Samsung Jet 90 vs Dyson V11 – Vilken modell är bäst

Dyson V11 och Samsung Jet 90 sida vid sida

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Både Samsung Jet 90 och Dyson V11 finns med på andra listor över bästa dammsugarna på vår sajt, men vilken av dem är egentligen bäst av dessa två premiumdammsugare. Vi har ställt dem mot varandra och testat dem på allt så att du får veta vilken modell du ska köpa! 

Samsung Jet 90 vs Dyson V11  

 Jämförelse av städförmåga

Innan vi hade testat någon av modellerna hade vi väldigt höga förväntningar då de är riktiga premiumdammsugare med en ordentlig prislapp. 

Så hur presterade de? 

För att ta reda på det så testade vi dem i ett test i tre delar. 

 • Städresultat —hur bra de städade på olika underlag vid olika typer av damm och smuts
 • Motorkraft — hur starkt de suger
 • Körtid — hur länge batteriet håller innan man behöver ladda dem

Städresultat

                    Samsung Jet 90 – Dyson V11

Hårda golv:     100%                     99%

Tunna mattor:  97%                      100%

Tjocka mattor: 97%                      99%

Resultat: När vi sammanställer resultaten så har Samsung Jet 90 ett städresultat på 98% och Dyson V11 99% vilket är extremt bra för båda modellerna och en procents skillnad är egentligen inte märkbart för dig som användare om man inte har mycket tjocka mattor där Dyson är marginellt vassare. 

Sugkraft

Detta är två skaftdammsugare med motorer som är olika i designen, men båda har ordentligt med kraft. Nedan har vi listat kraften i AW (air watt). 

Samsung jet 90: 200 AW

Dyson V11: 185 AW

Jet 90 har lite mer kraft än sin motståndare vilket förvånade lite då Dyson presterade bättre på mattor vilket är där mer kraft oftast kommer till användning. 

Körtid

Kör tiderna mellan Jet 90 och V11 varierar lite och vi märkte även att körtiden varierade från vad tillverkarna själva angivit. Så körtid i denna artikeln är vad vi själva mätt upp.  

Båda modellerna har tre olika effektlägen, låg, medium och hög på Jet 90, Eco, Auto och Boost på Dyson V11. 

Jet 90 körtid

Låg: 43,30 min

Medium: 24 min

Hög: 10 min 

Listad tid från samsung: upp till 60 minuter. 

Dyson V11 Körtid

Eco: 82,45 min

Auto: 47:40 min

Boost: 7,30 min

Listad tid från Dyson: Upp till 60 minuter

Slutsats: Dyson V11 vinner i denna kategorin då det skiljer ganska lite på starkaste inställningen (även om Samsung var snäppet vassare här) med V11 dominerade på de lägre inställningarna. 

Du kanske även är intresserad av: Samsung Jet 75

Design

Jet 90 och V11 känns väldigt lika i sin helhet, båda känns robusta och det är många funktioner som de båda har: 

 • Multi-underlag munstycke
 • Medföljande städredskap som man lätt klickar på
 • Förlängningsrör
 • Dammbehållare i snarlik storlek
 • 3 kraftlägen
 • Tvättbart filter
 • “Click-in” batteri
 • Städförmåga bra nog att ersätta en vanlig dammsugare
 • Båda är 2-i-1 modeller vilket innebär att skaftet kan monteras av och då kan den användas som handdammsugare med. 

Skillnaderna mellan dem är fyra saker: 

 1. Digital skärm
 2. Alternativa munstycken
 3. Kraft
 4. Körtid

1. Digital skärm

V11 har en skärm på toppen av dammsugarhuvudet. På skärmen ser man snabbt vilka inställningar på kör på just nu, batteritid som är kvar och all annan viktig information. 

Jet 90 saknar skärm och vi tycker att det är en väldigt smidig funktion att ha. 

2. Munstycken

Jet 90 kommer med två olika munstycken, ett för hårda golv och ett för multi-munstycke som funkar på flera olika underlag. 

V11 kommer bara med ett munstycke som då är är multi-typen. Det finns fler munstycken som passar, men de får man i så fall köpa till. 

Detta gäller munstycken som är designade för golv, båda modellerna kommer med tillbehör och munstycken som underlättar när man dammsuger andra ytor och det har listat längre ner i artikeln. 

3. Kraft

Skrev om det lite högre upp och Samsung har lite mer kraft enligt specifikationen (200 AW vs 185 AW) men när det kommer till faktiska städresultat så verkar det inte påverka städförmågan till Jet 90s fördel. 

4. Körtid

Enligt tillverkarna ska de båda ha en körtid på upp till 60 minuter, men när vi jämförde så kunde man köra med Dyson klart längre på låg och medel inställningarna medans Jet 90 var marginellt bättre på den högsta styrkan. 

Samsung har en traditionell av/på knapp medans Dyson har en knapp som man måste hålla inne för att den ska suga, som en avtryckare. Innan vi testade trodde vi det skulle vara till V11as nackdel, men vi blev positivt överraskade och tyckte det var både smidigt och bra för att förlänga körtiden då man inte slösar ström när man inte aktivt städar. 

Längd och vikt

Dyson mäter 128,6 cm medans Samsung Jet 90 har teleskoprör så längden går att justera mellan 93 och 113 cm. När det kommer till vikten så är skillnaden väldigt liten där Jet 90 väger precis under 3 kg medans Dyson väger in precis över 3 kg, så som användare så är skillnaden så lite att man inte kommer märka det. 

Vad kommer till dammsugarna

Då båda är lyxiga dammsugare så kommer de med ganska mycket tillbehör vilket vi listat nedan. 

