Golvskrapa – Bäst i test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Golvskrapor är händiga redskap att ha tillgängliga om man får blöta fläckar på golvet som man snabbt behöver torka upp eller om man vill ha en stående i badrummet för det ofta blir vatten på golvet. Oavsett anledning du har för att leta efter en golvskrapa så har vi listat modellen för just dig! Nedan finner du de bästa alternativen på marknaden. 

Tyroler heavy duty golvskrapa med skaft – Bästa golvskrapan – Duschskrapa bäst i test

Detta är som namnet antyder en väl tilltagen golvskrapa som kommer göra alla köpare nöjda då den är byggd till industriell standard med material av hög kvalitet och när vi får den i handen känns den minst sagt robust och av hög kvalitet.

Vad man får 

När man hör ordet golvskrapa så är kanske inte det första man tänker på att olika modeller skiljer sig speciellt mycket åt, och det stämmer till viss del men Tyroler har en del saker som sticker ut med deras golvskrapa. 

Skrapan är i silikon: Detta alternativet har gått ifrån gummi och använt sig av det mer slitstarka materialet silikon. Fördelarna är att silikonet inte skadas av vassa saker eller kanter på samma sätt som gummi. Dessutom håller det sig mjukt och följsamt under betydligt fler år så städförmågan kommer inte att försämras över tid som med en modell i gummi. 

Patenterad teknik: Tyroler har patenterat hur bladet är vinklat när man städar med det. Istället för att vara rakt så hålls det i en 45 gradig vinkel som gör att man får snabbare och bättre resultat när man använder golvskrapan. 

En mångsidig golvskrapa: Tack vare valen av material och designen så får man en golvskrapa som fungerar väldigt bra på en rad olika underlag. Självklart på kakel och klinkers men även underlag som betong, trägolv och glas. Tillverkaren säger att den kan användas utomhus även om det är något vi inte har testat.

Garanti: Tyroler är så säkra på att de tillverkat en produkt av hög kvalitet och att du kommer att tycka om den lika bra som dem att de ger en garanti på 2 år vilket inte är så vanligt när det kommer till golvskrapor. 

Slutsats

Vi tycker att detta är en solklar vinnare av vårt test för att hitta den bästa golvskrapan och rekommenderar köp! 

Tyroler golvskrapa i gummi – En stor golvskrapa

Även vårt andra alternativ kommer från Tyroler och vid en första anblick är det mycket som är likt, men det är ett par saker som gör att de skiljer sig åt och de går vi igenom nedan. 

En stor skrapa: På vår testvinnare är skrapan 42cm bred men detta alternativet har en skrapa som är hela 60 cm bred vilket gör att modellen passar personer som vill använda sin skrapa på större ytor. 

Gummi istället för silikon: Som vi skrev ovan så är silikon ett lite mer slitstarkt material och det vi föredrar om man vill ha det bästa och det som håller längst. Men vi måste säga att gummit på denna modellen är av väldigt hög kvalitet, känns slitstark och är 100% naturligt enligt tillverkaren. Och vid själva städresultatet märker vi ingen skillnad mer än att denna skrapan är större så man inte behöver ta lika många tag för att få det fint. 

Långt skaft: Detta är något även den första Tyroler modellen hade och det är ett långt skaft som mäter hela 140 cm. Det är i fyra delar som man enkelt skruvar ihop för att den ska få sin fulla längd. 

Slutsats

Om en stor skrapa är fördelaktigt för dina behov så rekommenderar vi detta alternativ då skrapan är nästan 50% större än den på testvinnaren. Är man inte i behov av storleken så rekommenderar vi fortfarande det första alternativet. 

Tendak golvskrapa – Budget golvskrapa

Vill man inte slanta upp så mycket på en golvskrapa så kan man sluta leta då vi har hittat modellen för dig. Det är en golvskrapa från ett märke som heter Tendak och vi tycker att den är bättre än vad man får betala för den. Nedan berättar vi varför. 

Långt skaft: Denna modellen har faktiskt längre skaft än modellerna ovan och Tendak mäter hela 150 cm i sin fulla längd. Skaftet kommer i fyra delar som man skruvar ihop för att den ska nå sin fulla längd. Det gör även att man kan skruva isär den igen för smidig förvaring om man inte använder den så ofta. Du behöver heller inte använda alla delar hela tiden utan kan justera längden efter dina behov. 

