Snygg dammsugare – bäst i test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Dammsugare är något vi alla har i våra hem, vi måste hålla det rent och de flesta fokuserar på att köpa en modell som fungerar så bra som möjligt. I denna artikeln kommer vi att lista modeller som såklart städar bra, men även är snygga. 

Snyggaste dammsugarna på marknaden

Dyson V11 – Futuristiskt Designad Skaftdammsugare

Dyson modellerna är väldigt populära för de är långt fram teknikmässigt med många funktioner, städar väldigt bra och är kanske de modellerna flest personer söker på just nu. Det många glömmer är att de även är väldigt snygga om man gillar lite mer futuristisk design. V11 är inte deras billigaste variant men det är enligt oss den överlägset snyggaste. 

Användning

V11 har ett så kallat pistolgrepp som man håller i när man kör med den vilket är både skönt och sparsamt för batteriet. För dammsugaren suger bara så länge du håller in knappen, annars är den avstängd och gör därmed inte av med någon ström. Den har även en funktion som känner av vilket underlag du städar på och ställer själv in mängden kraft motorn kör med. Vi tyckte denna funktionen fungerade bra och på mattor så ökade kraften vilket gjorde att den klarade av att städa dem med bra resultat. Gillar man inte funktionen så kan man stänga av den och själv ställa in kraften. 

På toppen av dammsugaren sitter en snygg skärm som visar dig all information du kan behöva såsom batteritid, vilka inställningar du kör med osv. Du får även med ett flertal verktyg och munstycken som underlättar städning på olika platser och underlag. Totalt är det sju olika tillbehör.  

Slutsats Dyson V11 Absolute

Dysons modeller är fräckt designade allihop, vi tycker V11 sticker ut lite med extra allt. Vi har skrivit en artikel tidigare med alla Dysons bästa modeller och en djupare genomgång av V11 som du kan läsa här. 

AEG VX82-1-EKO – En snygg vanlig dammsugare med clean look

Om du läser denna artikeln och aldrig har hört talas om AEG innan så är du inte ensam, det är ett märke som är ganska okänt i Sverige men är man på jakt efter en snygg dammsugare så missar man något om man inte kollar på AEG VX82-1-ÖKO! Med sin stilrena design så tycker vi man får en väldigt “clean look” utan att tumma på varken prestanda och dessutom så är den den tystaste dammsugaren vi testat och har med den på vår lista här. 

Ett miljömedvetet val

Du kanske är som många andra och har miljön i åtanke när du köper en produkt och nu kan du ha det även med dammsugare. Mycket av dammsugaren är gjort av återvunnet material och detsamma gäller lådan den kommer i, dessutom går majoriteten av dammsugaren att återvinna när den blivit gammal nog att skrota.  

Tillbehör

 • Självklart så finns AEG VX82-1-ÖKO i lådan
 • Kombinationsborste: designad för både mjuka och hårda underlag. Dessutom har den en smart-funktion som känner av vad den städar på. 
 • Parkettborste: som är mjuk för känsliga trägolv
 • 3-i-1 verkyg: ett verktyg med utfällbart munstycke, dammborste och turbo borste i samma. 
 • Fäste för verktyget: så man kan fästa det på dammsugaren och alltid ha det lättåtkomligt
 • Dammsugarslangen
 • Dammsugarröret

Användning

Detta är en dammsugare som städar bra på hårda golv och helt okej på mattor. På hårda golv klarar den av alla tester vi ställer den inför med bravur, på tunnare mattor klarar den sig fint men på medel till tjocka mattor så föser den gärna en hel del smuts framför sig och för att få upp det måste man lyfta munstycket och placera det ovanpå smutsen. Nyckeln för bra städning var att använda rätt munstycke till rätt underlag. Det gäller även på djurhår som det klarar ganska bra med 3-i-1 munstycket. 

När man använder den och rullar runt den i hemmet är den smidig trots att den väger ganska mycket med sina 7,8 kg. Vikten gör dock att den inte är så kul att bära runt om man har fler våningar i sin bostad. 

