Roborock S7 + iiglo handdammsugare – Test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Som vi har nämnt tidigare på vår site så är en robotdammsugare väldigt smidig då du kan ställa in den till att köra när du inte är hemma. Men, vi har även nämnt att man inte klarar sig med bara en robotdammsugare utan måste även ha en dammsugare att använda på ställen den inte kommer åt och städa för hand ibland även om det är mer sällan. I denna artikeln har vi testat ett combo paket med Roborock S7 robotdammsugare och iiglo skaftdammsugare som säljs på komplett.se. Först går vi igenom hur dammsugarna presterar var för sig och sedan hur de kompletterar varandra om man köper båda.   

Roborock S7 Test

Roborock S7 är en relativt ny robotdammsugare på den svenska marknaden och det är enganska exklusiv modell som har en hel dra bra och smarta funktioner. Vi har testat den och kommer i denna artikel beskriva om vi tycker den lever upp till sitt pris. 

 

Om Roborock S7

Roborock S7 är en Roborocks mest avancerade modeller och har mycket av den senaste tekniken. Vi tycker att modellens mappnings-system sticker ut som lite extra bra där den använder sig av Lidar-laser för att läsa av hur ditt hem ser ut och sedan räknar den ut hur det ska köra för att vara så effektiv som möjligt och rengöra så bra som möjligt. Det ska noteras att den inte kommer att vara perfekt från första körningen utan den lär sig mer och mer om hur ditt hem ser ut efter att den städat det några gånger. Det behöver hinna skapa en karta innan den blir helt optimal. Efter att den skapat en karta så delar den in hemmer i zoner och städar av en zon i taget genom att köra i raka linjer. 

Många lite billigare robotdammsugare har ofta problemet med att de kör in i saker, men Roborock har utrustat S7 med effektiva sensorer som känner av potentiella hinder så den kör så nära den kan utan att krocka. 

Installation

Vi tycker att installationen av Roborock S7 var väldigt smidig, snabb och enkel. Den kommer levererad i en rätt robust låda och där i finns en manual där du enkelt bara följer stegen.

När den ska Installeras så är det enda du behöver en yta där det inte finns något annat inom 50cm, där placeras dockningsstationen. För att göra inställningarna för själva dammsugaren så görs det enkelt i appen, där kan du ställa in hur ofta den ska städa, zon-städning, vilka tider osv.  

Hur bra städar Roborock S7? 

På golv: detta är den enklaste biten för en robotdammsugare så det är inte speciellt förvånande att S7 presterade väldigt bra här. Det som gör att den är bättre än de flesta av sina konkurrenter är att den kommer åt väldigt nära kanter och ganska bra i hörnen. Detta är tack vare det välutvecklade navigationensystemet. 

Fläckar: detta är en ny funktion som kom till S7 och det är att den har förmågan att moppa utöver den vanliga dammsugningen. Trots att det är en ganska ny funktion hos Roborock så tycker vi att den presterar bra som mopp. Den klarar inte de allra svåraste av fläckar, men de lite snällare tar den galant med sig, oftast redan på första körningen

På mattor: Mattor är billigare robotdammsugares kryptonit och de har ofta problem med dem. S7 hanterar mattor bra så länge de inte är för tjocka. På tunnare mattor så får den med sig i alla fall 90% av smuts och damm som samlats, på tjockare mattor har den lite svårare men där har vi heller inte hittat någon robotdammsugare som gör ett riktigt bra jobb. Mattor kommer man att behöva dammsuga själv eller damma av utomhus med jämna mellanrum oavsett vilken robotdammsugare man väljer. 

Roborock Auto Empty Dock-systemet

Detta är ett system som finns till Roborock S7 som gör att när dammbehållaren blir full så tömmer dem av sig själv i laddstationen så den kan fortsätta städa. Självklart måste du tömma stationen när den i sin tur blivit full, men den behöver du inte tömma lika ofta då behållaren är betydligt större. Detta  resulterar i att Roborock inte bara är effektiv utan även är väldigt självständig och “hands off” för dig som ägare. 

Slutsats

Roborock har producerat en väldigt bra robotdammsugare som vi dessutom tycker är prisvärd även om det inte är vad man skulle kalla en billig modell. Den har bra prestanda, avancerade funktioner, smidig användning och tömmer sig själv. Enda gången vi inte tycker det är ett bra köp är om man har väldigt mycket tjocka mattor hemma, men då rekommenderar vi inte en robotdammsugare utan en vanlig dammsugare för bästa resultat. 