Samsung Jet 90 

Samsung Jet 90 alla delar

 • Själva dammsugaren
 • Teleskoprör
 • Turbo-munstycke
 • “soft action” munstycke
 • Spaltverktyg
 • Motoriserat munstycke
 • Pivotverktyg
 • Klick-in batteri
 • Laddare
 • Förvaringsställning
 • Manual

Dyson V11

Dyson V11 alla delar
 • Själva dammsugaren
 • Skaft (inte teleskop)
 • High Torque 1,0 munstycke
 • Spaltverktyg
 • Motoriserat munstycke
 • Kombinationsvertyg
 • Mjuk dammborste
 • Hårdare borste
 • Klick-in batteri
 • Laddare
 • Vägg stativ
 • Manual

Slutsats: När det kommer till medföljande utrustning då drar Jet 90 det längsta strået, men på denna punkten är det mycket som är individuellt och att man väljer den modell som har de verktygen som passar bäst för dig som kund. Och båda modellerna är mycket välutrustade. 

Användarvänlighet

När man packar upp båda modellerna och ska sätta ihop dem så är skillnaden väldigt liten, båda är väldigt enkla och man är snabbt igång med dammsugningen. När man kör med dem så känns båda robusta och ändå är de smidiga och det märks att vi testat två av de bästa modellerna på marknaden när vi kör med dem. 

Samsung har dock 2 medföljande batterier som gör att man bara kan byta batteri om det ena tar slut, ska man städa tjocka mattor och köra på högsta kraft så kan detta vara ganska fördelaktigt då körtiden blir väldigt kort då. 

När det kommer till underhållet så är de väldigt lika även här bortsett från att Dyson visar på skärmen om man behöver göra något, mends på Jet 90 behöver man själv ha koll. Det enda sakerna man behöver sköta om är att: 

 • Tömma dambehållaren
 • Tvätta filtret regelbundet (ca en gång per 4-8v beroende på hur mycket man städar) 
 • Ladda batterierna
 • Ta bort damm eller hår från rullborsten

Att tömma dammbehållaren är lite enklare på V11 då man kan göra det med en hand, medans man behöver använda båda händerna på Jet 90. 

Specifikationer

SpecsSamsung Jet 90Dyson V11
TypSkaftdammsugareSkaftdammsugare
TillverkareSamsungDyson
ModellJet 90V11
Längd44.7″50.6″
Bredd9.8″9.8″
Djup8.5″10.3″
Vikt2,812 kg3,03 kg
GolvtypAlla typer (inomhus)Alla typer (inomhus)
Dammbehållare0.8 L0.77 L
Klick-in BatteriJaJa
KörtidUpp till 60 minUpp till 60 min
SladdlösJaJa
PåslösJaJa
ReturVarierar per handlareVarierar per handlare
Garanti1 år2 år
PrisSe prisSe pris
Specifikationer Samsung Jet 90 vs Dyson V11

 Vilken modell ska du köpa? 

Så efter vår djupdykning i båda modellerna undrar du såklart vilken modell du ska köpa och det är svårt att ge ett svar där en modell verkligen är bättre. Båda modellerna har presterad väldigt bra och de är väldigt lika varandra i hur de presterar och vad man får för pengarna. Båda är dessutom skaftdammsugare som utan tvekan kan ersätta en vanlig dammsugare. Så nedan har vi rekommenderat modellerna efter olika behov så du kan köpa den som passar dig bäst! 

Vem ska köpa en Samsung Jet 90

Personer som vill ha ett munstycke med mjuk roller: Om du har mycket hårda golv eller trägolv så är munstycket med mjuk roller ett väldigt användbart tillbehör. Man kan köpa till ett sådant munstycke till Dyson med med Samsung ingår det. 

Vill ha två batterier: Man får med ett batteri till Jet 90, men man kan köpa till ett extra om man vill vilket vi tycker är smidigt att ha, speciellt om man städar stora ytor. Dessutom kan man ladda dubbla batterier i laddaren man får med. 

Bra prestanda på alla underlag: När det kommer till städförmågan så finns det inget att klaga på när det kommer till Jet 90, den hanterar alla underlag bra och fick ett totalt resultat på 98% i vårt test. 

Vem ska köpa Dyson V11? 

Personer som vill ha display: Medans Samsung saknar display har Dyson en som är väldigt smidigt placerad och presenterar all viktig information för dig. 

Om du vill ha ett grymt städresultat: Samsung presterade bra på allt, Dyson är lika bra men är lite bättre på tjockare mattor så om du har tjockare mattor eller städresultatet är det viktigaste så är Dyson ett strå vassare även om skillnaden inte är stor.

Du inte behöver ett mjukt städhuvud: Vi tycker det är lite synd att V11an inte kommer med ett mjukt alternativ för hårdgolv. Men med det sagt så var städresultatet ändå perfekt även där så det påverkade inte nämnvärt. 

Slutsats Samsung Jet 90 vs Dyson V11 

Oavsett vilken modell du väljer så får du en dammsugare som är en av de bästa på marknaden och båda är väldigt bra alternativ om man är på jakt efter en skaftdammsugare som kan ersätta din vanliga dammsugare. 


Hur testet är genomfört

Vi hade testat båda modellerna i vårat test över de bästa skaftdammsugarna som är länkat nedan. I den artikeln hade vi inte plats att skriva så mycket om varje modell som här när vi jämför två modeller istället för att göra en topplista. Så vi har använt testresultaten där ifrån men publicerat all fakta vi fick fram.

Vi har testat fler skaftdammsugare och du kan se testet genom att klicka här.