Philips Våtdammsugare Test

Philips tillverkar produkter av hög kvalitet och det är ett märke som nästan alla känner igen. De tillverkar det mesta inom hemelektronik, men för denna artikeln har vi testat Philips PowerPro Aqua som är en av Philips våtdammsugare. Vi har valt denna modellen då den är rimligt prissatt och presterar väldigt bra. 

Philips PowerPro Aqua Test – Philips Våtdammsugare Bästa Modell

Philips PowerPro Aqua är en 3-i-1 modell som gör att du kan använda den i flera olika situationer. Den kan användas till att moppa golvet, dammsuga och det går att montera av en del av den så du får en handdammsugare att använda uppe på hyllor eller andra möbler där man annars inte kommer åt. Detta gör att det är en våtdammsugare som man kan använda till väldigt mycket och man får flexibilitet i att man även kommer åt på platser där andra modeller inte kan städa. 

Prestanda

Philips har designat en kraftfull modell med PowerPro Aqua som klarar av att städa det mesta. PowerCyclone teknologi för att få bra kraft på hårda golv, TriActive Turbo munstycke som gör att man kan dammsuga även de lite tjockare mattorna utan några problem och den har fått ett Tyskt filter-system med tre filter som renar luften på mikropartiklar och allergener. Detta gör den även till ett bra alternativ om man har någon form av allergi som kommer från damm eller pollen som man dragit in i hushållet. 

TriActive Turbo munstycket är inte bara bra på mattor utan gör även att modellen lämpas sig bra för att städa djurhår väldigt effektivt. Mattor och djurhår har den gemensamma nämnaren att det behövs mer kraft. På mattor för damm tenderar att sjunka ner i det mjuka materialet och djurhår då det är en typ av damm som är grövre och väger mer. Men med en kraftfull motor och ett anpassat munstycke så löser Philips PowerPro Aqua detta galant. 

Integrerad handhållen dammsugare

Det som gör att Philips PowerPro Aqua sticker ut lite är att den har en integrerad handhållen dammsugare. Du tar lätt bort en del från själva huvudenheten och vips har du en dammsugare som är handhållen. Denna funktionen tyckte vi var väldigt smidig då det gör att man kan städa uppe på möbler och i små vrår där man annars skulle ha svårt att komma åt med hela dammsugaren. Och tack vare ett kraftfullt Lithium-Ion batteri så kan man köra hela 40 minuter med den handhållna delen. Det är lika bra som de flesta modeller som bara är handhållna dammsugare. 

Moppsystemet

Möjligheten att kunna moppa med sin stående dammsugare underskattas av många. Det är väldigt smidigt att ha den som integrerad funktion i samma produkt man använder som en dammsugare. Och PowerPro Aqua gör det med bravur genom att släppa ut lagom mängd vätska när du kör den över golvet och microfiberduken torkar upp bra och gör ett bra rengöringsjobb utan att lämna för mycket vatten efter sig, det är ett problem som finns på en del konkurrenter. Duken går även att tvätta så du kan återanvända den ganska många gånger innan du behöver byta. 

Slutsats Philips Våtdammsugare

Philips har en rad av bra våtdammsugare men vi valde ut PowerPro Aqua då det är den modeller som vi tyckte var mest prisvärd. De dyrare modellerna är kanske något bättre, men det skiljer inte så mycket som priset indikerar att det ska göra. Med denna modellen får du en våtdammsugare som kan göra allt, den dammsuger, moppar och man kan ta loss en del och använda som handdammsugare. Dessutom är det ovanligt att en modell som har flera funktioner faktiskt gör allt bra, men Philips har skapat en produkt som presterar bra på allt den tar sig an. Vi rekommenderar och säger att det är ett bra köp! 


Hur testet är genomfört

I vår artikel: stående dammsugare – bäst i test så hade vi med Philips PowerPro Aqua så vi behövde inte göra ett nytt test. Vi har bara fyllt på med lite mer information som vi inte fick plats med i en artikel som var en topplista.