Samsung Jet 75 – Test 

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Samsungs Jet modeller har blivit väldigt populära alternativ för de som är ute efter en skaftdammsugare av hög kvalitet som städar väldigt bra. Vi har tidigare jämfört Dyson V11 mot Samsung Jet 90 på denna siten. Jet 90 är Samsungs toppmodell men vi tycker att det finns ett mer prisvärt alternativ i Samsung Jet 75 som betydligt billigare men ändå presterar  väldigt bra. I denna artikeln kommer vi att gå igenom allt viktigt med dammsugaren! 

Samsung Jet 75 

Så till att börja med, vad är Samsung Jet 75 för typ av dammsugare? Det är en dammsugare av typen skaftdammsugare. Det innebär att den är sladdlös och istället drivs av batterier, den använder sig inte av dammsugarpåse utan istället finns en dammbehållare där dammet samlas upp som man sedan smidigt tömmer ut på lämplig plats. Fördelen med denna typen av dammsugare är att de är smidigare att komma åt med, tar mindre plats när man förvarar dem och överlag är smidigare i själva användningen. 

På nedsidan är de lite dyrare än traditionella dammsugare som har motsvarande städförmåga.  

Viktig utrustning på Samsung Jet 75

Även om detta inte är Samsungs toppmodell prismässigt så har den mycket utrustning och god städförmåga. Vi vill tillägga att det kan variera lite mellan de olika modeller av Jet 75, då det finns flera att välja på. Vi kommer nedan att gå igenom det viktiga som finns på alla modellerna och sedan gå lite djupare på varje alternativ längre ner i artikeln. 

Lång körtid: Den vanligaste frågetecknet som finns när man ska köpa en batteridriven dammsugare är hur länge man kan städa innan batterierna tar slut. Samsung Jet 75 har hela 60 minuters körtid på standardinställning vilket är ett av de längsta av alla modeller av denna typen vi testat. Dessutom får man med ett extra batteri som man snabbt kan byta ut och fortsätta städa så man får hela två timmars körtid och mer än så behöver man verkligen inte i ett vanligt hem.  

Gediget filtersystem: De flesta dammsugare har idag ganska bra filter och då Jet 75 är en lite finare dammsugare så är det kanske inte förvånande att den fått ett extra bra system för att rena luften. Den har nämligen fått ett HEPA filter som renar luften på 99,9999% av alla partiklar som går genom dammsugare så den gör verkligen sitt jobb bra här. Anledningen att Jet 75 är så effektiv är att filtersystemet är i hela 5 steg. 

En mängd olika munstycken: Precis som andra finare dammsugare så får man med ett gäng olika munstycken för att städa olika underlag och ytor. Så det är en dammsugare som man kan använda i hela hemmet utan att man behöver ha flera olika dammsugare för olika uppgifter i hemmet.

Bra motorkapacitet: Det finns ingen brist på sugkraft från Samsung Jet 75 utan man får en dammsugare som klarar av att städa upp allt vi ställer den inför. Det gäller även tyngre smuts som kattsand eller djurhår. Det är tack vare en ganska stark motor men kanske ännu mer för att Samsung jobbat hårt med att optimera luftflödet genom dammsugaren. Detta har gjort att man får mycket kraft men ändå lång körtid. 

Rengöringsstation: Ett problem som vissa dammsugare som har dammbehållare har är själva tömningsmomentet där man riskerar spill. Samsung har löst detta genom att inkludera en rengöringsstation som löser tömningen åt dig på ett smidigt sätt utan att man riskerar att spilla.

Snygg design: Det låter kanske konstigt att vi sätter denna punkten under utrustning, men vi tycker ändå att det är en väsentlig del av produkten vi testat. Designen på Jet 75 är ganska clean och diskret jämfört med många andra skaftdammsugare som finns på marknaden idag. Den är simpel i grå och svart med en genomskinlig dammbehållare. 

De olika Samsung Jet 75 alternativen

Okej, så här kan det bli lite förvirrande med vad som är skillnaden mellan de olika modellerna. Så vi har gjort det enkelt och kommer kort gå igenom skillnaden och sedan säga vilken modell vi rekommenderar lite längre ner i artikeln. 

De olika alternativen  

Samsung Jet 75 Complete+ 

Samsung Jet 75 Easy

Samsung Jet 75 Pet

Samsung Jet 75 Pet Extra

Det som skiljer de olika modellerna åt är att man får något mer munstycke med vissa modeller, något mindre med andra modeller och det skiljer lite på den maximala kraften och körtiden. Men skillnaderna är enligt oss inte så stora att det är värt att ta den ena över den andra på grund av bara det och därför har vi valt ut den modellen vi anser är det bästa alternativet. 

Samsung Jet 75 Complete+ – Den bästa Samsung Jet 75

Enligt oss är Samsung Jet 75 Complete+ det bästa alternativet av de fyra modellerna ovan. Den städar väldigt bra, har lång körtid, den fixar djurhår så animal modellerna blir överflödiga som alternativ och med Easy får man inte en dammsugare som är bättre trots att priset är betydligt högre. 

Hur Samsung Jet 75 Complete+ är att använda

Vi gillar verkligen modellen och tycker den är en superenkel dammsugare för alla städuppdrag. Då den är av skaftmodell tar man snabbt fram den för små jobb när man råkat ösa ut något på golvet och behöver städa upp det direkt. För att städa hela hemmet så får man två gånger 60 minuters körtid vilket räcker väldigt väl för alla hem. 

Då man slipper sladden så kommer man åt enkelt på alla platser i hemmet utan att behöva byta kontakter hela tiden oavsett hur stora ytor du städar. Dammbehållaren är på 0,8 liter vilket är ganska mycket för en skaftdammsugare.

Själva dammsugningen går väldigt bra och man får med sig allt damm och skräp redan på första körningen även när det är djurhår eller kattsand. Den klarar även av mattor väldigt bra där den gör rent utom på de tjockaste av mattor, men där har de flesta dammsugare av denna typen problem så det är inget vi tycker är det minsta konstigt. Snarare blev vi förvånade över att den klarade mattor så bra trots att det inte är Samsungs “top of the line” modell. 

Slutsats

Vi rekommenderar Samsung Jet 75 och tycker egentligen att alla alternativen vi listade ovan är bra, men rekommenderar Complete+ då man får mest dammsugare för pengarna med den modellen. Detta är en något dyrare dammsugare men vi tycker absolut att det ändå är bra värde då den presterar väldigt bra och har lång körtid samt ett extra batteri. 


Hur testet är genomfört 

Vi söker alltid efter modeller som är populära och då hittade vi Samsung Jet 75. Därefter införskaffade vi dammsugaren och testade den för att få all information vi behövde för att skriva ihop denna artikeln.  

Du kanske även är intresserad av: Dyson Dammsugare