Mini Dammsugare – Bäst i Test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Mini dammsugare eller skrivbordsdammsugare som de även kallas är en väldigt liten form av dammsugare som man snabbt kan använda för små städjobb där en vanlig dammsugare är överflödig och klumpig att använda. Men vi ska tillägga att en minidammsugare inte kan ersätta en riktig dammsugare då de är svaga och designade specifikt för snabb städning på små ytor.  I denna artikeln har vi listat de bästa mini dammsugarna på marknaden idag.  

Mini Skrivbordsdammsugare – Perfekt dammsugare för skrivbordet

Denna mini dammsugare passar perfekt att ha på din arbetsstation på jobbet eller på skrivbordet hemma. Den laddas upp snabbt och enkelt på 2 timmar och då får man ganska lång körtid. Laddningen sker via USB-kontakt. Trots att det är en väldigt liten och billig modell så snurrar motorn med 16000 rpm vilket är bra för en mini dammsugare.

Man får även med ett extra munstycke för att komma åt i springor vilket gör att det är ett bra alternativ för att dammsuga tangentbordet.    

Clauss CL-50001 00 Mini dammsugare – Mini dammsugare med borste

Clauss CL-50001 Mini dammsugare är lik den föregående modellen på många punkter. Den är designad för små snabba städjobb och passar för skrivbordet, på jobbet eller för att ta med sig tack vare sin lilla storlek. Det som skiljer sig åt är att denna suger med lite mer kraft och har inbyggd borste vilket gör att den får med sig mindre dammpartiklar. 

Denna modellen saknar extra munstycke och är inte lika väl anpassad för att dammsuga tangentbord. 

Oikabio Mini USB dammsugare – Modell specifikt för tangentbord

Denna modellen är den billigaste mini dammsugaren på listan och det är för att den inte är lika allround som de andra modellerna. För under 100kr får du här en dammsugare som är specifikt designad för att städa tangentbord. Tack vare det smala munstycket så kommer den åt bra och kan städa upp dammet som samlats mellan och under tangenterna. 

Modellen drivs genom att vara inpluggad i en usb kontakt och det finns två lägen, ett med LED-lampa som lyser och ett utan. 

Köp denna modellen om du är på jakt efter en minidammsugare som bara städar tangenbord, vill du ha en mer allround så rekommenderar vi någon av de andra modellerna. 

Paladone Dammsugaren Henry – En vanlig dammsugare i miniatyr

Dammsugaren Henry är en av världens mest sålda dammsugare så det är inte så konstigt att man gjort den i miniatyr modell med. Precis som med den vanliga modellen i normal storlek så har den dammsugarkropp, slang och 3 olika munstycken att byta mellan. Den har även hjul så den går att rulla fram fram över skrivbordet. Henry drivs med AA-batterier. 

Vi tycker inte denna modellen städar riktigt lika bra som de andra modellerna på denna listan, men det är den absolut fräckaste modellen och ser den lika mycket som en prydnad som vi gör en dammsugare. 

MiMi Mini Dammsugare – Bästsäljare på Amazon

Sett till de andra modellerna på listan så är MiMi lite större och lite dyrare. Men när vi testade förstod vi snabbt varför, då den dammsuger med flera gånger mer kraft än den näst starkaste modellen. Motorn snurrar med hela 88,000 rpm och är på 120 watt. 

Den väger 500g och kan användas till mer saker än bara skrivbord. Du kan använda MiMi på möbler och i springor där du har svårt att komma åt med din vanliga dammsugare, även för lättare städjobb i bilen.

Att tänka på innan köper en mini dammsugare 

Som vanligt innan man köper något bör man tänka över lite saker för att göra ett köp som passar dig som konsument. Även på dessa lite billigare köp. 

Vad ska du städa? 

Är det primärt skrivbordet du ska städa eller vill du även kunna städa tangentbord? Alla modellerna har inte munstycken som är anpassade för att komma åt mellan tangenterna så om det är viktigt välj en av modellerna som har det. 

Kan inte ersätta en vanlig dammsugare

Denna typen av dammsugare kan inte ersätta en vanlig dammsugare utan är en helt annan typ av produkt. De är designade för små, snabba och enkla städjobb där det är omständigt att plocka fram en vanlig dammsugare. En mini dammsugare kan inte städa hela hemmet. 

Pris

Då det är en väldigt specifik produkt så är de ganska billiga. De som finns i denna listan kostar mellan 100 och 500kr. Välj den som passar in bäst i din budget. 


Hur är testet genomfört

Vi letade runt på Amazon efter produkter som hade bra betyg och som hade de funktioner som vi tycker är viktiga för en dammsugare av denna typen. Sedan införskaffade vi produkterna och testade dem och listade de fem bästa modellerna.