Dammsugare för hundhår – Bäst i test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Dammsugare som ska klara av att suga upp hundhår har vissa krav på sig som andra dammsugare inte har. Främst har det att göra med kraftresurserna, men det kan även spela roll med vilka tillbehör och verktyg som medföljer dammsugaren. I denna artikeln går vi igenom ett gäng dammsugare som enkelt klarar av hundhår. 

AEG VX6-2-CR-A Force Animal – Dammsugare hundhår bäst i test

Det lite mer okända märket AEG har har levererat en bra dammsugare för hundhår som även mäktar med alla de andra sakerna du ställer den för i hemmet. Trots att den är av väldigt hög kvalitet och väl tilltagen när det kommer till motor och tillbehör så är den väldigt rimligt prissatt jämfört med likvärdiga modeller från andra märken och därför blir den vårat val som bäst i test. 

Design

Denna dammsugaren är av den traditionella typen precis som du tänker att en dammsugare ser ut. Designmässigt är det inte den snyggaste dammsugaren på marknaden men man städar trots allt inte med utsidan av dammsugaren. Nedan listar vi lite saker vi tycker är viktiga för dig som hundägare: 

Kraftfull motor: Motorn på AEG VX6 är väl tilltagen och ligger på hela 800 watt och det är därför den presterar så bra på hundhår som är ett lite tyngre typ av damm och kräver således lite mer kraft från dammsugaren. 800 watt är inte så långt från gränsen på vad en dammsugare får ha som max inom EU vilket är 900 watt. 

Flera munstycken: Till dammsugaren får du med 4 olika munstycken och detta är något vi verkligen tycker underlättar städningen av hundhår. Hundar är en del av familjen och vistas på många platser runt om i hemmet och därför är det inte bara på vanliga golv hundhår infinner sig utan även på möbler, mattor och alla andra platser man kan tänka sig. Med olika munstycken designade för olika ytor så blir städningen betydligt enklare och modellen klarar av att få med sig hundhår oavsett vart det finns. 

Liten storlek: Trots att man får mycket dammsugare för pengarna så är det en lite mindre och kompakt modell som lätt rullar fram över golvet och mellan potentiella hinder. Dammpåsen är på 3,5 liter vilket är i mellansegmentet och modellen väger in på 4,2kg. Vi blir faktiskt lite förvånade över att dammsugaren är så liten när motorn är så kraftfull och påsen är så stor. 

Städresultat

Här finner vi inget att klaga på utan den städar upp hundhår och all annan smuts och damm med för den delen helt utan problem. Den löser även dammsugning på lite tjockare mattor vilket vi uppskattade och gjorde att modellen blev vår testvinnare. 

Slutsats

Med AEG VX6 Force Animal får du en dammsugare som presterar på allt viktigt inklusive hundhår och detta till ett pris som är väldigt lågt jämfört med likvärdiga modeller från andra tillverkare. Vill du ha en traditionell dammsugare för hundhår så är detta det bästa köpet!

Bissell CrossWave X7 Pet dammsugare för hundhår – 3 i 1 modell

Bissell återfinns på många av våra listor då deras modeller alltid levererar ett väldigt bra städresultat och just denna modellen är som namnet antyder ett väldigt bra alternativ för dig som är hundägare då den är designat för ändamålet. Det fina med denna modellen är att du inte bara får en dammsugare utan 3 produkter i samma modell:

Dammsugare: Dels får du såklart den gamla hederliga funktionen som dammsuger och denna modellen suger väldigt bra vilket inte alltid är fallet med multiprodukter. Kraften är fullt tillräcklig för att städa upp hundhår som hamnat runt om i ditt hem. 

Moppning: Denna modellen har även inbyggd moppfunktion vilket kan vara värdefullt för hundägare, speciellt när de är små och kanske uträttar ett och annat behov inomhus som du behöver städa upp. Med CrossWave X7 blir den saken enkelt och skurar smidigt golvet med ett kanon resultat. 

Torkning: Moppfunktionen kan även användas på mattor för att få bort fläckar och då är torkfunktionen lika viktig för att mattorna snabbt inte bara ska bli rena utan även torra.  

Design

Denna typen av dammsugare kallas upprätt dammsugare och skiljer sig från andra modeller. De har alla funktioner på själva dammsugaren som står upp själv (se bild). Denna modellen är även sladdlös och påslös vilket underlättar städningen och framkomligheten ganska mycket. Det negativa med denna typen är att den inte går att lägga ner vilket gör att det är svårt att komma åt under låga möbler och den behöver laddas upp innan användning. 

Städresultat

CrossWave X7 städar minst sagt bra och är väldigt mångsidig om man jämför med en vanlig dammsugare. Den suger enkelt upp hundhår från både hårda golv och mattor. Kan rengöra fläckar på alla ytor och torkar efter sig. Det är en kanon produkt om du har användning för alla tre städmomenten du får med denna dammsugaren. Men om du bara vill städa hundhår så kanske den är något överflödig med de andra funktionerna. 

Slutsats

Vill man ha det mest effektiva och mångsidiga alternativet så är detta modellen för dig. Oavsett om det är hundhår, fläckar på mattor eller något annat så levererar X7 Pet på alla plan! 

