Dyr dammsugare – Bäst i test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

När folk tänker på dyra dammsugare så händer det att att modeller som kostar 30 till 40000 kr kommer på tal. Det är oftast Kirby dammsugare som säljs dörr till dörr. Vi tycker att det räcker och är smidigare att ha en vanlig dammsugare, och för betydligt mindre pengar så får man en lyxmodell som hanterar alla uppdrag som kan finnas i hemmet. Så i denna artikeln listar vi de bästa dyra dammsugarna! 

Dyson V15 Absolute – Bästa dyra dammsugare 

Jämfört med en centraldammsugare så får den anses billig, men jämfört med vanliga dammsugare så är den ganska dyr, men man får ändå mycket för pengarna med denna modellen. Vi älskar Dysons dammsugare då de både är fräcka och städar väldigt bra i alla tester vi genomfört. Vi har en hel artikel dedikerad till dem här.

En dammsugare med mycket kraft 

När det kommer till kraften har det inte snålats och denna nya modell har fått betydligt mer kraft än sin föregångare tack vare en större motor och ett batteri som biffats till. Trots en sugkraft på 240 Air Watt så får man en körtid på över 65 minuter om man städar med standard läget. Vi tycker att det räcker för det mesta utom på mattor där man kan skruva upp effekten lite för bästa resultat. 

Design

Då detta är en skaftdammsugare så är den smidig att använda och som vanligt drivs den av batteri istället för strömsladd och man behöver ingen dammsugarpåse. Istället tömmer man bara dammbehållaren när den blivit full. Till utseendet så tycker vi att den är lika fräck som alla modellerna från denna tillverkaren brukar vara, den ser futuristisk och häftig ut. På toppen av dammsugaren finns en skärm som visar all information du kan tänkas behöva när du städar, till och med vad det är för typ av damm du suger upp just nu. 

Det som är nytt till denna modellen är att den fått en lampa nere vid munstycket som lyser på golvet i riktningen du kör. Detta är för att du ska se allt damm, var du dammsugit och vart du missat. Tack vare lampan kan du även se damm som du inte annars hade kunnat se då den lyser med ett speciellt sken. 

Modellen kan även användas som handdammsugare då man kan ta bort skaftet och bara städa med själva enheten där motorn sitter. 

Varför vi tycker den är dyr dammsugare bäst i test

För att den levererar på allt en dyr dammsugare ska göra! Det viktigaste av allt, den städar extremt bra på allt från hårda golv till tjocka mattor, den har mycket teknik med lampan och skärmen, man får med en mängd olika munstycken som underlättar städningen på olika ytor och den är snygg att titta på. 

Slutsats

Är man på jakt efter en dyr dammsugare och vill därmed ha det bästa så är detta modellen för dig som vill ha det bästa alternativet bland skaftdammsugare.

Electrolux PD91 8SSM – Dyr vanlig dammsugare 

För att vara en vanlig dammsugare så är PD91 8SSM en dyr modell med sina runt 3000kr, men sedan blir det inte mycket bättre än denna modellen om man vill ha en traditionell dammsugare. Som gamla hederliga kommer den sladd, påse och ser ut som vanlig dammsugare, men där slutar likheterna.

Bra prestanda

Trots att motorn är på 450 watt vilket inte är jättemycket så städar modellen väldigt bra! På hårda golv får den med sig allt damm och smuts på första körningen, likaså på tunnare mattor. På tjockare mattor får man köra över dem ett par gånger för att få bort allt, men det får man med nästan alla modeller. Dessutom klarar PD91 av djurhår galant! 

Mer än bara bra prestanda

Trots att man tillverkat en dammsugare med grym prestanda så har man inte tummat på något annat. Dels är det än av de tystaste modellerna på marknaden vilket gör oss väldigt förvånade sett till hur bra den städar och den drar lite ström då antalet watt är lågt sett till hur kraftfull den är. Man har även satt i ett ordentligt filtersystem som renar luft bra och gör dammsugaren till ett bra alternativ för allergiker.

Electrolux satsar hårt på hållbarhet med sina produkter och det märks med denna modellen då den till stor del är byggd av återvunnet material och den går till största del att återvinna. Vi tycker heller inte att bilderna gör dammsugaren rättvisa då det är en väldigt snygg dammsugare till form och design. 

Slutsats

Vill man ha en traditionell dammsugare med sladd som städar bra, är tyst och är miljömedveten så är detta modellen för dig. Vi har inget att klaga på utan säger köp! 

Vanliga frågor om dyra dammsugare

Som vanligt i våra artiklar har vi gått igenom frågor som kunder brukar ha om produkterna vi listar så nedan har vi besvarat lite vanliga frågor om dyra dammsugare. 

Är det värt att köpa en dyr dammsugare? 

I de flesta fall skulle vi säga ja! Att ha det rent och fint hemma är en av de viktigaste sakerna för vår hälsa. Dels minskar det risken för allergier men även vårt mentala välmående påverkas positivt av ett rent hem. En dyr dammsugare städar bättre och effektivare så att du inte behöver lägga lika mycket tid vid varje städtillfälle. 

Vill du läsa mer om hälsofördelarna kan du klicka här.

Hur mycket är det värt att lägga på en dammsugare? 

Det beror på vilken typ av dammsugare man ska köpa. En vanlig dammsugare som Electrolux modellen vi listat ovan kostar runt 3000 och det är enligt oss den bästa vanliga dammsugaren. Men vill man ha en skaftmodell så behöver man lägga betydligt mer om man vill ha en modell som helt ersätter en vanlig dammsugare. 

Är dyrare dammsugare bättre? 

I de flesta fall ja. Vi testar dammsugare löpande och har testat de flesta populära modellerna på marknaden och ju dyrare dammsugaren blir desto bättre presterar den, men några få undantag finns såklart. Oftast är undantagen modeller där tillverkaren satsat på mycket teknik som kostar pengar. 

Dammsugare från dörrförsäljare, är de bra? 

De modellerna är oftast väldigt dyra och kostar 30 till 40000 kronor. Självklart är de bra dammsugare, men de är enligt oss inte värda sitt pris. De är inte så mycket bättre än de som kostar under 10,000 utan oftast är de bara överdimensionerade sett till vad man använder en dammsugare till i ett vanligt hem. Bor man extremt stort kan de fylla en funktion även om vi ställer oss skeptiska. 


Hur testet är genomfört

Det krävdes inte att vi testade någon ny modell för detta testet utan vi har testat båda modellerna tidigare inför andra artiklar. Så vi tog bara datan vi hade samlat ihop och presenterade den i denna artikeln. Självklart har modellerna testats efter vårt vanliga test: 

  • Sugförmåga på både hårda golv och mattor
  • Om den klarar djurhår
  • Ljudnivå
  • Hur långt dammsugaren når
  • Hur lätt den rullar
  • Användarvänlighet 
  • Och jämför funktioner och kapacitet mot pris