Inte bara för badrummet: Trots ett lågt pris kan modellen användas på andra underlag utan problem och den funkar bra även på fönster, vanliga golv och på lite tuffare platser som till exempel i garaget. 

En skrapa i skum: Då skrapan är i skum så är den inte lika slitstark som de två första modellerna på listan, men vi tycker att den är förvånansvärt bra på att suga åt sig vätska och är ett av de bästa alternativen vi testat för just detta. 

Roterande skaft: Skaftet går att lägga ner i olika riktningar i hela 180 grader vilket gör att det är väldigt lätt att komma åt under låga möbler med modellen och detta är en funktion som vi uppskattade väldigt mycket. 

Slutsats

Vill du ha en billigare golvskrapa som ändå levererar så är detta modellen för dig! Den är billig och vi tycker att den presterar betydligt bättre än sitt pris. 

Satxtv golvskrapa – Golvskrapa med teleskopskaft 

Detta är en golvskrapa i mellanprissegmentet och vi tycker att det är en modell som är mycket väl fungerande till ett bra pris. Precis som med de andra modellerna kommer vi nedan att gå igenom de sakerna vi tycker är viktigt med Satxtv. 

Teleskop: Precis som de andra modellerna har man med Statxtv möjligheten att justera längden på skaftet. Det som gör att den skiljer sig åt är att man inte behöver skruva med olika delar utan de har löst problemet genom att den teleskopfunktion så att man snabbt kan justera efter behag i tre olika steg. Max längd är 128 cm.   

Genomtänkt skrapa: Det är två saker vi verkligen gillar med skrapan. Det ena är att den är gjord i silikon vilket har fördelarna att vara mer stryktåligt samt att behålla form och följsamhet även efter flera års användning. Dessutom är skrapan formad i en svag U-form vilket gör att det man skrapar samlas upp bättre än med ett rakt alternativ. 

Roterar 180 grader: Precis som med budgetalternativet så roterar skrapan 180 grader i sidled vilket gör att man kan lägga skaftet så långt ner att det blir parallellt med golvet så man kommer åt under väldigt låga möbler. 

Slutsats

Vill man ha en modell där justeringen av skaftet ska vara så smidig som möjligt tycker vi att detta är modellen du ska köpa. Teleskopfunktionen funkar väldigt bra och gör det enkelt. 

Att tänka på innan du köper en golvskrapa

Precis som i de flesta av våra bäst i test listor så kommer vi att skriva ner några punkter för dig att tänka på innan du köper en ny golvskrapa. Det är för att du ska vara säker på att du gör ett bra val. 

Var du kommer att använda den

Ju mer utsatta platser du kommer använda din golvskrapa på, desto mer robust modell kommer du att behöva. Då tänker vi främst på materialet skrapan är gjord av och vi rekommenderar en i silikon om du tänkt använda den på platser där den kommer att slitas. 

Hur ofta du använder din golvskrapa

Denna punkten knyter samman lite med den ovan. Ju mer du kommer att använda din golvskrapa, ju mer kommer den att slitas och vill du att den ska hålla länge så är en modell av mer slitstarka material att föredra. 

Behov på skaftet

Dels tänker vi på längden av skaftet, men även möjligheten att justera längden. Vissa modeller kommer i flera delar som man kan skruva ihop på den längden man behagar, medan ett alternativ på listan har teleskop. 

Prisklass

Golvskrapor är egentligen inte något dyrt redskap att köpa och man kan få alla alternativen på listan för under 450 kr, men som alltid är priset en fråga man bör ha med i beräkningen. Och vi skulle säga att hur mycket man kommer använda produkten spelar in i hur mycket man bör lägga. 


Hur testet är genomfört

Vi testar normalt dammsugare men ibland tar vi oss an andra städredskap. Men vi har använt oss av samma metod för att hitta modellerna på listan. Vi började med att surfa runt på amazon.se för att hitta potentiella kandidater. 

Sedan införskaffade vi dem och testade dem. Resultatet sammanställdes sedan och vi valde ut de bästa modellerna för olika behov och publicerade i denna artikeln.