Slutsats AEG VX82-1-ÖKO

AEG är kanske inte det mest kända märket på marknaden, men vill man ha en vanlig dammsugare och gillar en “clean look” så är det en modell vi verkligen rekommenderar då det är en modell som städar väldigt bra. Enda gången vi skulle välja bort den är om man har mycket tjockare mattor, då finns alternativ som städar dem bättre. Dessutom har den väldigt låg ljudnivå. 

Se fler modeller från AEG här: AEG Dammsugare Test

Nilfisk Elite RCL14E08A2 – Dammsugare i snygg röd färg

Många dammsugare är i samma gamla tråkiga designer och färger men Nilfisk Elite RCL14E08A2 har en fräck design och  kommer i en väldigt läcker röd färg som sticker ut. Gillar man färg så kommer man tycka att detta är en snygg dammsugare!  Men det är inte bara utseendet som sticker ut utan även genom att vara en kraftfull modell som är kategoriserad A på hårda golv och B på mattor trots att  den har energiklass A++. Motoreffekten är listad till 450 watt. 

Funktioner

Nilsfisk är kanske mest kända för att tillverka dammsugare för industrin så kanske är det ingen överraskning att de satt i ett filter av högsta klass i form av HEPA-14 som renar luften väldigt bra på allergener och mikropartiklar. Man har inte bara tänk på hälsan genom att förbättra luftkvaliteten utan även genom att göra modellen ergonomisk genom att utrusta den med ett teleskoprör så du kan justera den efter hur lång du själv är. Dessutom sitter knapparna lättåtkomligt på handtaget så du slipper böja dig i onödan. 

Användning

Vi tycker de ergonomiska bitarna är väldigt viktiga och något många glömmer när de tittar på en ny dammsugare så bara där har Nilfisk gjort oss till fans av RCL14E08A2 (inte av namnet dock). Arbetsradien är bra med 11,2 meter och dammbehållaren rymmer 3,2 liter så modellen passar bra även till lite större hem. 

När vi städar med den presterar den väldigt bra, på hårda golv klarar den allt vi ställer den inför och på mattor gör den med ett bra jobb. Det är bara på de tjockare mattorna den inte får med sig allt, men det är och andra sidan väldigt få dammsugare som presterar bra där- 

Slutsats

Nilfisk Elite RCL14E08A2 är en kvalitetsdammsugare som inte bara kvalar in på vår lista över de snyggaste dammsugarna utan även även städar väldigt bra. Den passar för de flesta hem, stora som små och tack vare det robusta filtret så passar den även för personer som har allergier. 

Electrolux Pure Q9 2-i-1- Prisvärd och snygg dammsugare från Electrolux 

Electrolux Pure Q9 har ett lite udda utseende, men efter att ha sett den i verkligheten så blev vi sålda på den! Vi tycker den är både fräck och elegant på samma gång och är en modell vi gärna har stående framme i vårt hem. Dessutom är det en lite billigare skaftdammsugare som dessutom kan agera handdammsugare tack vare att det är en 2-i-1 modell.  

Användning

Vi tycker att Pure Q9 osar kvalitet och är väldigt stadig när vi får den i handen. Till den får man med dammborste, teleskopmunstycke och ett fogmunstycke för att underlätta städning på olika underlag. Motorn och dammbehållaren sitter lågt i dammsugaren vilket ökar på stabiliteten ännu mer när man städar med den. Den är så välbalanserad att den kan placeras själv på golvet utan att den trillar. Däremot tycker vi inte den kan ersätta en vanlig dammsugare i större hem, den har en mindre dammbehållare på 0,3 l  och är inte den mest kraftfulla modellen så den passar för mindre bostäder.  

Då det är en något mindre modell så är den väldigt smidig när man använder den och man har lätt att komma åt på alla ställen i hemmet, körtiden är på goda 55 minuter(på låg kraftinställning) och när batteriet är tomt laddar du enkelt upp den igen.  

