovdammsugare är inte detta en speciellt stor modell, men jämför man med vanliga dammsugare är den betydligt större och mer kraftfull. Uppsamlingsbehållaren där smutsen samlas är på hela 17 liter så du kan dammsuga stora ytor innan den behöver tömmas. Motorn är på 1000 watt vilket gör att du kan dammsuga upp väldigt grov smuts och skräp utan problem. 

Ett mångsidigt alternativ: Modellen kan användas till mer än bara vanlig dammsugning. Den har dels blåsfunktion som gör att du kan blåsa bort löv eller andra typer av skräp runt entren och modellen tål vätska då det är en våt/torr dammsugare. 

Ordentligt filter: Filtret i Kärcher WD3 är av hög kvalitet och renar luften väldigt bra. Du behöver heller inte byta filter om du skiftar mellan våt och torrdammsugning då samma filter klarar av båda. När det blir slitet och behöver bytas så är ersättningsfilter billiga att köpa in. 

Tre olika munstycken att välja på: För effektiv städning har man tre olika alternativ när det kommer till munstycket man städar med. Det ena är att köra med bara slangen som ger ett rundat munstycke, men man får med ett smalare munstycke för att komma åt i trånga utrymmen samt ett vanligt golvmunstycke. 

Varför Kärcher WD3 är en bra dammsugare till kontoret

Vi gillar mångsidigheten med att ha denna typen av dammsugare tillgänglig på sin arbetsplats. Kontor är ofta platser där man har skor på sig så man drar in mer smuts än normalt och det kan vara mycket folk i omlopp vilket gör att man har nytta av den högre sugkraften och möjligheten att dammsuga blött eller blåsa rent. 

Slutsats

Vi gillar Kärcher WD3 då man får väldigt mycket dammsugare som klarar av alla typer av städjobb och till ett väldigt billigt pris jämfört mot vanliga dammsugare med samma kraft. 

AEG VX6 – Dammsugare till kontor

Vårt andra alternativ är även det en kraftfull dammsugare som fått en ordentlig motor som klarar av smuts av större karaktär. Detta är en traditionell dammsugare som inte är lika mångsidig som WD3 men passar väldigt bra i de flesta kontor. 

Vad man får 

Detta alternativet är precis som modellen ovan väldigt mycket dammsugare för pengarna, men inte riktigt så välutrustad. Nedan går vi igenom de viktiga sakerna man får med AEG VX6. 

Mycket sugkraft: För att vara en vanlig dammsugare får du ordentligt med kraft från AEG VX6 och det är till stor del tack vare den ordentliga motorn på 800 watt, vilket är ganska nära den övre gränsen på hur många watt en vanlig dammsugare får ha. Men företaget har även lagt ner tid på att optimera hur luften färdas genom dammsugaren för att öka kraften genom ett friare luftflöde. Resultaten är väldigt bra! 

Ett miljömedvetet val: De flesta arbetsplatser arbetar idag med miljö och hållbarhet. Där passar VX6 in bra då 60% av materialet dammsugaren är tillverkad av kommer från återvunna material för att spara på miljön. 

Ett prisvärt alternativ: AEG är inte ett speciellt känt märke när det kommer till dammsugare på den svenska marknaden. Fördelen med detta är att du får väldigt mycket dammsugare för pengarna då du inte betalar extra för att det står ett mer känt märke på dammsugaren. Och det är utan att tumma på kvaliteten som vi upplever som väldigt hög när vi testat dammsugaren. 

Ett smidigare alternativ: Jämfört med Kärcher som vi har överst i listan så är detta en liten dammsugare som är betydligt smidigare att plocka undan och förvara då den inte tar så mycket plats. Dammpåsen rymmer 3,5 liter och dammsugaren väger 6,5 kg. Så sett till vanliga dammsugare är det medelstorlek. 

Varför vi tycker att det är en bra dammsugare till kontor

Vi gillar användbarheten i att den är lite mindre utan att man tummar på kraft eller städförmåga. Till skillnad mot WD3 så kan denna dammsugaren bara dammsuga på traditionellt vis och inte suga upp vätska eller blåsa. Men den passar väldigt bra för kontor där man bara utför vanlig dammsugning och kraften gör att får ett väldigt bra resultat i städningen. 