Se fler robotdammsugare här

Iiglo handdammsugare Test 

Iiglos handdammsugare eller skaftdammsugare som det även kallas är en ganska lätta smidig modell. Precis som andra modeller av denna typen så är den påslös och drivs på batterier så man slipper sladden. Och tack vare litiumjonbatteri så laddar man upp den ganska snabbt och vid full laddning får man en körtid på upp till 45 minuter lite beroende på vilka inställningar man kör den på. 

Viktiga funktioner 

Trots att detta är en billigare skaftdammsugare så får man en hel del ganska bra funktioner som vi tycker är viktiga. 

2-i-1 modell: IIglo är en så kallad 2-i-1 dammsugare vilket innebär att den kan användas både som skaftdammsugare och som handdammsugare. Detta har de löst genom att man kan montera av själva skaftet på dammsugaren och vips så har man en liten handhållen dammsugare för att städa med uppe på hyllor, bord eller varför inte i bilen. 

2 olika körlägen: detta är inte någon unik funktion på något sätt, men lite billigare modeller kan ibland sakna det och det är att man kan ställa in sugstyrkan i två olika lägen. På den lägre inställningen får man maximal körtid och det funkar bra till hårda golv med vanligt lätt damm på. Den högre inställningen minskar körtiden ganska markant men passar bra om man har djurhår som är svårare att få upp och kräver lite mer kraft, eller mattor där mer kraft ger ett bättre resultat. 

Hygienisk: modellen är hygienisk på två olika sätt. Dels har den ett rätt gediget filter-system som renar luften som går genom dammsugaren på mikropartiklar och allergener. Och dessutom är det en modell som är väldigt lätt att rengöra då alla dammsugaren delar tål att tvättas med vatten. Det är fördelaktigt i och med att det är en påslös modell så det samlas ofta en hel del damm och skräp i dammbehållaren. 

Tre olika munstycken: Iiglo kommer med tre olika munstycken som underlättar din städning då de har olika funktioner. Ett av dem är en LED-borste som lyser så du lätt ser var du har kört och var du har missat, det är en funktion som är väldigt smidig i hörn och under möbler. Spaltverktyget är designat för att du ska kunna komma åt även i de minsta och trånga skrymslen i hemmet. Kombinationsverktyget följer med för att kunna städa och damma  på klädsel. 

Slutsats Iiglo hand/skaftdammsugare

Sett till priset tycker vi att Igloo har levererat en dammsugare som presterar väldigt bra. Det är inte den bästa på marknaden, men det får man inte för detta priset. Har man ett mindre boende tycker vi att den funkar bra för sig själv men bor man större så rekommenderar vi en lite kraftfullare modell om man vill ersätta sin vanliga dammsugare. 

Se fler skaftdammsugare här

Roborock S7 + Iiglo handdammsugare kombo slutsats

Så om man ska ha hela kittet och köpa detta set med två dammsugare, är det ett bra köp? 

Ja! vi tycker att det är ett väldigt bra köp då det är två dammsugare som kompletterar varandra väldigt fint och båda är prisvärda modeller. 

S7 gör att du slipper städa speciellt ofta och den kan ställas in att köra när du inte är hemma. Men även med en robotdammsugare måste man städa lite ibland ändå, för de kommer inte åt i hela hemmet och där passar Iiglo in perfekt som komplement! Dels är det en sladdlös modell så den är smidig att använda och komma på på de jobbiga ställena där S7 inte klarar det, och du kan dessutom göra om den till en handdammsugare så du kan städa uppe på möbler så du får här ett kit som klarar av att rengöra hela ditt hem med minimal insats från dig. 


Hur testet är genomfört

Robotdammsugare hade vi testat många sedan innan och där var Roborock S7 inkluderad. För denna artikeln testade vi iiglo i vårt normala test som vi genomför för alla dammsugare. Att testa detta kombo-paket kom jag fram till när jag satt och kollade på kompletts hemsida.

  • Sugförmåga på både hårda golv och mattor
  • Om den klarar djurhår
  • Ljudnivå
  • Hur långt dammsugaren når
  • Hur lätt den rullar
  • Användarvänlighet 
  • Och jämför funktioner och kapacitet mot pris

Sedan satte vi oss och skrev ihop denna artikeln med resultaten vi kommit fram till.

Gillar du denna artikeln rekommenderar vi vårt stora test av Roborock S5 Max.