Slutsats Electrolux Pure Q9

För mindre bostäder är detta en kanonprodukt om man vill ha en snygg dammsugare med en design som sticker ut. Dessutom har den ett ganska lågt pris, hög kvalitet, bra städresultat och som bonus så kan du dela den och använda den som handdammsugare med vilket är smidigt när man ska städa hyllor eller andra ytor där det annars kan vara svårt att komma åt. 

Roborock S5 Max – En snygg robotdammsugare i två färger

Roborock S5 Max är en väldigt snygg och stilren robotdammsugare som vi dessutom har som testvinnare i vår artikel: robotdammsugare – bäst i test. Modellen kommer i både svart och vitt så det finns en färg som passar i varje hem. Själva tycker vi den svarta är grymt snygg. 

Anvädnning 

Vi gillar simpelheten i användningen av Roborock. Det är lätt att komma igång och när dammsugaren kört ett par varv i ditt boende har den gjort en karta och räknar sedan ut hur den ska städa mest effektivt både gällande städresultat men även tidsmässigt. 

Sedan kan du styra den genom appen där du kan ställa in hur ofta den ska städa, om den ska städa extra i något rum eller kan du dela av rummen elektroniskt så den städar mer eller mindre på vissa platser. Just denna funktionen är väldigt smidig, med vissa andra modeller måste man lägga ut sladdar så robotdammsugaren vet var gränserna går, med denna modellen kan du göra det elektroniskt genom appen.  

När det kommer till städresultatet så presterar den över sin prisklass och är både effektiv och lämnar den rent och snyggt. Men som med alla robotdammsugare får man kanske ta lite själv i snäva hörnor eller under låga möbler där den inte kommer in. 

Slutsats

Om man är ute efter en snygg dammsugare som sköter det mesta av städningen åt dig så är detta modellen för dig. Du har två färger att välja mellan på detta snygga alternativ. Vi gillade modellen så mycket att den fick en egen artikel som du kan läsa här. Där går vi igenom den väldigt noggrant så du får en total inblick i produkten. 

Att tänka på innan man köper en snygg dammsugare

Innan man köper en produkt så ska man självklart inte glömma att tänka igenom lite saker så man köper en dammsugare som passar för dina behov. Nedan har vi listat de tre viktigaste punkterna. 

 1. Att man inte försakar något

Även om man tycker att det viktigaste är att produkten man köper är snygg så får man inte försaka andra saker! Det är trots allt ett redskap för att städa och inte bara en prydnad. Som tur är för dig så är alla modellerna på denna listan inte bara utvalda för att de är snygga utan de städar väldigt bra med! 

 1. Att man köper en modell som fyller ens behov

När det kommer till dammsugare är det viktigt att man köper en modell som är bra på just de saker man själv har som behov i hemmet. Har man mycket mattor så behöver man en dammsugare som är bra på just mattor även om man köper en modell som är snygg. Eller om man har ett stort boende så vill man kanske ha en modell med längre sladd eller större dammbehållare. 

 1. Om man har djur

Är man djurägare så ställer det högre krav på dammsugarens kraft. Djurhår är tyngre än vanligt damm och alla dammsugare är inte lika bra på djurhår, så ha det i åtanke innan du köper en snygg dammsugare. 

Slutsats snygg dammsugare

Vi tycker alla det är roligt om produkterna vi köper inte bara är bra och välfungerande utan även är snygga när vi använder dem. Alla modellerna på denna listan är dammsugare som presterat bra när vi testat dem och vi har valt ut just dessa modellerna för att de även är snygga, har lite mer unik design och finns i fräcka färger. 


Hur testet är genomfört

Alla modellerna är testade av oss till andra artiklar och vi har gått igenom modeller vi testat som fått bra betyg och sedan valt ut de vi tycker är snyggast till denna artikeln. Självklart är de testade enligt vårt vanliga test: 

 • Sugförmåga på både hårda golv och mattor
 • Om den klarar djurhår
 • Ljudnivå
 • Hur långt dammsugaren når
 • Hur lätt den rullar
 • Användarvänlighet 
 • Och jämför funktioner och kapacitet mot pris