Slutsats

Vill man ha en vanlig dammsugare med mycket kraft till kontoret så är AEG VX6 ett kanon alternativ och vi säger köp!

Black & Decker – Dammsugare till litet kontor

Om du bara vill dammsuga ett litet kontor där bara du huserar så har vi letat upp detta extremt prisvärda och smidiga alternativet från Black & Decker. Har du större ytor som ska dammsugas är inte detta modellen för dig utan då rekommenderar vi någon av modellerna ovan. Men fördelen med detta alternativet är att den är liten, lätt och kan användas både som skaftdammsugare och handdammsugare i samma produkt. 

Vad man får

Precis som med de andra modellerna kommer vi i detta segmentet att gå igenom vilka funktioner man får med dammsugaren.

En dammsugare för snabba städjobb: Om ytan du ska städa är väldigt liten, fördelaktigt bara ett rum som är ditt kontor så är Black & Decker ett grymt alternativ då den är liten och smidig. Den går snabbt att plocka fram och ställa undan igen. Till skillnad mot många andra skaftmodeller så har detta alternativet sladd vilket vi först tänkte var negativt men ändrade oss snabbt då man inte behöver hålla koll på att den ska vara uppladdad och låta den ligga framme och ta plats. Så man bara kör i kontakten och börjar dammsugare precis som med traditionella dammsugare.

Två produkter i en: Detta är en skaftdammsugare vilket innebär att det är ett munstycke, ett skaft och på toppen sitter motor och dammbehållare. Men man kan skruva av skaftet och använda dammsugaren som handdammsugare med för att lätt komma åt uppe på möbler eller andra svåråtkomliga platser. 

Påslös: Modellen har ingen dammsugarpåse utan har istället en dammbehållare där dammet samlas upp. Den tömmer du sedan ut i valfri soptunna när den börjar att bli full. 

Varför vi tycker att detta är en bra dammsugare för kontor

Vi vill vara tydliga med att vi inte tycker detta är en bra modell för alla kontor, men om man har ett litet med kanske bara ett eller två rum som man ska dammsuga relativt ofta så tycker vi att detta är det bästa alternativet. Anledningen är just smidigheten i användningen och hur snabbt man är igång med städningen. 

Slutsats

Detta är en bra dammsugare för kontor som är mindre men rekommenderar inte alternativet för större kontor. 

Att tänka på innan du väljer dammsugare till kontor

För att du ska bli nöjd så är det viktigt att tänka igenom ett par saker så att du får en modell som passar för dina behov på kontoret. Så vi har listat några punkter nedan. 

  1. Hur stort är kontoret? 

Detta är kanske den viktigaste frågan för att du behöver en dammsugare som klarar av att städa hela kontoret. Så tänk igenom hur många rum det är och läs vilken modell vi rekommenderar. 

  1. Hur trafikerat det är

Hur mycket folk som rör sig på kontoret kommer att spela ganska stor roll för hur ofta du kommer att behöva städa och hur smutsigt det blir. Välj en dammsugare som är anpassad för grövre städjobb om det är mycket människor i omlopp. 

  1. Om folk har skor på sig

Kontor där anställda bär skor kommer att bli betydligt smutsigare än de kontor där man tar av sig dem. Går man in med skorna så drar man även in betydligt mer smuts, damm och skräp vilket gör att din dammsugare måste klara av det uppdraget. 

  1. Om du vill ha fler funktioner 

Anledningen till att vi satte Kärcher modellen överst är att den är det mest mångsidiga alternativet. Du kan dammsuga som vanligt med den, men du kan även blåsa bort löv utanför entrén för att hålla den fin och dammsuga upp vätska om det skulle behövas. Välj den modell som har flest funktioner du har nytta av. 


Hur testet är genomfört 

Vår testvinnare hade vi testat sedan innan i flertalet artiklar och förstod direkt att det var det bästa alternativet av de grövre dammsugarna. AEG finns även med på en annan lista så vi hade redan en bra kandidat till vårt andra alternativ. Men Black & Decker hade vi inte testat sedan tidigare utan valde ut den på amazon.se för att testa och jämförde den sedan mot de andra skaftdammsugarna vi har i andra artiklar.