Kompakt Dammsugare – Bäst i test

-Denna sidan innehåller affiliate länkar. Det betyder att vi får en liten kommission om du köper något genom våra länkar. Men det förändrar inte priset för dig som kund.

Är man på jakt efter en kompakt dammsugare som är lätt att manövrera runt i hemmet, tar lite plats när man förvarar den men inte vill tumma på städförmågan, då är denna artikel för just dig! Här kommer vi att lista ett gäng prisvärda och högpresterande kompakta dammsugare för dig att välja på. 

Philips PowerPro Compact – Bästa kompakta dammsugaren

Philips har många olika dammsugare på marknaden men vi tycker att PowerPro Compact 3000 är den bästa kompakta dammsugaren i deras sortiment. Det ska sägas att detta inte är den billigaste modellen på listan, men vi tycker att priset mer än motsvaras av dammsugarens utrustning och prestanda. Nedan tittar vi lite närmare på vad du får med dammsugaren. 

Storleken: Som namnet antyder är denna en lite mindre och kompakt dammsugare och modellen har måtten 27.5 cm x 41.5 cm x 21 cm. Trots de mindre måtten så är den dock lite tyngre och väger in på 6 kilo. Detta kommer till stor del från den väl tilltagna motorn vilket leder oss till nästa punkt. 

Kraftresurser: Motorn är på hela 650 watt vilket är väldigt mycket jämfört med många konkurrenter, speciellt de som kommer från de lite finare märkena där man även lägger tid på att optimera luftflödet för att få upp sugkraften än mer. Kombinationen av dessa två saker gör att Philips presterar bra på alla underlag, mattor inkluderat och modellen klarar av djurhår och kattsan utan några problem alls. 

En påslös modell: Till skillnad från traditionella dammsugare där man har en dammsugarpåse som samlar upp dammet så är Philips kompakta dammsugare påslös. Istället har den en dammbehållare där dammet samlas som du enkelt tömmer när behållaren börjar bli full, sedan är det bara att dammsuga vidare. 

Filter: Modellen har fått ett HEPA-13 filter vilket gör att modellen renar luften som går genom dammsugaren väldigt effektivt. 99,9% av alla partiklar fångas upp enligt Philips själva och det gör att modellen lämpar sig bra för personer med allergier. 

Viktiga saker att känna till

Det är egentligen två saker vi tycker är viktiga att känna till som konsument när det kommer till denna modellen. Det ena är att ljudnivån är lite högre och ligger på 79 dB, men det är inget som förvånar då det som vi skrev ovan sitter en kraftfull motor i dammsugaren. Det andra är att städradien ligger på 9 meter. Det är standard för kompakta dammsugare, men har man haft en större modell tidigare kan det vara en sak man behöver vänja sig vid. 

Slutsats

Philips PowerPro Compact är en riktigt bra dammsugare som presterar lika bra som de större modellerna på marknaden, trots den kompakta designen. Modellen är välutrustad och väldigt kraftfull och därför tycker vi att den är både prisvärd och bäst i test. 

Rowenta Ro4825Ea – Ett bra alternativ 

Det är ganska nyligen som vi testade fram de bästa modellerna från Rowenta som tidigare var ett märke som inte var så känt för oss. I det testet hamnade Ro4825Ea överst för det är en dammsugare som levererar ordentligt med kraft, har läcker design och till ett bra pris som är lägre än på Philips modell ovan. Nedan presenterar vi det som är viktigt för dig att känna till med dammsugaren. 

Fräck design: Som du säkert sett på bilden ovan så är modellen väldigt fräck och modern i sin design. Vi tycker faktiskt att det är en av de snyggaste modellerna på marknaden. Men den är även smart konstruerad med stora hjul som gör att den står stadigt och rullar runt väldigt enkelt. Vi gillar även att man satt på ett stort handtag på toppen av dammsugaren vilket gör modellen väldigt enkel att flytta runt när man behöver bära dammsugaren. 

Sugkraft: Även detta är en modell som har ordentligt med kraft och faktiskt av samma anledningar som Philips. Det ena är såklart en kraftfull motor som är på 550 watt, men även Rowenta har lagt tid på att optimera luftflödet för att få upp sugkraften än mer. Detta är gjort genom att använda Cyklonteknologi, vilket innebär att luften får en snurrande effekt upp genom dammsugaren vilket gör separationen av damm och luft mer effektiv. Philips slår Rowenta på fingrarna när det kommer till kraft, men det är väldigt lite som skiljer och det är inte något vi testat denna modell på som den inte klarar av. Det inkluderar kattsand, djurhår och mattor. 

Påslös modell: Även detta är en påslös modell, så du behöver bara tömma dammbehållaren och på denna modellen är den stor med sina 2,5 liter. 

Viktiga saker att känna till 

Även detta är en dammsugare som låter lite mer då den har en kraftfull motor, men här hämnar ljudnivån på 75 dB och städradien hamnar på 8,8 meter. 

Slutsats

Detta är en väldigt kompetent dammsugare och faktum är att den inte är långt ifrån Philips prestanda, fast till ett lägre pris. Därför tycker vi att detta är ett riktigt bra köp!

Prettycare W200 – Kompakt skaftdammsugare 

Ingen lista med kompakta dammsugare är komplett utan att ha med en skaftdammsugare då de är väldigt smidiga i designen i sig själva.Och då tycker vi att det passar perfekt med Prettycare W200 som vi tycker är marknaden kanske just nu mest köpvärda skaftdammsugare. Det är inte bara vi som tycker om denna modell utan det är en bästsäljare på Amazon som fått hela 4,1 av 5 möjliga stjärnor efter 11,000 betyg! Nedan tittar vi närmare på det som är viktigt att känna till. 

Fördelen med denna denna typ: Jämfört med traditionella dammsugare så är denna typ av dammsugare väldigt smidig och vi skulle säga enklare att förvara vilket ofta är en viktig del när det kommer till kompakta dammsugare. Modellen är även batteridriven så du behöver ingen sladd, modellen är påslös och går att justera i längd så att man kan städa i en ergonomiskt bra position. 

Kraftresurser: Okej, så denna typ av dammsugare går inte riktigt att jämföra med de andra modellerna när det kommer till sugkraft då batteriet begränsar hur mycket kraft man får. På max inställning så är kraften på 20,000 pa men då får du bara 15 minuter städtid. Ställer man ner effekten i standardläget så kan du städa strax över 30 minuter. Modellen klarar av de flesta saker vi ställer den inför men får problem på tjockare mattor där man behöver köra över flera gånger för att få upp allt damm. 

Funktioner: W200 har en del funktioner som man oftast bara hittar på betydligt dyrare alternativ. Det första är att modellen har LED-lampor i munstycket för att man tydligt ska se vart man dammsugit även om det är lite mörkare i rummet man städar i. Samt att du får ett HEPA-filter i dammsugare som renar luften väldigt bra. 

Viktiga saker att känna till

Som vi nämnde ovan så är modellen batteridriven vilket innebär att körtiden är begränsad och när batteriet är slut så måste man ladda upp det igen. 

Slutsats

Detta är en kompakt dammsugare som lämpar sig väldigt bra för dig som bor lite mindre och inte har så mycket mattor som är modellen svaghet. Men för att vara en skaftdammsugare är detta en väldigt prisvärd modell och vi tycker att det är ett riktigt bra köp!


Hur testet är genomfört

Till detta testat har vi inte behövt testa några nya dammsugare. Istället har vi gått igenom våra tidigare test och sammanställt de tre bästa kompakta dammsugarna och listat dem i denna artikel.

Rekommenderad läsning: Liten dammsugare – Bäst i test