Dyson V8 Animal – Skaftdammsugare för hundhår bäst i test

Dysons modeller har en tendens att tränga sig in på de flesta av våra listor över de bästa dammsugarna i olika kategorier så det är säkert inte förvånande att de är med på dammsugare för hundhår också. Skaftdammsugare har generellt lägre sugkraft än en vanlig dammsugare då de är batteridrivna och måste anpassa motorn efter batteriets körtid. Just denna modellen klarar utan problem av att dammsuga hundhår och har fått en ordentlig motor som klarar av jobbet galant.

Design 

V8 Animal har en futuristisk och fräck design och vi tycker inte riktigt att bilderna gör den till rätta utan gillar den ännu mer i verkligheten. Modellen är en så kallad skaftdammsugare vilka är sladdlösa och man behöver ingen dammsugarpåse. De är utformade som ett skaft med motor, kontroller och dammbehållare på toppen och i andra änden sitter dammsugarmunstycket. Att de är sladdlösa gör att de är batteridrivna så körtiden är begränsad, men V8 Animal har en körtid på 40 minuter när man kör på standard sugkraft vilket räcker för de allra flesta. 

För dig som hundägare så är det inte bara den kraftfulla motorn som gör att just denna modellen är ett bra alternativ utan även de olika munstyckena som medföljer för att underlätta städningen. Vi tyckte att det motoriserade munstycket gjorde att städningen av hundhår gick smidigare, speciellt när det var väldigt mycket på en liten yta. Om man vill städa uppe på möbler så kan man smidigt nog ta av skaftet, sätta på munstycket igen och använda den som handdammsugare för att komma åt på platser som annars skulle vara svårt. Modellen har även ett HEPA filter för att rena luften så bra som möjligt vilket även det är en fördel som hundägare. 

Städresultat

Denna Dyson modellen är en av de skaftdammsugare som faktiskt kan ersätta en vanlig dammsugare i hemmet och tack vare de olika munstyckena samt möjligheten att göra om den till en handdammsugare känns det som man får flera produkter i samma dammsugare. Den städar enkelt upp djurhår på golvet och tunnare mattor. Medel till tjocka mattor går inte riktigt lika bra men det är väldigt få skaftdammsugare som klarar det och sett till konkurrensen i samma prisklass så gör den ett bra jobb även här genom att få med sig en del. 

Slutsats

Vill man ha en skaftdammsugare för hundhår så är V8 Animal det bästa alternativet om man inte vill lägga väldigt mycket mer pengar för väldigt lite skillnad. Vi säger köp! 

iRobot Roomba 971 – Robotdammsugare för hundhår

Vill du minimera din egen insats när det kommer till städning av hundhår så är en robotdammsugare för dig. Och just iRobot Roomba 971 är ett superalternativ för dig som har hund. 

Design 

Till utseendet så är modellen ganska snygg för att vara en robotdammsugare vilket vi gillar då det ofta är en produkt som står framme synlig i hemmet. Precis som många andra självgående modeller har den en smidig app som man kan använda för att se vad den har för sig, vad den städat och såklart det viktigaste som är att ställa in den efter dina behag. 

Du kan ställa in hur du vill den ska städa, vilket betyder att du kan välja hur ofta, om den ska städa vissa ytor oftare än andra och du kan till och med skära av delar av olika rum om du skulle vilja det. Till exempel på platser där hunden spenderar extra mycket tid eller varför inte i hallen där det ofta hamnar mycket skräp. 

Navigationen på iRobot är en av de bättre vi stött på och det kartlägger ditt hem de första gångerna den kör, för att sedan välja den optimala rutten och linjerna för att städningen ska bli så bra som möjligt och gå så snabbt som möjligt. Så du får ge den några körningar innan du kan räkna med att den kör optimalt. Skulle den få slut på batteri och inte kunna köra klart så kör den själv tillbaka till dockningsstationen och laddar upp sig själv för att sedan köra vidare exakt från punkten där den slutade. 

Städresultat 

Modellen klarar av det en robotdammsugare ska göra och det är att få med sig allt damm inklusive hundhår från de öppna ytorna i ditt hem och det löser den med bravur. Tack vare det avancerade navigationssystemet vi nämnde tidigare så är den även en modell som kommer in nära väggar, hörn och klarar av låga mattor. Det enda du behöver göra är att dammsuga uppe på möblerna och grovdammsuga mattor och golv någon gång då och då.   

Slutsats

Vill man ha en robotdammsugare som suger upp hundhår åt en så är detta modellen för dig! Den är en prisvärd modell som vi tycker passar även för personer inte har hundar med. Vi säger köp!


Hur testet är genomfört

För att göra denna artikeln så gick vi igenom gamla tester vi gjort för att hitta de modeller som skulle passa in på denna listan. Vi kollade även reviews och betyg på Amazon.se. Sedan testade vi de intressanta modellerna för just hundhår och valde ut de bästa modellerna i varje kategori och skrev artikeln.

Du kanske även gillar: Dammsugare för katthår